题目内容

【题目】Last week,Chicago became the first city in the US to join the “Lights Out Plan”.People turned off the lights in the city's tallest buildings so that thousands of birds could get to their winter homes.Every year in autumn,some birds fly over Chicago on their way to the south and come back the next spring.

Lights mean danger to birds.Birds find their way by looking at the stars in the sky.Lights in tall buildings are so bright that birds may mistake them as stars.This means they can not find the right way to go home.

This month,about 300 types of birds are flying over Chicago to go back to the south to live through the cold winter.

Birds fly to warmer places for a few reasons.Many birds cannot live in the cold,so they fly to warmer places.But there are other reasons,too.Birds need to look for food in the south.Another reason is that they want to have baby birds.Many birds like to have their baby birds in the same “house” they lived in last year,so they fly back there.

There are about 9,000 kinds of birds in the world,and about 600 kinds of birds migrate.Some birds can fly a very long way.Sometimes they fly to other countries.We have fewer birds today because there are fewer places for birds.

1Why did people in Chicago turn off the lights in the city's tallest buildings last week?

A. Because people wanted to save money.

B. Because people were afraid that birds would lose their way.

C. Because people were afraid that birds would make much noise.

2What does the underlined word “migrate” mean in Chinese?

A. 迁徙 B. 定居 C. 冬眠

3Today we have fewer birds because ________.

A. lots of birds are often ill

B. people kill lots of birds

C. there are fewer places for birds

4Which of the following statements is NOT true?

A. All birds fly to warmer places every year.

B. Some birds have to fly to warmer places in autumn.

C. Some birds can fly a long way to other countries.

【答案】

1B

2A

3C

4A

【解析】

文章大意:上周,芝加哥成为第一个在美国加入"熄灯计划"的城市人们关掉城市高楼大厦的灯光,是为了使成千上万的鸟儿可以找到他们冬天的家灯光对鸟类意味着危险,鸟儿通过看天上的星星找到路,高楼大厦里的灯光如此明亮以至于鸟儿们误以为它们是星星,这意味着它们找不到回家的路世界上约有鸟类9000种,约600种的鸟类迁徙。今天我们的鸟越来越少,因为供鸟栖息的地方越来越少了。

1细节理解题,根据文中的句子People turned off the lights in the city's tallest buildings so that thousands of birds could get to their winter homes.可知,人们之所以关掉这座城市高楼大厦的灯光,是为了让鸟儿找到回家的路,也就是他们担心鸟儿们会迷路故答案选B。

2词义理解题根据"Somebirdscanflyaverylongway.Sometimestheyflytoothercountries."可知有的鸟儿每年都会飞很远的距离,有的甚至要飞到其他国家去;可推知本句是在讲许多种鸟类要飞到外地进行迁徙,所以migrate意思应该是“迁徙”,故答案选A。

3细节理解题.根据"Wehavefewerbirdstodaybecausetherearefewerplacesforbirds."可知现在有更少的鸟是因为适合鸟儿生活生存的地方越来越少了;故答案选C。

4理解判断题。根据There are about 9,000kinds of birds in the world,and about 600kinds of birds migrate(迁徙)可知不是所有的鸟都迁徙,只有部分,所以A选项是错误,故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】While studying very hard I started to feel aches in my eyes. They got tired very quickly when I read. It was not important whether the reason for it was books or I ______ too much time sitting in front of my computer. So, I began to ______ the solution to my problem, for my quickly tiring eyes. I didn't want to waste time in ______ things but continued learning English. I tried to find an easier way to learn more. At the same time, I needed to let my ______ have a little rest. Suddenly, a bright thought came to me. Maybe I should learn English with ______. I started to visit some websites for ways of learning English. I was lucky to find a very simple ______The Internet Picture Dictionary. It tells us that we can study and repeat English words with the help of pictures. That is to say, we can write the words on the pictures and learn vocabulary with them.

I was glad to spend part of my time in this way and ______ the words under the funny pictures. The right words did not ______ come to our mind quickly, so we can use the pictures to help us. I am sure that it is a great way to make your child learn new words ______ looking at the pictures. I would provide this program ______ children and beginners to help them increase their vocabulary. Try this simple way to improve your memory.

1A. paid B. cost C. spent D. took

2A. look out B. look for C. look in D. look after

3A. necessary B. important C. useless D. meaningful

4A. eyes B. ears C. head D. hands

5A. video B. recorder C. pictures D. dictionaries

6A. website B. problem C. method D. thought

7A. draw B. imagine C. write D. describe

8A. never B. ever C. seldom D. always

9A. through B. with C. by D. for

10A. with B. for C. to D. from

【题目】阅读短文并按要求完成第66~70小题。

A group of students got together to visit their old university professor. They talked about their troubles in work and life. After the professor had offered his guests a drink he went into the kitchen and returned with a large pot of coffee and some cups—porcelain(瓷的),plastic(塑料的), glass, crystal(水晶的), some plain looking,some beautiful and some expensive. The professor told them to help themselves to the coffee.

When all his students had a cup in hand,he said:“I don't know if you have noticed, but when all the nice looking expensive cups were taken up, the plain and cheap ones were left behind. While it is normal for you to want only the best for yourselves, that is the source(根源) of your problems and stress.”

“What all of you really wanted was coffee, not the cup, but you went for the best cups and were eyeing each other's cups to see if they were better.”

Life is the coffee, and the jobs, money and title(头衔) are the cups. They are just tools to hold and contain life, and do not change the quality of life. Sometimes,_by_concentrating_only_on_the_cup,_we_fail_to_enjoy_the_coffee. So, don't let the cups drive you. Enjoy the coffee instead.

66题完成句子;6768题简略回答问题;69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语。

1The students talked about _________

2What cups did the students choose?

_______________________________________

3What did the professor think caused the student's problems?

_______________________________________

4_______________________________________

5_______________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网