题目内容
【题目】根据短文理解选择正确答案填空。
The cartoon series Bears Note is popular with people of ages in China. Bald strong, a logging(伐木)team boss, came to the beautiful Heilongjiang forest to harvest logs with a boss Lee’s trust. But the forest had hidden two terrible rivals(对手)—the forest owner bear brothers! Xiong Da and Xiong Er!
Looking at the forest was destroyed, Bear brothers decided to fight with Bald strong to protect the forest. Xiong Da is so clever that he can beat Bald strong easily. Xiong Er is not as clever as his brother but sometimes also can defeat Bald strong with his brute force(蛮力).But the cunning(狡猾的)head cannot leave so easily. For a long time home defense lasted and Bald strong tried various thoughts to defeat bear brothers and cut down logs, but every time he failed. Finally Bald strong lost Boss Lee’s trust and gained nothing. As the saying says: Doing well will be repaid and doing evil will be punished.
The cartoon story shows us an active topic in laughter, and two bears facing the failure feel hopeful. It also tells us to protect forests, protect environment, protect ecological balance in our everyday life.
(1)_____ is popular with people of ages in China.
A.Mickey Mouse
B.Winnie the Pooh
C.Bears Note
D.The Snowwhite
(2)Who do you think destroyed the forest?
A.Bald strong.
B.Xiong Da.
C.Xiong Er.
D.Xiong Da and Xiong Er.
(3)Can Xiong Er sometimes also defeat Bald strong with his brute force?
A.Yes, he can.
B.No, he can't.
C.No, he can.
D.Yes, he can't.
(4)The story shows______.
A.an active topic in laughter
B.two bears facing the failure are hopeful
C.more to encourage people in pleasure
D.All of the above
(5)From the cartoon television series, we know______.
A.Bear brothers decided not to fight with Bald strong to protect the forest
B.doing well will be repaid and doing evil will be punished
C.Xiong Er is so clever that he can beat Bald strong easily
D.it also tells us that we shouldn't protect forests
【答案】
(1)C
(2)A
(3)A
(4)D
(5)B
【解析】你一定看过动画片《熊出没》,对熊大熊二和光头强的故事肯定不陌生,本文就是关于这不卡通剧的。
(1)细节理解。根据第一句 The cartoon series Bears Note is popular with people of ages in China. 卡通系列片《熊出没》在中国受到所有年龄人的欢迎。故选C。
(2)推理判断。根据第一段 Bald strong, a logging team boss, came to the beautiful Heilongjiang forest to harvest logs with a boss Lee's trust.光头强,一个伐木队的老板,带着李老板的信任,来到美丽的黑龙江森林砍伐原木。所有破坏森林的是光头强,故选A。
(3)细节理解。 根据Xiong Er is not as clever as his brother but sometimes also can defeat Bald strong with his brute force(蛮力).可知熊二没有他哥哥聪明,但是有时候他也能凭蛮力打败光头强。故选A。
(4)细节理解。根据最后一段可知这个卡通故事用笑声向我们展示了活跃的话题和两只面临失败的熊感到希望的故事。也告诉我们在日常生活中我们要保护森林,保护环境,保护生态平衡。故选D。
(5)推理判断。A.熊兄弟决定不跟光头强斗争来保护森林;B.善有善报恶有恶报;C.熊二如此聪明以至于他能轻松打败光头强。D.它也告诉我们不应该保护森林。根据文章第二段最后As the saying says: Doing well will be repaid and doing evil will be punished. 可知B正确。
【题目】阅读下表,然后做表后的题。
clothes | color | price |
socks | white,blue | $ 4 |
pants | black | $ 11 |
sweater | red , white | $ 8 |
T-shirt | red , green , black | $ 7 |
hat | black, red | $ 6 |
(1)Which is the cheapest(最便宜的) of all?
A.hat
B.T-shirt
C.pants
D.socks
(2)How much are two sweaters and a hat?
A.$ 14
B.$ 20
C.$ 21
D.$ 22
(3)You can buy at Mason's Clothes Store.
A.black pants
B.a blue sweater
C.a green hat
D.red socks
(4)You like red and you only have $6.You can take .
A.a sweater
B.a hat
C.a T-shirt
D.none(全无)
(5)You only have sixteen dollars. You can buy .
A.a pair of socks and a pair of pants
B.two T-shirts and a pair of socks
C.two sweaters and two pairs of socks
D.a sweater and two hats