题目内容

【题目】阅读A、B、C三篇材料,然后从各个小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
C
Have you everdreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future? Whileexpress mail(快递) is a fast way to send your letters, there is another typeof mail appearing in China as a new business—future mail.
“The lettershould be sent next Mother's Day and not a day earlier!” Lin Xiaofan, acollege student in Shanghai, tells one of the companies offering the service.
Lin Xiaofan wrotethe letter to her mother nearly a year earlier to express her love to hermother for next Mother's Day.
“Offering thisservice makes people slow down and lets them understand the meaning of ‘time’in another way,” said Zheng Zhimin, manager at a “future mail” company. Zhengthinks “future mail” letters help remind us of care, friendship and love.
While “futuremail” is becoming more and more popular, some people are wondering what willhappen if the postal address changes or if the company goes broken before theletters arrive.
Zheng saidcustomers are glad to sign a contract(签订合同) to make sure that they canbe compensated if their letters are lost or damaged.
Most of thecustomers are college students and young white-collar(白领) workers.Psychologists (心理学家) said that young Chinesemight have a new way to express their feelings through this service. Most peopleput their hopes and wishes in the letter so that they can experience theconnection(联系) between the past and the present when they receive theletter.
(1)"Future mail" is a/an way to send your letter.
A.fast
B.old
C.new
D.cheap
(2)The underlined word "compensate" means in Chinese.
A.赔偿
B.完成
C.送达
D.抛弃
(3)The "future mail" service is popular among .
A.junior students
B.college students
C.young children
D.blue-collar workers
(4)The "future mail" service can help us .
A.sign a contract
B.express our love and care
C.forget friendship
D.understand the meaning of "time" in a wrong way
(5)You'd better use "future mail" if you want to .
A.save money from sending express mail
B.send a birthday gift to your friend quickly
C.talk with your friends about your life freely
D.send a your best wishes to yourself on January 1, 2020

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)B
(5)D
【解析】考查科教类短文阅读。本文介绍了一种新的通讯形式:futuremail service。介绍了其具体形式、利弊及保障等等。
(1)C细节理解题。题意:“Futuremail” 是一种发送你的信件的什么方式?A.fast快速的;B.old旧的;C.new新的;D.cheap便宜的。由第一自然段最后一句:thereis another type of mail appearing in China as a new business—future mail.可知这是一种新的方式。故选C。
(2)A 词义猜测题。题意:有下划线的 “compensate”的汉语意思是什么?A.赔偿;B.完成;C. 送达;D. 抛弃。根据句意:顾客签订合同以确保在信件被丢或损坏的情况下得到compensate。可以推测出其含义是“赔偿”。故选A。
(3)B 细节理解题。题意:“future mail”service在哪些人中受欢迎?A. junior students中学生;B. college students大学生;C. young children小孩;D. blue-collarworkers蓝领工人。根据短文最后一段第一句Most of the customers are college students and youngwhite-collar(白领) workers.可知,其主要顾客是“大学生”和“白领”。故选B。
(4)B 细节理解题。题意:The“future mail” service 可以帮助我们做什么?A. sign a contract签合同;B. express ourlove and care表达关爱;C. forget friendship忘记友情;D.understand the meaning of “time” in a wrong way以错误的方式明白时间的意义。根据第二段和最后一段可知,The“future mail” service可以帮助人们表达自己的感受及爱。故选B。
(5)D推理判断题。题意:如果你想要做什么时,你最好用“future mail”?A.save money fromsending express mail节省邮费;B.send a birthdaygift to your friend quickly快速地给朋友寄生日礼物;C.talkwith your friend s about your life freely和朋友自由地谈论你的生活;D.sendyour best wishes to yourself on January 1, 2020在2020年1月1日,把你最好的祝愿寄给自己。根据短文第一句可知,futuremail可以寄未来的邮件。故选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网