题目内容

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空白处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

People began to make robots about a few 1(hundred)years ago.In the pastsome of the early ones 2(look)like animals or humans.Howeverthey couldn't 3(talk)and were pretty dumb(愚蠢的)They worked like clocks and did the same things over 4 over again.Now modern robots don't always look 5 people.Some are like big machinesand others are nothing but long arms attached to boxy(箱子般四四方方的)bodies.6modern robots are smart.Some can solve(解决)problems on their own.Their brains are computers and their eyes are sensors(传感器)Motors(发动机)help 7(they)move.In the futurerobots will learn from their mistakes more than they do now.They will be 8(smart)It's 9(impossible)that we will have robot shop assistantsrobot household workersand robot factory workers.Robots will help people do 10(many)things than they were.

【答案】

1hundred

2looked

3talk

4and

5like

6However

7them

8smarter

9possible

10more

【解析】

机器人已有数百年的历史。早期的机器人看起来像动物或人类。然而,他们只能像时钟一样,一遍又一遍的做着重复的事。现代机器人并不总是看起来像人。然而,现代的智能机器人可以自己解决问题。他们的大脑是计算机,他们的眼睛是传感器。在未来,机器人会更加聪明。

1句意:几百年前,人们开始制造机器人。

根据句意理解可知,这里表达的是“几百年前”,英语中hundred 前加数字或a few, several 都不加复数,表示几百,故答案为hundred

2句意:在过去,有些早期的机器人看起来像动物或人类。

根据句中的in the past可知,这里要用过去时,故答案为looked

3句意:它们不会说话,而且很笨。

根据句意理解可知,空格前couldn’t是情态动词,后面要接动词原形,故答案为talk

4句意:它们像时钟一样工作,一遍又一遍地做同样的事情。

根据句意理解可知,这里表达的是“一遍又一遍的”英语是一个固定结构over and over again,对照结构可知,故答案为and

5句意:现代的机器人不总是像人一样。

根据句意理解可知,这里表达的是“看起来像”,英语结构是look like,所以这里缺的是介词like,故答案为like

6句意:然而,现代的机器人很聪明。

根据句子结构可知,前后都与句子隔开的应该是however的用法,表示“然而”,故答案为However

7句意:发动机帮助它们移动。

根据句意理解及句子结构可知,help是动词,动词后面要接宾语,宾语用宾格充当,故答案为them

8句意:它们将会更聪明。

根据前句In the future, robots will learn from their mistakes more than they do now.可知,这里表达的应该是“更加聪明”,所以这里应该用比较级,故答案为smarter

9句意:我们有可能会有机器人店员……。

根据句意理解可知,这里表达的是“可能的”,英语是possiblebe动词后面直接用形容词作表语,故答案为possible

10句意:机器人将帮助人们做更多的事情。

根据句意理解及句中的than可知,这里应该用比较级,many的比较级是more,故答案为more

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
There were three big fish in the lake. One of them, Demo, was wise; another one, Jimmy, was half-wise; Martin, the third one, was stupid.
Some fishermen came to the bank of the lake with their nets. The three fish saw them.
Demo decided at once to leave, to make the long and difficult trip to the ocean. He thought, "I won't discuss with these two about this. They love this place so much that they call it home and will stay on. How silly they are! They still haven't realized we are in great danger now. Their ignorance will cost them their lives."
Seeing the wise fish had left, Jimmy thought, "My guide has gone and now I've lost my chance to escape." He felt sorry for it and then thought, "What can I do to save myself from these men and their nets? Perhaps I should pretend(假装)to be already dead, giving myself totally to the water." So he did that. He went up and down with the water, helpless, within arm's reach of the fishermen.
"Look at this! The best and biggest fish is dead." One of the men lifted him by the tail, and threw him up on the ground. He rolled(滚动)over and over and moved secretly toward the water, and then, back in.
The third fish was aimlessly jumping about, trying to escape with his speed and cleverness. The net, of course, finally closed around him, and as he lay in the hot frying-pan bed, he thought, "If I get out of this, I'll never live again in the limits of the lake. Next time, the ocean! I'll make it my home."
(1)Demo thought that he could escape from the fishermen by _______.
A.staying in the lake
B.pretending to be dead
C.jumping here and there
D.traveling to the ocean
(2)The underlined sentence “Their ignorance will cost them their lives.” in the passage means _______.
A.They will get away from the danger because of their carefulness.
B.Some bad things will happen to their daily lives.
C.They will die if they aren't intelligent and smart enough.
D.Because of their ignorance, they will have happy lives.
(3)Who was caught by the fishermen at last?
A.Demo
B.Jimmy
C.Martin
D.Mario
(4)We can read this passage in ______
A.a letter
B.a story book
C.a science book
D.a poster
(5)What can we learn from the passage?
A.It is important to make proper changes in time.
B.Good chances are always given to the honest.
C.The stupid can also succeed with great efforts.
D.Where there is a will, there is a way.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网