题目内容

【题目】

Global warming is a big problem that we have to stop. One of the best things we do is to plant more trees. Trees can take in CO2 in the air and stop global warming. 1

A team of scientists at Boston University has been working with NASA to study Earth’s green vegetation (植被). They used a special NASA camera and found that global leaf area had increased by 5 percent since the early 2000s. 2 That’s about one-quarter of the size of the entire Amazon rainforest.

The growth mainly came from China’s forest protection programs, NASA said. For example, since 1962, China has been planting trees in Saihanba, Hebei Province. It was once a desert. 3 Ant Forest, a feature in Alipay app, gives users points for doing eco-friendly things such as walking and going paperless in the office. Users can then use these points to water and grow their own virtual (虚拟的) trees. When the virtual trees are big enough, Ant Forest will plant real trees somewhere in the world. 4

A. More than 55 million trees have been planted in this way.

B. The Chinese public has also joined in these activities recently.

C. And China was responsible for 25% of that gain, according to the study.

D. However, people there can produce vegetables without any difficulty now.

E. But now, China has turned the area into the country’s largest man-made forest.

F. According to a news report, China is doing a great job of “greening” the world.

【答案】

1F

2C

3E

4A

【解析】

短文大意:本文是一篇新闻报道,介绍了中国政府为阻止全球变暖一直在努力植树造林,并以蚂蚁森林为例说明了中国公众在植树造林发明所做的努力。

1根据短文内容,可知本文是一篇新闻报道,介绍的是中国为阻止全球变暖一直在努力植树造林,备选句子According to a news report, China is doing a great job of “greening” the world.符合句意,故选F

2根据上文A team of scientists at Boston University has been working with NASA to study Earth’s green vegetation.,可知And China was responsible for 25% of that gain, according to the study.介绍研究结果,符合文意,故选C

3once曾经,根据上文It was once a desert.它曾经是一片沙漠,可知下文讲现在的情况,备选句子But now, China has turned the area into the country’s largest man-made forest.符合句意,故选E

4根据上文Users can then use these points to water and grow their own virtual trees. When the virtual trees are big enough, Ant Forest will plant real trees somewhere in the world. 蚂蚁森林用户先用点数浇水种植自己的虚拟树,当虚拟树足够大时,蚂蚁森林就会在世界的某个地方种植真正的树;可知真正的树木数量应该在不断增长,备选句子More than 55 million trees have been planted in this way.符合句意,故选A

补全短文,要求根据句意结构和上下文提示,选择合适的句子填空,使句意通顺,文意连贯。主要考查句意结构和单词形式,包括各种单词形式、动词的时态语态、非谓语动词等。这类题目难度不大,重点是掌握文意和语境,在正确理解的基础上选出正确的句子。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A

If we laid all of the blood vessels (血管) in the human body end to end, they would reach about 100,000km long. That’s nearly two and a half times around Earth!

B

For the first time, Coca-Cola has showed that it uses 3,000,000 tons of plastic bottles each year. That’s the weight of 15,000 blue whales-the largest animal on Earth.

C

If your throat tickles (发痒), pressing your ear might make it go away. That’s because your throat and ears share the same group of nerves (神经). When you press your ear, the nerves in your throat can feel it.

D

It takes about 7 to 8 trees to make enough O2 for one person to breathe for a year. Each person needs around 750kg of O2 per year. A large tree might make around 100kg of O2 per year.

E

To young children, a year might seem to last forever. But older people might say that it flies by. Why is that? According to the US scientists, young people’s brains deal with information faster than older people. They take in more information and do more things in a day. So they feel like each day lasts longer. However, older people’s brains take in less information and see a day pass more quickly.

F

About 200 muscles (肌肉) work together when you take a step. That’s a lot of work for your muscles, since many people take about 10,000 steps a day. If you want to get some easy exercise, walking is good for you.

1Match passages A~F with the two topics: People & Surroundings; The Human Body. Which of the following is right?

A. -AB; -CDEFB. -BDF; -ACEC. -BD; -ACEF

2What's the best title for all he six passages?

A. Surprising WorldB. Amazing FactsC. Unbelievable Figures

3Why does the editor present readers the six passages?

A. To help readers know more about human body and environmental protection.

B. To ask readers to protect the environment and take more exercise.

C. To tell readers to have less unhealthy drink and plant more trees.

4Which of the following questions is answered in the passages

A. Why do kids and older people feel a year differently?

B. Why could a large tree produce about 100kg of O2 per year?

C. How do our 200 muscles work together when we take a step?

5Which of the following leads to the figure “30,000” ?

A. The amount of muscles working together by taking 150 steps.

B. The length of vessels in 3 human. bodies joining together.

C. The weight of O2 for 40 persons to breathe a year.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网