题目内容
【题目】 A group of American students will come to Lingling’s school next Saturday. Lingling is going to introduce Chinese culture to them. She wants to talk about the following things.
| In China, the tea drinking habit started from Tang Dynasty (618-907AD). It became a national tradition. Over the centuries, writers and artists wrote many wonderful articles in order to show their love to tea and Chinese tea culture. One of the best-known writers is Lu Yu. |
| Traditional Chinese Medicine (also known as TCM) includes a lot of traditional medical methods beginning in China. TCM methods include treatments such as herbal medicine ( 中 草 药 ). Traditional Chinese medicine is very scientific through careful study of nature and the human body. |
| In China, a whole fish means richness. At a party, it is a tradition to serve the whole fish last, pointed towards the most important guest. Fish also has a special meaning because Chinese word for fish, yu, sounds like the word for richness. |
| The Chinese zodiac, known as Shengxiao, as follows a twelve-year cycle. Each year is named for an animal. Twelve animals are follows: rat, ox, tiger, rabbit, dragon, snake, horse, sheep, monkey, rooster, dog and pig. For example, the year 2020 is the year of the rat which also marks the new start of the cycle. |
【1】The Chinese tea drinking culture started from .
A.the Tang DynastyB.the Song Dynasty
C.the Ming DynastyD.the Qing Dynasty
【2】A whole fish is a symbol of in China.
A.hopefulnessB.happinessC.richnessD.kindness
【3】The year 2020 is the year of the .
A.pigB.ratC.snakeD.monkey
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【解析】
下周六一群美国学生将到玲玲的学校。玲玲将向他们介绍中国文化:饮茶,中药,饮食(餐桌最后一道菜整条鱼含义),十二生肖。
【1】细节题。根据第一个方框第一句“In China, the tea drinking habit started from Tang Dynasty (618-907AD).”可知“中国饮茶文化始于唐代”,故选A。
【2】细节题。根据第三个方框第一句“In China, a whole fish means richness.”可知“在中国,一整条鱼是富有的象征。”故为C。
【3】细节题。根据第四个方框最后一句“For example, the year 2020 is the year of the rat which also marks the new start of the cycle.”可知“2020年是鼠年。”故选B。
【题目】 The World’s Famous Buildings
Name |
Sydney Opera |
Statue of Liberty |
Big Ben |
Leaning Tower of Pisa |
Place | Sydney (the biggest city) | New York (the biggest city) | London (the capital) | Pisa |
Country | Australia | America | Britain | Italy |
Continent(洲) | Oceania(大洋洲) | North America | Europe | Europe |
Building time | 1957~1973 | 1874~1884 | 1856~1859 | 1173~1372 |
Shape | Sail(帆) | Goddess | Clock | Tower |
Designer(设计师) | Jorn Utzon (Danish)(丹麦的) | Auguste Bartholdi (French) | Edmund Fielding Green (British) | Unknown |
根据表格所提供的信息选择最佳答案。
【1】If you have a chance to go to the UK, you can’t miss _______.
A.Big BenB.Statue of LibertyC.Leaning Tower of Pisa
【2】From the information above, we know that Leaning Tower of Pisa has a history about ____ years.
A.two hundredB.six hundred and fortyC.seven hundred and forty
【3】Sydney Opera House looks like ______.
A.a towerB.a clockC.a sail
【4】_____ famous building(s) is/are in Europe.
A.OneB.TwoC.Three
【5】Which of the following is NOT true according to the information above?
A.New York is bigger than any other city in America.
B.Only Sydney Opera House was designed by an Australian designer.
C.Statue of Liberty is a shape of a goddess.
【题目】 I'm Bent of 18. I have a friend Mike who is two years younger than me. We are both interested in a TV show called Survive the Wild. And we often talk about how to survive (生存)if we get in the wilderness. So we have signed up (报名) the Greenwood Teen Summer Survival Camp this summer. Here's the poster. We can't wait to learn lots of cool survival skills!
The Greenwood Teen Summer Survival Camp! Join us now! We teach you how to..…
Start a fire Catch small animals Build a tree house Find drinking water Find your way without a compass using the sun and stars! | |||
Camp1 12-16-year-olds | Camp2 13-17-year-olds | Camp3 14-18-year-olds | Camp4 15-19.year-olds |
July 10-17 | July 20-27 | August 2-8 | August12-18 |
What you need to bring: ★Walking shoes ★Warm clothes ★ A brave heart | |||
【1】Why do the writer and his friend sign up for this summer camp?
A.To learn how to safely start a fire.B.To learn how to survive in the wild.
C.To learn how to keep warm at night.D.To learn how to use a map and compass.
【2】What do they need to take to this camp?
A.Sleeping bagsB.Drinking waterC.Some matchesD.Warm clothes
【3】The writer and his friend are free from Jul.15 to Aug.16. Which camp might they attend?
A.Camp 1B.Camp 2C.Camp 3D.Camp 4