题目内容
【题目】 Mike Myers is a teacher at Chauncey Rose High School in Terre Haute, Indiana. Last year, he taught his students about the world’s rain forests. They learned that rain forests are important because the plants and animals of the rain forest give us food, wood, and medicine.
Destruction of the world’s rain forests is a serious problem. Unluckily, rain forests are disappearing at a rate of 80 acres (英亩) per minute! As part of a class project, Myers’ students bought three acres of rain forest in Central America. They paid $25 per acre. The students hope that the land they bought will be protected and not destroyed. The students became so interested in rain forests that they decided to get a closer look at a real rain forest.
So this June, Myers and four of his students took a boat ride down a river. They saw alligators and crocodiles. In the middle of the week, a guide took Myers and his students into the rain forest. “The monkeys were not happy that we were in their forest. They broke small branches off the trees and threw them at us,” one of the students said, “It was a great learning experience for all us,” said Myers.
Each student chose something specific about Costa Rica to study involving the plants, animals, food, and culture. During the last few days the group had time to do fun activities. They went whitewater rafting and horseback riding, and visited Costa Rica’s active volcano.
Myers hopes to make the trip every year with a different group of kids.
Myers also talked about the big disaster about the rain forest fires in the Amazon—the lungs of the Earth. The Amazon forests produce 20% of the world’s oxygen (氧气). Even if it’s just a small part of the rain forests that are destroyed, it’s a great loss to the whole world. That means, once an area of land burns, it doesn’t regrow as forest. Now Myers’ students know that we should try to protect the rain forests, or the last drop of water on the earth will be our tears.
【1】How much did Myers’ students pay for the rain forest they bought?
A.$25B.$75C.$80D.$2000
【2】What did Myers and his students do at the beginning of the trip?
A.They went into the rain forest.B.They bought acres of rain forest.
C.They took a boat ride down a river.D.They visited Costa Rica’s active volcano.
【3】The word “Destruction” in paragraph 2 probably means “Being __________”
A.discoveredB.developedC.describedD.destroyed
【4】What will cause “The last drop of water on the earth will be our tears”?
A.Killing some pigs and beef for meat.
B.Cutting down a large amount of trees in the forest.
C.Buying some fruits grown in the rain forest.
D.Traveling in the rain forest.
【5】The passage mainly shows that Myers and his students __________.
A.did something to protect rain forest
B.wanted to buy the rain forest in Costa Rica
C.were interested in the culture of Costa Rica
D.went to the rain forest for various fun activities.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】B
【5】A
【解析】
文章叙述了印第安纳州一位中学老师迈克·迈尔斯和他的学生为了保护热带雨林,买下了三公顷热带雨林。学生们对热带雨林感到好奇,于是他们决定进行一次旅行去看看热带雨林。他们坐着船顺流而下,他们看到了短吻鳄和鳄鱼。在热带雨林中,猴子不高兴见到他们,向他们扔树枝。他们还做了一些有趣的活动,像骑马,漂流和参观哥斯达黎加的活火山。
【1】句意:迈尔斯的学生花了多少钱买热带雨林?
推理判断题。由第二段第三、第四句“...Myers’ students bought three acres of rain forest..”判断,他们花了75美元买热带雨林。故选B。
【2】句意:迈尔斯和他的学生在旅行之初做了什么?
细节理解题。由第三段第一句“...took a boat ride down a river.”可知,在旅行之初,“他们乘船沿河而下。”故选C。
【3】句意:第二段中的“Destruction”可能是指“破坏”的意思。
词句猜测题。discovered发现,developed发展,described描述 ,destroyed破坏。由下文“...are disappearing...(令人遗憾的是,热带雨林正在以每分钟80英亩的速度消失!)”可知,Destruction指“破坏”的意思,即:“世界热带雨林的破坏是一个严重的问题。”
故选D。
【4】句意:什么会导致“地球上最后一滴水就是我们的眼泪”?
推理判断题题。由最后一段最后一句“... we should try to protect the rain forests...”判断,“如果我们不保护热带雨林而大量砍伐森林里的树木,那么地球上最后一滴水就是我们的眼泪。”故选B。
【5】句意:这篇文章主要表明迈尔斯和他的学生做了一些事来保护雨林。
主旨大意题。通读文章可知,迈尔斯和他的学生买下三公顷热带雨林,并决定去热带雨林旅行、探索热带雨林奥秘。这些行为都表明他们想要保护热带雨林。故选A。