题目内容

【题目】阅读短文,回答问题

Why Alice is still wonderful

Have you ever read the novel Alice's Adventures in Wonderland? When British writer Lewis Carroll dropped Alice down the rabbit hole in 1865, he had no way of knowing what it would lead to (how popular it would be). The girl and her friends in Alice's Adventures in Wonderland have become well-known around the world. More than 100 versions of the book have been published. More than two dozen adaptations of the story have been made into movies. Millions of people are fascinated by the story and the characters in it.

Why have Alice and her friends kept us fascinated with them for so long? Why is the story so attractive?

One reason is that many people think the 7-year-old girl is our inner child. She is the child that we ever dreamed to be. Alice is the center of the book. She's brave, curious and always wants to move ahead to the next adventure. When she meets problems or even is attacked, she never once thinks of asking her parents for help. Instead, she tries to solve the problem in her own way. Maybe this can explain why the story is so welcomed by kids and teenagers. Because nowadays, they have been over protected by their parents and can't live in a world of their own. Alice is the child they really want to be.

Besides, the attractive setting in the book is another reason. The story is set in an imaginative world. Many things that don't exist in the real world can be found in the story. In the book, Alice can be 3 inches (7.6cm) tall and stand up on her tiptoes. She even finds a blue caterpillar smoking on a mushroom. Kids and teenagers are really attracted by the strange and imaginative world in the story.

The wonderland world makes us connect Alice's adventures with our own childhood. No matter how old you are, there is always a child living in your heart.

1Who is the book Alice's Adventures in Wonderland written by?

2How many versions of the story have been published?

3Why is the story so attractive?

4Does the story make us think of our own childhood or adulthood?

5What's the passage mainly about?

【答案】

1Lewis Carroll.

2More than 100.

3Because Alice is our inner child and the setting of the story is attractive.

4Childhood.

5The popularity of the book and why it is so attractive.

【解析】

本文介绍了《爱丽丝梦游仙境历险记》受欢迎程度,以及它如此吸引人的原因:一个原因是很多人认为7岁的女孩是我们内心的孩子,另一个原因是书中引人入胜的背景。

1题意:《爱丽丝的奇境历险记》是谁写的?

细节题。根据第1段第2句“When British writer Lewis Carroll dropped Alice down the rabbit hole in 1865,”可知“《爱丽丝的奇境历险记》是英国作家刘易斯·卡罗尔写的”,故答案为Lewis Carroll.

2题意:这个故事已经被印刷了多少个版本?

细节题。根据第1段第4句“More than 100 versions of the book have been published.”可知“这本书已经出版了100多个版本。”故答案为More than 100.

3题意:为什么这个故事这么吸引人?

细节题。根据第3段第1句“One reason is that many people think the 7-year-old girl is our inner child.”和第4段第1句“Besides, the attractive setting in the book is another reason.”可知“这个故事这么吸引人是因为爱丽丝是我们内心的孩子,故事的背景很吸引人。”故答案为Because Alice is our inner child and the setting of the story is attractive.

4句意:这个故事让我们想起了自己的童年还是成年?

细节题。根据第5段第1句“The wonderland world makes us connect Alice's adventures with our own childhood.”可知这个故事让我们想起了自己的童年;故答案为Childhood.

5句意:这篇文章主要是关于什么?

主旨题。本文介绍了《爱丽丝梦游仙境历险记》受欢迎程度,以及它如此吸引人的原因:一个原因是很多人认为7岁的女孩是我们内心的孩子,另一个原因是书中引人入胜的背景。可知这篇文章主要是关于这本书的受欢迎程度以及为什么它如此吸引人。故答案为The popularity of the book and why it is so attractive.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One cannot discuss Chinese music without mentioning the Chinese seven string zither(七弦琴), also known as the guqin, one of the four arts — along with go, calligraphy and painting. It first appeared over 3,000 years ago and represents China’s solo musical instrument tradition.

At first, the guqin had only five strings, representing the five elements of metal, wood, water, fire and earth. Later, in the Zhou dynasty, King Wen of Zhou added a sixth string for his son. King Wu of Zhou, added a seventh string to encourage his army to fight with the Shang.

Ambience(环境气氛) was important in playing the Chinese zither. Usually, it was practiced in quiet setting and never for public performance.

Ancient artists enjoyed performing by a stream in the mountains. The sound of the guqin mixed with the echoes(回音) from the mountains, until the musician found himself at one with nature. Playing it in snow was also a favorite pastime for ancient artists, who believed the instrument was the purest of its kind in the world. Also, a night with moonlight was considered ideal for playing the guqin. Wang Wei(701761), a highly talented man of the Tang dynasty, liked playing it in a bamboo forest on nights with moonlight most.

Guqin pieces are usually around three to eight minutes long, with the longest being Guangling Verse, which is 22 minutes long. Other famous pieces include Plum Blossoms in Three Movements, Wild Geese Landing on the Sandbank and Eighteen Songs of a Nomad Flute.

Now, there are fewer than one thousand well trained guqin players and perhaps no more than fifty living masters. The original number of several thousand pieces has greatly reduced to only a hundred works by today. The guqin and its music was added to the list of the Intangible Cultural Heritage of Humanity(人类非物质文化遗产) in 2003.

Title: The Guqin and Its Music

Main Parts

Detailed Information

An 1 to the guqin

As one of the four arts, it has a 2 of 3,000 years and represents China’s solo musical instrument tradition.

The strings

At first, there were five strings, which 3 five elements.

Later, kings in the Zhou dynasty added 4 more strings to them.

The ambience

In quiet setting, not for public performance.

1. By a stream in the mountains. The 5 sound of the guqin and its echoes could make musicians find 6 at one with nature.

2. In snow. It was believed to be the purest instrument in the world.

3. On a night with moonlight, Wang Wei’s 7 was to play the guqin in a bamboo forest on a night full of moonlight.

The present 8

Not many players, masters and works are alive at 9.

The guqin and its music 10 the list of the Intangible Cultural Heritage of Humanity in 2003.

【题目】配对阅读。左栏是五种环境问题的描述,右栏是七个解决问题的方法。请为每一个问题选择一个合适的解决方法,并将答题卡上对应的选项涂黑。

1Now the forests are disappearing because of farming, cutting, tourism pollution and so on.

2Polluted air influences people’s life. Some people who work and walk outside are warned that air pollution leads to lung cancers.

3Quite a lot of students throw away their used books after the final exams because they think used books are useless.

4There are different kinds of rubbish produced in our daily life. Many people don’t sort it before throwing it away.

5Some factories pour dirty water and throw litter into the rivers, which makes the rivers smelly and dirty.

A. Recycle Paper

We should collect waste paper and recycle it. For example, students should send their used exercise books to a recycling station instead of throwing them away. Then the used books can be recycled.

B. Stop Logging

The government should make laws to stop people from cutting down trees and protect the farmland. And we should plant more trees instead of cutting them down.

C. Sort Rubbish

Throwing rubbish everywhere will pollute the environment. It’s important for us to sort different kinds of rubbish and put them into different dustbins.

D. Keep Quiet

Turn down the machine and close the windows while listening to music. Besides, don’t make noise when other people are sleeping or taking a rest.

E. Wear Breathing Masks

Wear a breathing mask when we are doing exercise outside. Stop doing exercise in foggy days, or it may do harm to our lungs.

F. Clean up

Help clean up water-filled areas including beaches, lakes and rivers. Make sure it is safe to collect the litter.

G. Reuse Waste

Reuse the used clothes, household goods and tools. They can be repaired and changed with your creative mind.

【题目】 When you see flowers for sale, do you ever think of how they got from where they were grown? In most cases, they were grown in another country and imported to a big market in the Netherlands (荷兰),which sells 80 percent of the flowers and plants in the world. After they are traded there, they are exported again by plane all over the world. Eventually, they come to your town or city.

Since the 1500s Netherlands has been famous for growing and selling plants. In 1592,the first tulip (郁金香)bulb was imported to Netherlands from Turkey and tulips quickly caught on. As a matter of fact, some people struck it rich with tulips. Just one tulip bulb was worth as much as a house in Amsterdam!

These days, the nation is still famous for its tulips and many other kinds of flowers as well. Many kinds of flowers are grown in greenhouses that are heated and lit so it's summer all year inside. In addition, millions of flowers arrive by plane every day at Amsterdam Airport. The center of the flower industry is the Aalsmeer Flower Auction located near the airport, about 16 kilometers from downtown Amsterdam. Every year, three billion flowers and 400 million plants are traded here. They come from 8,000 growers in places like Kenya, Ecuador and Indonesia. In an auction, buyers try to get the best flowers for the lowest prices so they can make a profit. At Aalsmeer, the prices start high and decrease. You have to watch out because it happens very quickly. The first person to press a button gets the plants at that price. As a rule, it only takes seconds to sell bunches of flowers, especially those in high demand. six hundred groups are sold each hour, so you have to decide what price you will payin a hurry. As soon as beautiful roses catch your eye, you must act. The next time you admire a bunch of roses, think about the adventure that the flowers have had. Where they came from may remain a mystery, but they almost certainly had a brief stop at Aalsmeer.

1What do we know about Netherlands from Paragraph 1?

A.It has many famous flower markets.B.It sends flowers to your city by train.

C.It sells 80% of the flowers and plants in the world.D.It is a small country in Europe.

2Which of the following is NOT true about tulips?

A.Netherlands is famous for its tulips and many other flowers.

B.Tulips were traded to Netherlands from Turkey in the 1500s.

C.A tulip bulb is as expensive as a house in Amsterdam these days.

D.Tulips made some people own quite a lot of wealth easily.

3Which fact about greenhouses is true?

A.People sells flowers in them.B.Flowers can grow at a good temperature.

C.They are only used in winter.D.They are only used to grow tulips.

4What do we know from the third paragraph?

A.3 billion flowers and 400 million plants are traded in Kenya, Ecuador, and Indonesia.

B.Amsterdam Airport is about 16 kilometers from downtown Aalsmeer.

C.Buyers may miss getting the flowers they want if they can't make a quick decision.

D.The prices of the flowers in Aalsmeer are higher than those in other cities.

5Which is the best title for this passage?

A.The History of Tulip.B.The Flower Trades in Netherlands.

C.Make money by Planting Flowers.D.Flowers make Netherlands beautiful.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网