题目内容
【题目】 Farmers' Harvest (收获) Festival in China started from 2018. It is the first festival for farmers. The festival falls on the Autumnal Equinox (秋分) each year. And the Autumnal Equinox is usually between September 22nd and 24th, during the harvest season.
As we all know, China has the largest population all over the world. In the past, it was difficult to feed the people. After reform and opening (改革开放), with the development of modern agriculture (农业), people's life is getting better and better. The festival shows that our government is paying more attention to agriculture and farmers' life. It will greatly encourage farmers. China has a long history of agriculture. The Farmers' Harvest Festival helps to show China's long farming culture to the world. It also improves the cultural self-confidence (文化自信心) and national pride (民族自豪感).
The festival is especially created for farmers, so they think of their own ways to celebrate it. During the festival, many different kinds of activities are held across the country, such as folk culture performances, food tasting and so on.
Some people think the festival is the happiest time of a year, even better than the Spring Festival, because food gives people a sense of safety and hope. For other people, the harvest festival is a time to look back at the past and look forward to the future.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】We probably celebrate the Chinese Farmers' Harvest Festival on ________.
A.September 20thB.September 23rdC.September 25th
【2】People’s life is getting better and better ________ in China according to the passage.
A.after reform and openingB.during the long historyC.from 2018
【3】We may probably ________ during the Farmers' Harvest Festival.
A.taste some delicious foodB.go abroad to celebrate itC.hold a sports meeting
【4】Some people think food can give us a sense of ________.
A.the cultural self-confidenceB.the national prideC.safety and hope
【5】The Farmers’ Harvest Festival has been celebrated________ in our country so far.
A.only onceB.twiceC.three times
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
本文介绍了中国农民的收成日的庆祝情况。
【1】推理判断题。根据Farmers' Harvest (收获) Festival in China started from 2018. …… And the Autumnal Equinox is usually between September 22nd and 24th, during the harvest season.可知,我们在9月22日和24日之间,庆祝农民的收成日。故选B。
【2】细节理解题。根据After reform and opening (改革开放), with the development of modern agriculture (农业), people's life is getting better and better.可知,在中国,改革开放之后,人们的生活变得越来越好。故选A。
【3】细节理解题。根据During the festival, many different kinds of activities are held across the country, such as folk culture performances, food tasting and so on.可知,在节日期间,全国各地会举行各种各样的活动,如民俗文化表演、美食品尝等。故选A。
【4】细节理解题。根据Some people think the festival is the happiest time of a year, ……because food gives people a sense of safety and hope.可知,有些人认为食物给人一种安全感和希望。故选C。
【5】推理判断题。根据Farmers' Harvest (收获) Festival in China started from 2018.可知,中国从2018年开始庆祝农民的收成日,因此迄今已经庆祝了两次,故选B。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,概括归纳,进行比较,判断出正确与错误。例如小题2,根据After reform and opening (改革开放), with the development of modern agriculture (农业), people's life is getting better and better.可知,在中国,改革开放之后,人们的生活变得越来越好。故选A。