题目内容
【题目】任务型阅读C
Today is a sunny day. It is August 5th. It is Judy's birthday.
When she comes back home from school, she sees a blue card on the table. It says, "There's a present (礼物) for you, Judy. Look for it in your bedroom."
Judy runs into her bedroom Her parents are looking at her and smiling (微笑). On the chair she sees a red box. She thinks her present must be in it. She opens it and there is a yellow card in it. It reads "dear Judy, I'm your present. My first letter (字母)is in the word 'bag' , but not in 'age' My second letter is in 'like', but not in 'mow' My third letter is in 'know', but not in 'now'. And you can find my last letter in both desk' and 'get'. What am I?"
Judy thinks for about two minutes and says, "Aha, I know. But where is it?" Her father tells her it is in the yard (院子).
根据材料内容简要回答下列问题。
(1)When is Judy's birthday?
(2)Does Judy go to school on her birthday?
(3)What color is the card in the box?
(4)What's Judy's present?
(5)Where can Judy find her present?
【答案】
(1)On August 5th.
(2)Yes, she does.
(3)Yellow.
(4)A bike.
(5)In the yard.
【解析】短文大意:本文是一篇记叙文,主要向我们讲述了在 Judy生日这天,她的父母送生日礼物给她,但并没有直接告诉她是什么,而是根据一些小线索让她猜是什么,最后她猜到是自行车。
(1)根据第一段“ Today is a sunny day. It is August 5th. It is Judy's birthday.”(今天天气晴朗,八月五号,是 Judy的生日)可知答案为Judy's birthday On August 5th.
(2)根据第二段的第一句“ When she comes back home from school”(当她从学校回到家时)可知答案为 Judy go to school on her birthday。
(3)根据第三段的第四句“ She opens it and there is a yellow card in it.”(她打开它,有一个黄色的卡片)可知答案为 The card in the box is yellow。
(4)根据第三段第六句“ My first letter (字母)is in the word 'bag' , but not in 'age' My second letter is in 'like', but not in 'mow' My third letter is in 'know', but not in 'now'. And you can find my last letter in both desk' and 'get'. ”可知答案为 Judy's present is a bike。
(5)根据最后一段第二句“Her father tells her it is in the yard”(她爸爸告诉她,它在院子里)可知答案为 Judy find her present In the yard.
【题目】书面表达。
请根据下面提示,以Modern inventions为题,写一篇100词左右的短文。(标题和开头已给出,不计入总次数)
Introduction | 许多现代发明给我们的生活带来了巨大的变化。他们改变了我们的生活方式。(开头已给出) | |
Main body | 冰箱 | 在古代,人们使用盐来帮助他们长时间的保存肉和鱼。夏天时,新鲜食品会在几小时变坏。而冰箱的发明解决了这一问题。 |
洗衣机 | 过去,人们用手洗衣服。这既累又要花费很多时间。随着洗衣机的发明,人们有了更多的时间来放松。 | |
飞机 | 很久以前,人们主要乘船去旅行。现在飞机使得旅途变得更加舒适。 | |
…… | ……(请例举一项现代发明,并谈一谈其给我们的生活带来的变化) | |
Conclusion | 总之,在现代发明的帮助之下,我们的生活得到了很大地改善。 | |
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空, 使句子通顺﹑正确。每词限用一次。
take far mistake for interesting |
(1)Tom lives from school in his class.
(2)She offered me to the cinema.
(3)Lucy is careless, so she often makes many when she does homework.
(4)There are many places to visit in Beijing.
(5)My hometown is especially famous Wuzhen.
【题目】请仔细阅读①-④小题的内容,从A、B、C、D中找出与其相对应的选项,并回答第2小题。①There is no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.
②When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.
③Think more about ways to enjoy parties or games. Don't waste time worrying about your look or other things.
④Each time when you say "Hi!" or smile at someone, say to yourself "You can make it." Keep trying and take one small step once.
A. Get your attention(注意力) elsewhere. |
(1)① ② ③ ④
(2)The material above tells us the way to ___________.
A.be a nice talker
B.be more careful
C.start a talk
D.overcome(克服)your shyness