题目内容

【题目】

1The Zika virus can infect people through .

A.waterB.mosquitoesC.airD.internet

2If 500 people get the virus, about people will probably get sick.

A.25B.50C.100D.200

3People with the virus will NOT have .

A.red eyesB.feverC.knee painD.stomachaches

4What does the word “vaccine” mean in Chinese?

A.方法B.措施C.疫苗D.秘方

5What else do we know about the Zika virus?

A.It is impossible to get it from mosquitoes in Canada.B.Some infected people don’t have symptoms.

C.There is a vaccine for the Zika virus.D.Lots of people have died from this virus.

【答案】

1B

2C

3D

4C

5A

【解析】

本文以图片的形式介绍了塞卡病毒,包括传播途径,传染后症状,疫苗情况以及地区特点等。

1细节理解题。根据图片左上角“Transmitted by mosquito bites.”可知,塞卡病毒是通过蚊虫叮咬感染人类的。故选B

2细节理解题。根据图片左下角“About 1 in 5 infected people will become ill.”可知,五个病毒携带者中有一个会生病,也就是说五分之一的人会生病。故选C

3细节理解题。根据图片中“Symptoms: fever, rash, joint pain, red eyes.”可知,塞卡病毒感染的人会出现发热、皮疹、关节痛和红眼,没有出现肚子痛症状。故选D

4词义推断题。“No treatment or vaccine is available.”中treatment表示“治疗”,因此可推测,此句表示的是治疗方面的进展,一般病毒类疾病,除了治疗方法外,还会交代疫苗情况,因此可推测vaccine表示“疫苗”。故选C

5推理判断题。根据图片右下角“Mosquitoes known to transmit the virus are not present in Canada.”可知,蚊子传播病毒在加拿大是不存在的,因此可推测想在加拿大的蚊子中获取病毒是不可能的。故选A

本文属于看图类的阅读理解,一般来说,这种多出细节理解题,但是会在一些细节的地方考查考生,比如第二题,看似简单的题,其实需要考生对1 in 5有正确的理解,然后通过计算得到答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

Do you keep a diary every day? Do you think it is great to remember just what you did on a day many years ago? One way to remember each day is to write about it in a diary. Many people write their diaries more than 360 times every year. They write about what they did, whom they saw and met, and how they felt during the day.

Most people do not want anyone else to read their diaries, so they keep them in a safe place. Some Chinese students try to keep diaries in English not only to help themselves to remember something, but also to practice English. Long time ago, many people wrote diaries, too. Some of those old diaries are useful, important and interesting.

There are many famous diaries in the world. Most people in China read the Diaries of Lei Feng. Lei Feng was a soldier(战士). In his short life, he did a lot of good things for others and for his country. He was always ready to give, but never asked for anything from people. He kept diaries, and from them people learn what a great man he was. In China, students learn some of his diaries as texts (课文) at school.

1Why do most people keep their diaries in a safe place?

______________________________________________________________________________________________________________________________________

2Who keeps diaries in English to remember something and practice English?

______________________________________________________________________________________________________________________________________

3How does the writer like some old diaries?

______________________________________________________________________________________________________________________________________

4Where may students find the Diaries of Lei Feng?

______________________________________________________________________________________________________________________________________

5Can you know what Lei Feng is like from his diaries?

______________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】Some students will have no time to relax, while others have no plan for the coming February.

Denial, a high school student, who is going to take part in the college entrance examination, said he had to go to the capital city of Jiangsu Province every weekend.

He has found a new professor who can help him prepare for the exam. His family is not rich, but his parents offer him 800 yuan for each lesson and 200 yuan to

pay for the bus ticket. He said he would try his best to pass the exam next year. Therefore, he has to practice playing the piano 6 hours a day before every lesson.

He said he even thought sleeping was a waste of time. How hard-working he is!

However, not every student has a perfect plan like Denial. His younger sister doesn’t get up until noon. She said holiday was boring because she couldn’t play with

her classmates. That’s why she keeps sleeping for a long time to avoid being bored. What a special reason, isn’t it?

Do you like their holiday plans? If not, why not listen to Aunt Li for advice?

Dear students,

How can you have a wonderful holiday? Both relaxing and studying are very important for you. I suggest you make good use of your time every day and make a plan

before the holiday begins. Two hours’ study is not a long time, right? Don’t spend too much time playing computer games or watching TV. It’s bad for your eyes

and neck. If your parents are free at the weekend, going out for a picnic sounds great.

Have you made up your mind, students?

1Why does Denial go to the capital city?

A. He goes to visit his granny.

B. He wants to learn from a professor.

C. He goes to play the piano for 6 hours.

D. His mother asks him to go there.

2How much does Denial have to pay each month?

A. 200 yuan. B. 800 yuan. C. 1000 yuan. D. 4000 yuan.

3Denial’s sister isn’t sleeping at ________________.

A. 9 a.m. B. 3 a.m. C. 11 a.m. D. 1 p.m.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网