题目内容
【题目】Read the passage and answer the questions:
Our local Community (社区) Youth Club is a very popular organization with young people in my town. I have been a member for four years now and I've taken part in a lot of interesting projects. These include fun activities such as holiday camps and discos. We have even made a video.
But it isn't all just enjoyment. We have also started doing social work to help people in our neighbourhood. We have organized activities for small children during the holidays. We have also formed a special support group to help young people stop smoking.
We are especially proud of the most recent group we have created. It organizes regular visits to the local home for the elderly. This idea came from a school visit to a home for the elderly. My class spent an afternoon at the home and everyone found the visit very rewarding (有意义的).
The old people at the home were excited by our visit. They were very talkative (健谈的) and they told us their personal stories. During our visit, the home was full of the sound of laughter. We sang songs and played games with the old people and had tea together. But we realized that life wasn't always easy. Some of them were in poor health and were very unhappy. They couldn't go outside and the visits by children brought some sunshine into their lives.
Many young people like me have very little contact with elderly people. As a result, we have a lot of wrong ideas about them. We have little or no idea of the kind of lives they lead in the homes. After this visit, my friends and I decided we should do something to help improve the quality of their lives.
Since the creation of our visiting group over twenty volunteers have joined us. Up to now, we have organized three group evening parties and a concert. But I think the individual (单独的) visits are the most important. Club members regularly visit old people and everyone finds the experience rich and rewarding.
【1】Community Youth Club isn’t a very popular organization with young people in my town, is it? _____________________________________________________.
【2】Why do they form a special support group?
_____________________________________________________.
【3】How did the old people in the home feel when the young people visited them?
_____________________________________________________.
【4】What did the writer and his friends decide to do after the visit to the home for the elderly?
_____________________________________________________.
【5】How many volunteers have joined them?
_____________________________________________________.
【6】What can you learn from the passage after reading it?
_____________________________________________________.
【答案】
【1】Yes, it is.
【2】Because they want to help young people stop smoking.
【3】Excited.
【4】The writer and his friend decided to do something to help improve the quality of their life.
【5】Over twenty.
【6】I can learn that the visit to the home for the elderly is very rewarding and necessary because it can bring happiness to the elderly.
【解析】
文章讲述了作者在社区青年俱乐部的经历。我们经常组织一些有趣的活动,也做一些帮助别人的社会活动。最让我们自豪的是我们会定期看望敬老院的老人们。很多年轻人都不喜欢和老人呆在一起,通过我们的活动,大家都明白了我们应该为老人们做些什么来提高他们的生活质量。
【1】细节理解题。根据“Our local Community (社区) Youth Club is a very popular organization with young people in my town.”可知,我们当地的社区青年俱乐部是一个很受我镇年轻人欢迎的组织。故答案为:Yes, it is.
【2】细节理解题。根据“We have also formed a special support group to help young people stop smoking.”可知,我们还成立了一个特别的支持小组,帮助年轻人戒烟。故答案为:Because they want to help young people stop smoking.
【3】细节理解题。根据“The old people at the home were excited by our visit.”可知,我们的来访使敬老院里的老人们很兴奋。故答案为:Excited.
【4】细节理解题。根据“After this visit, my friends and I decided we should do something to help improve the quality of their lives.”可知,在这次访问之后,我和我的朋友们决定我们应该做些事情来帮助改善他们的生活质量。故答案为:The writer and his friend decided to do something to help improve the quality of their life.
【5】细节理解题。根据“Since the creation of our visiting group over twenty volunteers have joined us.”可知,自我们的访问团成立以来,已有20多名志愿者加入了我们的行列。故答案为:Over twenty.
【6】细节理解题。根据“During our visit, the home was full of the sound of laughter.”在我们访问期间,敬老院里充满了笑声。以及“My class spent an afternoon at the home and everyone found the visit very rewarding (有意义的).”我们班在敬老院里呆了一个下午,大家都觉得这次访问很有意义。可知,我们到敬老院看望老人是非常有意义和必要的,因为它可以给老人带来幸福。故答案为:I can learn that the visit to the home for the elderly is very rewarding and necessary because it can bring happiness to the elderly.