题目内容

【题目】 William Blake described the eyes as the “windows of the soul.” Our eyes are the windows through which we see the world around us. Either waythere’s no question that we place great value on our eyes and our eyesight. Surveys have shown that of the five sensessight is the one that people fear losing the most.

Thinking about the important function of our eyeswe’d give them the best care possible but sometimes we get too busy or forget to do a few simple things that can keep our eyes healthy.

Protecting your eyes starts with the food on your plate. Remember when you were a kid and your mom told you that carrots would improve your eyesight. Well, she might be right. Proper food will keep your eyes strong and healthy.

Give up your daily habits that could seriously injure your eyes. Always wear sunglasses in a sunny day to protect your eyes from Ultraviolet ray(紫外线). Rest your eyes every 20 minutes from the computer screen by looking 20 feet away for 20 seconds. At least every 2 hours, get up and take a 15-minute break when working at a computer.

Make sure your eyes do not get injured in the first place. You should try to prevent eye injuries whether you’re playing sports or doing housework. You should also know when to wear safety glasses and what kinds will work best for you.

Last but not least, get your eyes examined regularly. Eye exams can help find some eye diseases. It’s important to find these diseases early on, when they’re easier to treat.

1According to a survey, people fear losing ________ most.

A.their smellsB.their hearingsC.their sightsD.their tastes

2The underlined word function might mean “ ________ ” in Chinese.

A.差异B.问题C.优势D.功能

3Finding eye diseases early on through eye exams ________.

A.saves much work for the doctorsB.is helpful for the treatment

C.provides you the best care of your eyesD.wastes much of your money

4What is the best title of the passage

A.Give Your Eyes Some RestB.Protect the Windows of the Soul

C.Good Habits Bring HealthD.Simple Way of Eye Exams wastes much of your money

【答案】

1C

2D

3B

4B

【解析】

这篇短文主要讲述了眼睛是心灵的窗户,要保护我们的眼睛,要养成良好的阅读习惯,要让眼睛定时的休息,不要盯着太阳看还要选择合适的眼镜佩戴。

1细节理解。根据文中“Surveys have shown that of the five sensessight is the one that people fear losing the most.”可知,调查显示,在五种感官中,人们最害怕失去的是视觉。故选C

2词句猜测。根据文中“wed give them the best care possible but sometimes we get too busy or forget to do a few simple things that can keep our eyes healthy.”可知,我们会尽可能给他们最好的照顾,但有时我们太忙或忘记做一些简单的事情,可以保持我们的眼睛健康。这里是说眼镜的重要功能。function的意思是“功能”。故选D

3细节理解。根据文中“Last but not least, get your eyes examined regularly. Eye exams can help find some eye diseases.”可知,通过眼科检查及早发现眼部疾病有助于治疗。故选B

4标题归纳。Give Your Eyes Some Rest让你的眼睛休息一下;. Protect the Windows of the Soul保护心灵的窗户;Good Habits Bring Health好习惯带来健康;Simple Way of Eye Exams wastes much of your money简单的眼科检查浪费了你很多钱。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了眼睛是心灵的窗户,要保护我们的眼睛。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】(Renee-a beautiful princess; Broo-a blue bear; Nahloo-a magical place)

When the Princess Renee heard about Broo, she came down from her castle. She found Broo while he was busy eating honey.

“Mr. Bear,” the Princess said, “you are welcome in Nahloo. Here we share with each other. We don’t take things from each other.”

Broo thought about it for a moment and realized that he had made a mistake. “Well,” he said, “maybe drinking all that milk wasn’t the best idea.”

The Princess continued, “Mr. Bear, you can drink and eat, but you won’t feel good because you have never made any contribution to anyone else. I think you’ll find that it is better to be full in your heart, not just in your stomach.” After saying this, the Princess went back to the castle, leaving Broo alone.

One day, Broo was going to take lots of cookies from the rabbits, then he remembered what the Princess said to him. So Broo decided not to eat the cookies. The rabbits were surprised and said, “Thank you for your kindness, Mr. Bear. Now these cookies will taste sweeter because they are given by you, my friend. If you like, come back tomorrow and we can have the cookies together.”

Broo was filled with joy and went through the land. He gave back everything he had taken. In return, he received a promise from everyone to share their food with him. Broo was so delighted that he started dancing in the moonlight with the Princess as his partner.

1When the Princess Renee came down, Broo was _________.

A.dancing with rabbitsB.eating honey

C.giving everything backD.having cookies

2In Nahloo, ___________.

A.the Princess Renee stayed with Broo all the time

B.everyone was happy to share with each other

C.Broo took a lot of cookies from rabbits

D.Broo never realized his mistake

3Broo felt _________ after he gave the cookies back to the rabbits.

A.sadB.surprised

C.happyD.hungry

4The passage is probably from _______.

A.an advertisementB.a tour guide

C.an applicationD.a story book

5What can we learn from the passage ?

A.It’s better to give than to receive.

B.Every dog has its day.

C.The early bird catches the worm.

D.Many hands make light work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网