题目内容

【题目】 Everyone knows the strange feeling of your fingers wrinkling up (起皱) when they’re wet. Sometimes when in water, it seems as if your hands have aged 30 years in a second. But is this an accident? Or is it something that nature has built into our bodies?

Scientists at the University of Newcastle in the UK recently did a test. They asked people to pick up things (some wet and some dry). And take them from one place to another. Some people did this with dry hands, while others had to leave their hands in water for 30 minutes first so that their skin was wrinkled. The study found the second group with wet hands had an advantage when carrying things that were also wet.

The scientist Tom Smulders said that “this wrinkling of our fingers in wet conditions could have helped with gathering food from wet vegetation or streams. Wrinkling happens when blood vessels contract (血管收缩) and pull the skin back.

A long time ago, humans lived a very difficult life in a brutal world, where the smallest advantage could make a huge difference. Having wrinkled skin might have helped people catch fish. This would help them get through the winter. These humans would then have had an advantage. Their genes would be accepted by natural selection.

1The test in paragraph two shows that _ .

A.people can carry dry things more easily than wet ones

B.people can carry wet things more easily than dry ones

C.people with dry hands carry wet things easily

D.people with wet hands can carry wet things easily

2Tom Smulders believes that the Wrinkling of our fingers _ .

A.is something nature has built into our bodies

B.does great harm to our health

C.has great advantages for people in wet conditions

D.happens when there is something wrong with blood vessels

3From the last paragraph, we learn that _ .

A.having wrinkled skin helped people keep warm in winter

B.humans lived on fish a long time ago

C.humans with wrinkled skin had an advantage over those without wrinkled skin

D.humans with wrinkled skin lived longer than those without wrinkled skin

4The underlined word “brutal” in paragraph 4 means __ in this passage.

A.beautifulB.hardC.peacefulD.harmful

5The article mainly talks about _ _ .

A.the advantages of the wrinkling of our fingers

B.the reasons for wrinkling of our fingers

C.some physical changes of people through history

D.problems of people with wrinkled skin

【答案】

1D

2C

3B

4B

5A

【解析】

本文主要谈论皮肤起皱的好处:在潮湿的条件下,我们手指的这种褶皱可能有助于从潮湿的植被或溪流中收集食物;皮肤起皱可能有助于人们捕鱼,这将帮助他们度过冬天。

1细节理解题。根据The study found the second group with wet hands had an advantage when carrying things that were also wet.可知,手湿的人在拿同样湿的东西时更有优势。因此手湿的人携带湿东西很容易故选D

2推理判断题。根据The scientist Tom Smulders said that “this wrinkling of our fingers in wet conditions could have helped with gathering food from wet vegetation or streams. Wrinkling happens when blood vessels contract (血管收缩) and pull the skin back.可知,科学家汤姆·斯默德斯说,“在潮湿的条件下,我们手指的这种褶皱可能有助于从潮湿的植被或溪流中收集食物。”因此,在潮湿的环境下,我们的手指起皱有很大的好处,故选C

3推理判断题。根据Having wrinkled skin might have helped people catch fish. This would help them get through the winter. These humans would then have had an advantage.可知,很久以前,人类以鱼为食,故选B

4词义猜测题。根据humans lived a very difficult life可知,人们过着艰难的生活,因此是艰难的世界。故选B

5概括归纳题。根据“this wrinkling of our fingers in wet conditions could have helped with gathering food from wet vegetation or streams.Having wrinkled skin might have helped people catch fish. This would help them get through the winter.可知,本文主要谈论皮肤起皱的好处,故选A

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据Having wrinkled skin might have helped people catch fish. This would help them get through the winter. These humans would then have had an advantage.可知,很久以前,人类以鱼为食,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There was a forest on a mountain.Many kinds of animals lived there.One day, two baby deer played happily around.Their mother followed them into a cave.The mother deer was_________because it was a tiger's cave with bones of dead animals all over.Thankfully the tiger was not inside the cave at the time.

The deer was trying to lead her children out when she saw a tiger at a distance coming back.It was dangerous to go out now.She thought of a plan.The tiger had come closer to the cave.The deer raised her voice and shouted, “My dear children, don't cry. I shall capture a tiger for you to._________ You can have a good dinner.”

The tiger heard these words and thought,“A_________animal is waiting inside to capture me.I shall run away to escape death.”

A fox saw the tiger and asked, “Why are you running?”

The tiger said, “My friend, a powerful animal is in my_________.The young ones are crying for a_________to eat.The mother is promising to capture one for them.So, I am running away.”

“Don't be afraid.No animal is_________than you.You're the king of the forest.Lets go together to find out.”

“I don't want to take a chance.You may run away, and I will be left alone to die.”

The fox said, “Trust me.Let's tie our tails together.Then I won't be able to_________you.”The tiger finally agreed.

The deer saw the tiger returning with the fox.She again shouted, “Children, I requested my friend to capture a tiger for us.Look! The fox has caught a tiger.He has_________the tiger's tail to his to prevent the tiger from escaping.We will soon have the tiger for our dinner.”

Hearing this , the tiger was sure the fox had lied to him.So the tiger decided to escape . He_________forgot about the fox.In the escape the fox was caught between two rocks.The tiger pulled with all his energy, and his____________got cut.The fox was killed.The tailless tiger ran away to another part of the forest.The deer and her young ones safely left the tiger's cave.

1A.powerfulB.frightenedC.excitedD.pleased

2A.seeB.eatC.playD.ride

3A.safeB.happyC.youngD.dangerous

4A.wayB.caveC.forestD.mountain

5A.foxB.deerC.tigerD.rabbit

6A.strongerB.angrierC.weakerD.happier

7A.trustB.leaveC.requestD.capture

8A.ledB.tiedC.takenD.pulled

9A.safelyB.happilyC.thankfullyD.completely

10A.legB.rockC.tailD.bone

【题目】 Emmeline Pankhurst was born in England, in 1858.Back then British women couldn’t vote(投票)in elections(选举), but men could.

As Emmeline___________she became interested in politics.She wanted to create a___________equal(平等的)society for women.She wanted women to have the same___________as men, such as the rights to get an education, to have a good job and, perhaps most importantly, the right to vote.

In 1888, the girls who worked at a factory in London stopped___________.They asked the owner of the factory to____________their terrible working conditions.Many of the girls were ill because they worked with ___________chemicals.

Emmeline___________The Women’s Social and Political Union in 1903.The Union was a group which fought for women’s rights,___________the right to vote.

In 1918, the British government gave women aged over 30 the right to vote,___________men could vote when they were 21.Women were finally___________to vote at the same age as men on June 14,1928.Emmeline Pankhurst is sometimes described as one of the most important people of the 20th century.

1A.hurried upB.grew upC.got upD.stood up

2A.worseB.betterC.moreD.less

3A.ideasB.thingsC.rightsD.reasons

4A.studyingB.learningC.playingD.working

5A.improveB.supportC.takeD.accept

6A.deliciousB.normalC.dangerousD.patient

7A.sent upB.set upC.looked upD.turned up

8A.onlyB.hardlyC.especiallyD.normally

9A.soB.althoughC.ifD.unless

10A.allowedB.askedC.refusedD.advised

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网