题目内容
【题目】What's the most important thing for you to have in your life? Somebody mentions hard work; others suggest knowledge, love and luck.
![]()
If you arrange(排列)the 26 English letters in
order and use numbers to represent each of them, for
example, 1 for a, 2 for b, 3 for c. . . 26 for z, you can
change an English word into a number. So hard work
becomes 8+1+18+4+23+15+18+11=98,meaning 98
is its mark; knowledge: 11+14+15+23+12+5+4+7+5
=96;love:12+15+22+5=54, and luck: 12+21+3+11=47,
a small mark. None of these words can give one a full
mark. What about money? It can't, either.
Then what else? Don't be worried. You can always find an answer to a problem in your life, when you change your way of looking at things or doing things, or your attitude. Yes, attitude is the word. See for yourself : attitude:1+20+20+9+20+21+4+5=100,a full mark.
Different attitudes lead to different courses of life. Most time people hope for a better life. It is possible that they will have a better life if they change their attitudes. When you change your manner and became friendly toward others, you'll meet more smiling faces toward you. In the same way, if you take a positive attitude toward failure, you'll find it's also rewarding(有益的)though it has caused you losses(损失).
【1】The writer thinks is the most important thing in a person's life.
A. hard work B. knowledge
C. money D. attitude
【2】What is the mark of the word. "money" according to the passage?
A. 73. B. 72. C. 75. D. 62.
【3】According to the passage, if you meet with problems, the best way is to .
A. ask for help from others B. hope to be lucky
C. change your attitude D. try math-solving ways
【4】From the passage we can learn that .
A. different attitudes come from different courses of life
B. sometimes failure can bring you good if you take a positive attitude
C. math can solve every problem easily in our daily life
D. none of the English words except "attitude" is 100 or more
【答案】
【1】 D
【2】 B
【3】 C
【4】 B
【解析】
短文属于议论文。表达了态度是人生中最重要的观点。
【1】主旨大意题。从短文第三段“attitude:1+20+20+9+20+21+4+5=100,a full mark.”,可知作者的观点;另外第四段重点对attitude做了阐述。
【2】推理判断题。根据第二段的算法可得出:money:13+15+14+5+25=72
【3】细节理解题。从第三段“You can always find an answer to a problem…change your way …or your attitude”可知。
【4】综合理解题。通读全文,可知A、C、D三项不符合文章意思;B项与最后一句“, if you take a positive attitude towards failure, you’ll find it’s also rewarding”意思相符。
【题目】
The Blog of Rosie |
| ||
The Weekend By Rosie | June 6, 2016 Hi! I’m on vacation here in London… and it’s fantastic! On Saturday I was in the British Museum for three hours. On Sunday I visited Tower Bridge. Where were you over the weekend? Tell me your news! | |||
DISCUSSION | |||
| Sophia·9:30 Glad you’re having a great vacation. I was in the Summer Palace in Beijing on Saturday. I was there for a flower show. It was amazing! And there were lots of people. But on Sunday it was rainy and I wasn’t very well. I stayed in bed for a whole day. ● Replay ● Share | ||
| Steve·10:10 It was cloudy the whole weekend in Paris. On Saturday I was at a football game with my classmates. It was exciting! On Sunday I was at the shops with Ann for four hours. ● Replay ● Share | ||
| Jack·11:00 I wasn’t at home over the weekend. On Saturday I was in Scotland for a trip. It was a lovely, warm day and Ispan> had a picnic with friends. It was great! Sunday was boring. It took me five hours to get back home. It was a long journey. ● Replay ● Share | ||
| Kate·11:20 On Saturday I was at Heathrow Airport. I met a friend there and we talked together for two hours. I was very happy. On Saturday I was in Sydney for a concert. It is winter in Australia. And it was windy and cold! ● Replay ● Share | ||
【1】On Saturday Sophia was .
A. in the Summer Palace
B. in the British Museum
C. at Tower Bridge
D. at Heathrow Airport
【2】 What was the weather like when Steve was in Paris?
A. Rainy. B. Warm. C. Cloudy. D. Cold.
【3】 How long did it take Jack to get back home?
A. Two hours B. Three hours
C. Four hours D. Five hours
【4】 Kate was in Sydney for .
A. a picnic B. a concert
C. a football game D. a flower show