题目内容
【题目】阅读理解![]()
Every single one of us can help to deal with climate change and prepare for the effects.
We all have an effect
on the environment through our use of resources (资源) and burning fossil fuels for everyday activities such as driving cars and heating our homes. If we all do our best to protect our environment, then we can make a real difference.
Consider the environmental effects of:
1 the energy used in your home
2 the way you travel
3 the food you eat
Do everything you can to reduce your carbon footprint (足迹) and not only will you be making fewer effects on the environment, but you511 probably find that you'll also save money and lead a healthier life.
Increasing water efficiency in your home reduces the amount of energy used for water treatment and can save money and fight against climate change at the same time.
Other things you can do
Here's a list of some simple things you can do that will help reduce your carbon footprint:
1 insulate (使隔热) your home
2 turn down your central heating by one degree (度数)
3 use energy efficient lighting
4 try not to fly
5 share a car with others
6 ride your bike for short journeys
7 eat local, seasonal, fresh, unprocessed (未加工的) food
8 reduce the amount of waste you produce and reuse or recycle as much as you can
(1)Who can help do with the climate change?
A. Everyone.
B. Only scientists.
C. Only students.
D. Only the government.
(2)If we want to reduce our carbon footprint, what should NOT we do?
A. Pay attention to the energy we use.
B. Pay attention to the way we travel.
C. Pay attention to the food we eat.
D. Pay attention to the clothes we wear.
(3)How many simple things can we do that will help reduce our carbon footprint?
A.Three.
B.Five.
C.Eight.
D.Thirteen.
(4)What is the purpose of the passage?
A. To tell us how to save water.
B. To tell us how to reuse our resources.
C. To tell us how to eat healthily.
D. To tell us how to deal with climate change.
【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)D
【解析】每个人都可以解决气候改变的问题,只要我们从短文中提到的一些力所能及的事情做起。
(1)细节理解题。从Every single one of us can help to deal with climate change可知选A。
(2)细节理解题。文中提到the energy used in your home; the way you travel;the food you eat都会对环境造成影响,所以这些都要注意,故选D。
(3)细节理解题。从Here's a list of some simple things you can do that will help reduce your carbon footprint可知下面罗列了8条你能做的小事,故选C。
(4)主旨概括题。文章第一段Every single one of us can help to deal with climate change and prepare for the effects.点出了文章中心,告诉我们每个人都可以为气候的改变做点事,故选D。
【题目】阅读理解
Read what these people said about a restaurant and answer the questions.
| Is Goodies good? |
Does anyone know about Goodies next to the Mad-Eye Theater? I want to go there with my friends this Saturday. Thanks! | |
| RE: Is Goodies good? |
My dad took me there yesterday. I don't know if it's expensive. He paid. The food was fine, not the best, though. But you must try its papaya (木瓜) ice cream. I just couldn't get enough of it! Dinner is 50 cheaper if you eat there on your birthday. | |
| RE: Is Goodies good? 8:11P.M. |
Its food is good but its waiters are not. For that price, I think you should go to Awe's. It's a little far from the theater, but the waiters there are friendly, and the food is wonderful. It's celebrating its fifth birthday, so lunch is only half price this week. | |
| RE: Is Goodies good? 9:56 P.M. |
It's the best restaurant I've ever been to. It's a little expensive. But it costs 100 less for lunch. Crazy_P is right about the papaya ice cream. | |
| RE: Is Goodies good? |
There's only one good thing about Goodies: After you eat there, everything else on Earth tastes good! About the waiters, do they have any? |
(1)Why did Jane. TW start the discussion?
A. Because she wanted to choose the best restaurant.
B. Because she wanted to go the restaurant with her friends.
C.Because she wanted to write a complaint letter.
D.Because she wanted to start her own restaurant.
(2)How much will you pay for your dinner if you spend 120 on your birthday in Goodies?
A.50.
B. 60.
C. 70.
D. 80.
(3)Who gave the best review of Goodies?
A.Crazy _P
B. Cool Marc.
C.Teddy0530
D.Kenny.
(4)Where may we read the discussion?
A.On the Internet.
B.In a magazine.
C.In a newspaper.
D.In a textbook.
【题目】
请用英语写一篇短文,从职业、上班方式、外貌和兴趣爱好等方面介绍自己的父母。
要求:1.参考下面表格中的要点进行表达,也可以进行适当的发挥,但不要出现真实的个人信息(人名、地名、学校名等);
2.词数60左右。
| Father | Mother |
job | doctor | teacher |
go to work | drive a car | by bus |
look like | fat, tall, short hair | thin, medium height, curly hair |
hobby | swimming, basketball | reading, singing |