题目内容

【题目】阅读理解
Mary is an English girl, but she lives(居住) in China. She is six. Her mother says to her, “You are six now, Mary, you are going to school. I think it is very good. It's a nice school.”
“Is it a Chinese school?” Mary asks.
“Yes, it is.” Her mother says.
It is September and the new school year begins. Mary goes to school every day. She likes her lessons and her classmates(同学)very much. Her classmates like her, too. She always gets good grades(成绩) in math, so she often helps her friends with math. Mary thinks Chinese is too difficult, so she can't speak Chinese very well. But she likes the people of China and Chinese food very much.
根据短文内容,判断下列句子的正误。
(1)Mary lives in England.
(2)Mary studies in a Chinese school.
(3)Mary is very good at math.
(4)Mary can't speak Chinese.
(5)She likes Chinese and Chinese people.

【答案】
(1)错误
(2)正确
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【解析】本文叙述了Mary是一个英国女孩,她住在中国,她在中国上学,她擅长数学,可是她的汉语不是很好。
(1)细节理解题。根据she lives(居住) in China.可知,她住在中国,所以句子是错误的,故错误。
(2)细节理解题。根据she lives(居住) in China.可知,她在中国上学,古句子是正确的,故正确。
(3)细节理解题。根据She always gets good grades(成绩) in math可知,她擅长数学,句子是正确的,故正确。
(4)细节理解题。根据she can't speak Chinese very well可知,她学的汉语不是很好,句子是错误的。故错误。
(5)细节理解题。根据But she likes the people of China and Chinese food very much. 可知,她喜欢中国人和中国的食物,故错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

Dick lived in England. One day in January, he said to his wife, I’m going to fly to New York next week ________ I’ve got some work there. Where are you going to ________ there? his wife asked. I don’t know yet, Dick answered. Please send me your New York ________ in a telegram (电报), his wife said. OK, Dick answered.

He flew to New York and ________ a nice hotel in the center of the city. He put his things in his room and then he sent his wife a ________ . He put the address of his hotel in it. In the evening he didn’t have ________ work, so he went to a movie. He came out at nine o’clock and __________to go back to the hotel.

He found a taxi and the driver said, Where do you want to go? But Dick couldn’t ________ the name and address of his hotel. Which hotel are my things in? And what am I going to do tonight? he asked. But the driver didn’t know ________ . So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife ________ telegram, and in it he wrote: Please send my address to this post office.

1A. if B. when C. so D. because

2A. work B. visit C. stay D. eat

3A. number B. address C. street D. photo

4A. found B. opened C. saw D. called

5A. letter B. telegram C. call D. gift

6A. some B. no C. none D. any

7A. asked B. refused C. decided D. waited

8A. remember B. forget C. know D. see

9A. too B. even C. ever D. either

10A. one B. another C. other D. the other

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网