题目内容
9.As life-saver Christopher Walsh rescued his brother and then his sister from the water of a river,his mother shouted to him,"I'm proud of you!"His mother Beryl sat proudly and watched last night(80)D Christopher was given the‘Child of Courage'award by his favorite TV star.
Christopher was in the car with his mother,father,sister Rosie,10,and brother Mac,7,when his father drove into a metal barrier.
The family's car fell down a hill into the river,(81)C and landed with its wheels up.
Christopher,then 12,swam through a broken window and got out into the fresh air.Then he saw the rest of his family were still in the car-in the water.
He took a big(82)B and swam back to save first Mac,and then Rosie.Christopher said,"I didn't think about it and only knew I had to get them out.I was (83)B,but it was all happening so fast,and I didn't really think about the danger."
Christopher freed Mac to a safe place and then swam back to get non-swimmer Rosie,who was under the cold,cloudy water,in the car.
Christopher had to feel for her seatbelt because he could see (84)A.He took the seatbelt off her,then went up for air.Finally he went back to pull her out of the car.
Beryl said:"When I got to the side and looked back,I thought Christopher and Rosie had gone.I thought they were (85)D.Then I saw him come up out of the water like a dolphin,and I could see he had Rosie.I shouted across the river,‘I'm so proud of you!"
Christopher's father was badly hurt in the accident and was taken to a nearby hospital.
| 80.A.after | B.though | C.before | D.as |
| 81.A.turned on | B.turned out | C.turned over | D.turned into |
| 82.A.rest | B.breath | C.stone | D.step |
| 83.A.bored | B.frightened | C.surprised | D.excited |
| 84.A.nothing | B.something | C.everything | D.anything |
| 85.A.safe | B.free | C.injured | D.dead. |
分析 文章大意:
本文主要讲述的是关于一个小男孩营救自己家人的故事,小男孩一家乘车出行,不料却发生意外坠河.小男孩Christopher从一扇破损的窗户爬出来,游到水面,之后深吸一口气又游回去,救了卡在汽车里的弟弟Mac和妹妹Rosie,最终一家人平安无事,母亲也为自己的儿子感到自豪,很高兴有这样一个勇敢的儿子.
解答 80.D,考察连词辨析及上下文理解,文中提到"His mother Beryl sat proudly and watched last night"他的妈妈很自豪看着电视,后问提到"Christopher was given the‘Child of Courage'award by his favorite TV star"电视上自己的儿子拿奖,由此推测母亲在看电视,他的妈妈很自豪是因为此时电视上演的恰恰是自己的儿子在拿奖,所以用连词as.
81.C,考察动词辨析及上下文理解,文中提到"landed with its wheels up"车的轮子朝上,由此推测应该是翻车了,A打开,B证明,证实,C翻转,D成为,根据句意可知选择C.
82.B,考察名词辨析及上下文理解,文中提到"swam back to save first Mac,and then Rosie"游回去,去救Mac和Roise,因为车子沉入水底,所以回去救人之前要深吸一口气,take a breath吸气,由此确定选择B.
83.B,考察形容词辨析及上下文理解,文中提到"but it was all happening so fast,and I didn't really think about the danger"事情发生的太快,我都没有考虑危险,因为潜到水底很危险,所以应该是害怕,A无聊的,B害怕的,C惊讶的,D兴奋地,根据句意可知选择B.
84.A,考察代词辨析及上下文理解,文中提到"Christopher had to feel for her seatbelt"Christopher不得不去摸索着寻找安全带,一般都是就找人,而此处其摸安全带由此可知是看不到人,由此确定选择A,看不见东西.
85.D,考察名词辨析及上下文理解,文中提到"I thought Christopher and Rosie had gone"我认为他们已经走了,此处的意思应该是溺死了,A安全,B自由,C受伤,D死亡,由此确定选择D.
点评 对于完形填空题目,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
| A. | more | B. | less | C. | fewer | D. | much |
| What they want | Health | Safety | Food |
| 52% | 33% | 15% | |
| Where they like to live | In a quieter place | In a busier place | In a greener place |
| 15% | 5% | 80% | |
| What they think of working in the city | Bad | Good | No idea |
| 8% | 80% | 12% | |
| Whether they plan to change their living places | Yes | No | Difficult to say |
| 39% | 41% | 20% |
A.41%
B.80%
C.52%
57.Most people think working in Chongqing isB.
A.bad
B.good
C.hard
58.From the survey,we know most people want to liveC.
A.in a busier place
B.in a quieter place
C.in a greener place
59.Every day people in Chongqing can seeB play sports everywhere.
A.the young
B.the old
C.the men
60.According to the passage and the survey,we know thatA.
A.the change in Chongqing makes people enjoy living there
B.12% people in Chongqing think working in the city is bad
C.33% people in Chongqing care about the food.
You could play with him or her.You could talk about lots of things and tell your secrets to them.(54)E But there could be hard times too.You may fight.You may pull each other's hair.You may compete for your parents'attention,food,the bathroom and even TV!Life with a sister or a brother may be colorful!
(55)A US psychologists(心理学家) Kevin Leman says the birth order helps shape children's personalities(性格).According to Leman,parents are usually nervous and strict with their first child.They set high goals for them.(56)B They are also often confident(自信的) people.
But for late-born kids,parents are usually more relaxed.(57)DThey often are more creative.They also try to be funny,so they can get attention from their parents.
| A.Even the birth order can make a difference. B.So the eldest child in a family wants to be perfect and successful. C.But what if you had a sister or a brother? D.So the younger children have fewer rules. E.You may even take care of each other. |
"I'm not sure if it's a good idea,"I said.I looked to the others for support (支持),but it seemed they were (36)B going to Julia's house,for they didn't know (37)A to say"no"to Julia.Julia always tries to bully (欺负) the rest of us.She knew that we would all get into trouble with our parents if we left the restaurant.But that didn't (38)B her.
"Don't forget Anna's mother will bring the birthday cake at 8:30,"I said,"We should wait (39)D Anna's mother arrives!"
"Don't be silly.She'll find us,"Julia said,laughing,like it was no big deal.
"My mother is coming here to pick me up,"I lied,not wanting to tell her I knew my mother wouldn't (40)A me to go.
"Stay here by yourself,"Julia said,"The rest of us are going."Then she began calling me names.
I felt tears coming to my eyes,so I ran to the bathroom.I felt so childish,crying alone.It's really (41)B to go against your friends,especially when you're hoping to be popular with them.A moment later,Amanda came in and said,"Julia is just that (42)D.I agree with you.If we get out right now,maybe we can persuade (劝说) the others to stay."
"I'm staying here with Susan,"Amanda said as soon as we (43)C to the table.Then she said something I hadn't (44)C."If I leave,I'll get into trouble with my parents,so let's take Susan's (45)A."
Anna looked happy again as she said,"My mother wouldn't agree,either.I'll stay with you two."
"Okay,I'll stay,too,"Ellie added.
"Well,I'm not going alone.I have to stay!Oh!"Julia said.
I was surprised it was so (46)D.None of the girls left and I knew it was because Amanda sided with me.
I guess it's true that there's strength in numbers.Friends can influence each other,for good or bad.
| 35.A.her | B.your | C.my | D.their |
| 36.A.trying | B.considering | C.imagining | D.suggesting |
| 37.A.how | B.when | C.who | D.why |
| 38.A.help | B.stop | C.please | D.touch |
| 39.A.because | B.if | C.after | D.until |
| 40.A.allow | B.tell | C.force | D.invite |
| 41.A.brave | B.hard | C.necessary | D.strange |
| 42.A.role | B.state | C.shape | D.way |
| 43.A.traveled | B.referred | C.returned | D.pointed |
| 44.A.described | B.checked | C.expected | D.completed |
| 45.A.advice | B.offer | C.answer | D.plan |
| 46.A.natural | B.direct | C.wise | D.simple. |
| A. | hope him to go | B. | hope him going | C. | wish him to go | D. | wish him going |
---It's eight o'clock.( )
| A. | at | B. | on | C. | in | D. | about |