题目内容

【题目】阅读短文, 根据语篇要求填空, 使短文通顺、意思完整。每空限填一词。

One day, I was siting in a restaurant and felt bored there. Then I started1watch two boys outside.2elder was about 6 years old and the younger one was about 3 years old. I thought they were brothers. The two kids were running after each other happily.3, the younger kid fell down and he cried loudly.

The elder one stopped running. He checked the little kid’s legs first and then tried to help him stand up. The ltitle kid4cying, but the elder didn’t know how to help him. He ran away and came back quickly with a candy in his hand. He also touched the little kid’s head with his small hands and didn’t say a word. Then the little kid stopped crying. When the little kid’s mom came and took him away, he said goodbye to the elder boy. At that time I knew they were not brothers!

I felt warm in my heart.5friendly the elder boy was!

【答案】

1to

2The

3Suddenly/However

4kept/continued

5How

【解析】

本文主要讲了作者看到两个小朋友一起玩耍,以为他们两个是兄弟,当小的那一个摔倒后,大的孩子就去给他拿了一个糖,并且十分心疼,后来作者知道他们倆不是兄弟,感慨道大孩子很有爱心,是个善良的孩子。

1句意:然后我开始看外面的两个男孩。

开始做某事为start to do sth. 故答案为to

2句意:年长的孩子大约六岁,年少的大约3岁。

the+形容词 表示“一类人”,此处用 The elder表示大一点的孩子,和后面the younger one“年少的孩子”形成对比,故答案为The

3句意:然而,那个小一点的孩子摔倒了,并且大声地哭了起来。

根据3空上面内容可知,两个孩子快乐地追逐,很开心,与下文摔倒是转折关系。故用连词Suddenly/However表示转折或者情况很突然。故答案为Suddenly/However

4句意:小一点的男孩一直哭,但是年长的孩子不知道如何帮助他。

根据“年长孩子不知道如何帮助他”可知,前面是小男孩一直哭,本文通篇为过去时,故用kept/continued

5句意:大一点的孩子是多么友好啊!

How+形容词+主语+系动词 表示“某人多么……”,此处考查感叹句用法。故答案为How

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The secret of the aroma

What is the first thing you notice when you walk into a shop? The products displayed(展示)at the entrance? Or the soft background music?

But have you ever noticed the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shop’s scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is provided as an increasing powerful tool in encouraging people to purchase.

A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers’ intention to purchase increased by 80 percent.

When it comes to the best shopping streets in Pairs, scent is just as important to a brand’s success as the quality of its window displays and goods on sales. That is mainly because shopping is a very different experience to what it used to be.

Some years ago, the focus for brand name shopping was on a few people with sales assistants’ disproving attitude and don’t-touch-what-you-can’t-afford displays. Now the rise of electronic commerce (e-commerce) has opened up famous brands to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this.

Now a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store’s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.

1According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of somebrand stores?

A.Unique scents.B.Friendly assistant.

C.Soft background musicD.Attractive window display.

2E-shops are mentioned in the passage to _______.

A.show the advantages of brick-and-mortar stores

B.urge shop assistants to change their attitude

C.push stores to use sights and sounds

D.introduce the rise of e-commerce

3Which of the following is true according to the passage?

A.The sport goods company once found an 80 percent increase in purchase.

B.For stores in Paris, the smell is more important than the window displays.

C.Both the E-commerce and the real stores focus on the attractiveness of goods.

D.Many famous stores nowadays are trying hard to find the ideal scent.

4The main purpose of the passage is to ______.

A.compare and evaluateB.examine and assess

C.argue and discussD.inform and explain

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网