题目内容

【题目】Read the passage and answer the questions

Our local Community (社区) Youth Club is a very popular organization with young people in my town. I have been a member for four years now and I've taken part in a lot of interesting projects. These include fun activities such as holiday camps and discos. We have even made a video.

But it isn't all just enjoyment. We have also started doing social work to help people in our neighbourhood. We have organized activities for small children during the holidays. We have also formed a special support group to help young people stop smoking.

We are especially proud of the most recent group we have created. It organizes regular visits to the local home for the elderly. This idea came from a school visit to a home for the elderly. My class spent an afternoon at the home and everyone found the visit very rewarding (有意义的).

The old people at the home were excited by our visit. They were very talkative (健谈的) and they told us their personal stories. During our visit, the home was full of the sound of laughter. We sang songs and played games with the old people and had tea together. But we realized that life wasn't always easy. Some of them were in poor health and were very unhappy. They couldn't go outside and the visits by children brought some sunshine into their lives.

Many young people like me have very little contact with elderly people. As a result, we have a lot of wrong ideas about them. We have little or no idea of the kind of lives they lead in the homes. After this visit, my friends and I decided we should do something to help improve the quality of their lives.

Since the creation of our visiting group over twenty volunteers have joined us. Up to now, we have organized three group evening parties and a concert. But I think the individual (单独的) visits are the most important. Club members regularly visit old people and everyone finds the experience rich and rewarding.

1Community Youth Club isn’t a very popular organization with young people in my town, is it? _____________________________________________________.

2Why do they form a special support group?

_____________________________________________________.

3How did the old people in the home feel when the young people visited them?

_____________________________________________________.

4What did the writer and his friends decide to do after the visit to the home for the elderly?

_____________________________________________________.

5How many volunteers have joined them?

_____________________________________________________.

6What can you learn from the passage after reading it?

_____________________________________________________.

【答案】

1Yes, it is.

2Because they want to help young people stop smoking.

3Excited.

4The writer and his friend decided to do something to help improve the quality of their life.

5Over twenty.

6I can learn that the visit to the home for the elderly is very rewarding and necessary because it can bring happiness to the elderly.

【解析】

文章讲述了作者在社区青年俱乐部的经历。我们经常组织一些有趣的活动,也做一些帮助别人的社会活动。最让我们自豪的是我们会定期看望敬老院的老人们。很多年轻人都不喜欢和老人呆在一起,通过我们的活动,大家都明白了我们应该为老人们做些什么来提高他们的生活质量。

1细节理解题。根据“Our local Community (社区) Youth Club is a very popular organization with young people in my town.”可知,我们当地的社区青年俱乐部是一个很受我镇年轻人欢迎的组织。故答案为:Yes, it is.

2细节理解题。根据“We have also formed a special support group to help young people stop smoking.”可知,我们还成立了一个特别的支持小组,帮助年轻人戒烟。故答案为:Because they want to help young people stop smoking.

3细节理解题。根据“The old people at the home were excited by our visit.”可知,我们的来访使敬老院里的老人们很兴奋。故答案为:Excited.

4细节理解题。根据“After this visit, my friends and I decided we should do something to help improve the quality of their lives.”可知,在这次访问之后,我和我的朋友们决定我们应该做些事情来帮助改善他们的生活质量。故答案为:The writer and his friend decided to do something to help improve the quality of their life.

5细节理解题。根据“Since the creation of our visiting group over twenty volunteers have joined us.”可知,自我们的访问团成立以来,已有20多名志愿者加入了我们的行列。故答案为:Over twenty.

6细节理解题。根据“During our visit, the home was full of the sound of laughter.”在我们访问期间,敬老院里充满了笑声。以及“My class spent an afternoon at the home and everyone found the visit very rewarding (有意义的).”我们班在敬老院里呆了一个下午,大家都觉得这次访问很有意义。可知,我们到敬老院看望老人是非常有意义和必要的,因为它可以给老人带来幸福。故答案为:I can learn that the visit to the home for the elderly is very rewarding and necessary because it can bring happiness to the elderly.

练习册系列答案
相关题目

【题目】For most people, the word "fashion" means "clothes". But people may ask the question, "What clothes are in fashion?" And they use the word "fashionable" in the same way.

"She was wearing a fashionable coat. His shirt was really a fashionable colour. "

But of course there are fashions in many things, not only in clothes. There are fashions in holidays, in restaurants, in films and books. There are even fashions in school subjects, jobs ... and in languages.

Fashions change as time goes. If you look at pictures of people or things from the past, you will see that fashions have always changed. An English house of 1750 was different from one of 1650. A fashionable man in 1780 looked very different from his grandson in 1860.

Today fashions change very quickly. Some of this is natural. We hear about things much more quickly than in the past. Newspapers, radios, telephones and television send information from one country to another in a few hours.

New fashions mean that people will buy new things, so you see there is money in fashion.

1Most people think that "fashion" means __________.

A.subjectsB.holidaysC.booksD.clothes

2By we can see that fashions change as time goes.

A.finding a job

B.looking at pictures

C.eating in a restaurant

D.wearing a fashionable coat

3In the 5th paragraph , the writer mentions kinds of ways to send information.

A.threeB.fourC.fiveD.six

4"There is money in fashion" means .

A.people like fashion and money

B.fashionable things are expensive

C.one can make money through fashion

D.a fashionable man makes much money

5The passage is mainly about .

A.the changes of fashions

B.the kinds of colours

C.the money in fashion

D.the differences between houses

【题目】 Mike Myers is a teacher at Chauncey Rose High School in Terre Haute, Indiana. Last year, he taught his students about the world’s rain forests. They learned that rain forests are important because the plants and animals of the rain forest give us food, wood, and medicine.

Destruction of the world’s rain forests is a serious problem. Unluckily, rain forests are disappearing at a rate of 80 acres (英亩) per minute! As part of a class project, Myers’ students bought three acres of rain forest in Central America. They paid $25 per acre. The students hope that the land they bought will be protected and not destroyed. The students became so interested in rain forests that they decided to get a closer look at a real rain forest.

So this June, Myers and four of his students took a boat ride down a river. They saw alligators and crocodiles. In the middle of the week, a guide took Myers and his students into the rain forest. “The monkeys were not happy that we were in their forest. They broke small branches off the trees and threw them at us,” one of the students said, “It was a great learning experience for all us,” said Myers.

Each student chose something specific about Costa Rica to study involving the plants, animals, food, and culture. During the last few days the group had time to do fun activities. They went whitewater rafting and horseback riding, and visited Costa Rica’s active volcano.

Myers hopes to make the trip every year with a different group of kids.

Myers also talked about the big disaster about the rain forest fires in the Amazonthe lungs of the Earth. The Amazon forests produce 20% of the world’s oxygen (氧气). Even if it’s just a small part of the rain forests that are destroyed, it’s a great loss to the whole world. That means, once an area of land burns, it doesn’t regrow as forest. Now Myers’ students know that we should try to protect the rain forests, or the last drop of water on the earth will be our tears.

1How much did Myers’ students pay for the rain forest they bought?

A.$25B.$75C.$80D.$2000

2What did Myers and his students do at the beginning of the trip?

A.They went into the rain forest.B.They bought acres of rain forest.

C.They took a boat ride down a river.D.They visited Costa Rica’s active volcano.

3The word “Destruction” in paragraph 2 probably means “Being __________”

A.discoveredB.developedC.describedD.destroyed

4What will cause “The last drop of water on the earth will be our tears”?

A.Killing some pigs and beef for meat.

B.Cutting down a large amount of trees in the forest.

C.Buying some fruits grown in the rain forest.

D.Traveling in the rain forest.

5The passage mainly shows that Myers and his students __________.

A.did something to protect rain forest

B.wanted to buy the rain forest in Costa Rica

C.were interested in the culture of Costa Rica

D.went to the rain forest for various fun activities.

【题目】用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词.

What Would You Do? is a TV program on American ABC.

The program 1(start) by the news reporter John Quinones 3 months ago. He said, "It is popular with many people-both the young and the old. It tests what people 2(do) when they see someone in trouble. We use hidden cameras to record what will happen. Its purpose is to tell us to help people in need."

Here is last week's program. In a cake shop, one actor acted as a blind woman named Pamela and the other as the shop worker of the cake shop. The shop worker looked down upon the blind. So when the blind woman came into the shop, bought a box of cakes and 3(pay) for it, the shop worker cheated(欺骗) her when he gave her the change(零钱). He only gave her 6 dollars instead of 34 dollars.

Would someone be brave enough to help the blind woman? Yes! A woman customer stopped the shop worker from 4(cheatthe blind. Seeing this, several other customers joined in too and asked the shop worker to return the rest(剩余的) money to the blind woman. At this time, John Quinones appeared. He explained, "We 5(make) a program called What would you do?. We 6(play) the experiment in 5 cities in the past 3 months. We are trying to calling on people to help the weak by doing this. Everyone should give a hand when they see the weak in trouble. " Then he interviewed the first customer who said that it is necessary 7 (give) a hand to the people in need.

A psychologist(心理学家) said, "It's difficult to take the first step to stand up. It needs courage."

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网