题目内容

【题目】 Around the world more and more people are taking part in dangerous sports activities.Of coursethere have always been people who have looked for adventure— those who have climbed the highest mountainsexplored unknown parts of the world or sailed in small boats across the greatest oceans.Nowhoweverthere are people who seek(寻找)a risky activitywhich may only last a few minutes or even seconds.

Bungee jumping is a good example of such an activity.You jump from a high place 200 metres above the ground with an elastic(有弹力的)rope tied to your feet.You fall at up to 150 kilometres an hour until the rope stops you from hitting the ground.It__is__reported__that__two__million__people__around__the__world__have__now__tried__bungee__jumping.

Why do people take part in such activities like thisSome psychologists(心理学家)suggest that it is because life in modern societies has become safe and boring.In ancient timespeople had to face danger and difficulties.They had to go out and hunt for food.Diseases could not easily be curedand there was a continuous battle for survival(生存)

Nowadaysaccording to many peoplelife offers little excitement.They live and work in comparatively safe environmentsthey buy food in shopsthere are doctors and hospitals to look after them if they become ill.It is necessary for some of these people to seek danger in activities such as bungee jumping.

1Why do people tie their feet with an elastic rope in bungee jumping?

A.Because it's more exciting.B.Because it's interesting.

C.Because it can protect people.D.Because it's very high.

2In Paragraph 2what does the underlined sentence mean?

A.Bungee jumping is a very popular activity.

B.Bungee jumping is a dangerous activity that only lasts a few seconds.

C.Bungee jumping is an activity that many people don't like.

D.Bungee jumping is an activity that is similar to sailing.

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A.People in ancient times could be looked after well.B.People in ancient times had to hunt for food.

C.People today live in comparatively safe environments.D.Some people think that life today is boring.

4The writer of this passage ________.

A.hates adventureB.is a lover of dangerous activities

C.is against dangerous activitiesD.doesn't say whether dangerous activities are good or bad

【答案】

1C

2A

3A

4D

【解析】

本文介绍了越来越多的人参加危险运动,以及他们参加危险运动的原因。

1推理判断题。根据You jump from a high place 200 metres above the ground with an elastic(有弹力的)rope tied to your feet.You fall at up to 150 kilometres an hour until the rope stops you from hitting the ground.可知,人们在蹦极时,脚上系着一个有弹力的绳子是防止自己撞到地上,因此这是为了保护自己。故选C

2词义猜测题。根据It is reported that two million people around the world have now tried bungee

jumping表示据报道世界各地200万人尝试过蹦极,因此蹦极非常受欢迎,故选A

3推理判断题。根据In ancient timespeople had to face danger and difficulties.可知,在古代,人们必须面对很多危险和困难,因此古代的人没有被很好地照顾,因此A项不正确。故选A

4推理判断题。根据Around the world more and more people are taking part in dangerous sports activities.Some psychologists(心理学家)suggest that it is because life in modern societies has become safe and boring.可知,本文作者介绍了很多人参加一些危险的运动,可能是因为现代社会的生活安全而无聊,但是没有说这些危险的运动好或坏。故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据You jump from a high place 200 metres above the ground with an elastic(有弹力的)rope tied to your feet.You fall at up to 150 kilometres an hour until the rope stops you from hitting the ground.可知,人们在蹦极时,脚上系着一个有弹力的绳子是防止自己撞到地上,因此这是为了保护自己。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Tired of city and looking for a chance to get back to nature? Hsinchu County’s Green World Ecological Farm may be just what you’ve been looking for. Built on over 70 hectares(公顷), the park's mixture of plant and animal ecology gives the entire family a chance to relax and learn about the natural world.

Swan Lake

A bird-watcher's paradise, the Swan Lake section of Green World is home to black and white swans, ducks and many other birds. Each winter, the lake also serves as a temporary home to wild geese at the southern end of their annual migration from Siberia.

Follow the hiking trail around the lake, and then check out Green World's colorful collection of macaws. Watch a macaw show to see these beautiful creatures riding bicycles, doing arithmetic and performing many other amazing deeds.

Plants and creatures

After the show, be sure to explore the park's Discovery Land section. There you'll find an unbelievable range of plants. You'll also find the Lovely Animal Area, which gives park visitors, especially children, a chance to interact with small animals up close.

The Biodiversity

Adventure Area is where things really start to get wild. The area contains all kinds of foreign animals from around the world. Also worth a visit is the Rainforest Skyway—a high pathway that winds through the forest 15 meters above the ground. The skyway gives visitors a whole new view on the area's rain forests. Expect to see lots of wild orchids and vines and to hear lots of frogs and birds.

Butterflies and Birds

Among Green World's most notable attractions are its bird and butterfly areas. The Butterfly Ecological Park is the largest of its kind in Asia and gives visitors a chance to saunter through gardens filled with butterflies.

The Butterfly Ecological Park also features an educational area and extensive displays on other insects.

The beauty of nature, the fun and all the family activities make Green World a place you won't want to miss.

1Which word can be used to describe macaws?

A.Intelligent.B.Dangerous.C.LovelyD.Violent.

2Where can children play with small animals?

A.In the Swan Lake.B.In the Lovely Animal Area.

C.In the Discovery Land section.D.In Adventure Area.

3What can visitors do in the Rainforest Skyway?

A.Catch colorful butterflies.B.Watch various animals from the world.

C.Enjoy the sweet songs of frogs.D.See a show on many insects.

4In Chinese, the underlined phrase "saunter through" may mean _________.

A.闯进B.欣赏C.参观D.漫步

5Where can you most likely read the passage?

A.In a travel magazine.B.In a textbook.

C.In a personal diary.D.In a net blog.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网