题目内容

【题目】

The Blog of Rosie

The Weekend

By Rosie | June 6, 2016

Hi! I’m on vacation here in London… and it’s fantastic! On Saturday I was in the British Museum for three hours. On Sunday I visited Tower Bridge. Where were you over the weekend? Tell me your news!

DISCUSSION

Sophia·9:30

Glad you’re having a great vacation. I was in the Summer Palace in Beijing on Saturday. I was there for a flower show. It was amazing! And there were lots of people. But on Sunday it was rainy and I wasn’t very well. I stayed in bed for a whole day.

Replay Share

Steve·10:10

It was cloudy the whole weekend in Paris. On Saturday I was at a football game with my classmates. It was exciting! On Sunday I was at the shops with Ann for four hours.

Replay Share

Jack·11:00

I wasn’t at home over the weekend. On Saturday I was in Scotland for a trip. It was a lovely, warm day and Ispan> had a picnic with friends. It was great! Sunday was boring. It took me five hours to get back home. It was a long journey.

Replay Share

Kate·11:20

On Saturday I was at Heathrow Airport. I met a friend there and we talked together for two hours. I was very happy. On Saturday I was in Sydney for a concert. It is winter in Australia. And it was windy and cold!

Replay Share

【1】On Saturday Sophia was .

A. in the Summer Palace

B. in the British Museum

C. at Tower Bridge

D. at Heathrow Airport

【2】 What was the weather like when Steve was in Paris?

A. Rainy. B. Warm. C. Cloudy. D. Cold.

【3】 How long did it take Jack to get back home?

A. Two hours B. Three hours

C. Four hours D. Five hours

【4】 Kate was in Sydney for .

A. a picnic B. a concert

C. a football game D. a flower show

【答案】

【1】A

【2】C

【3】D

【4】B

【解析】

试题分析:本文是Rosie的博客,她和网友在谈论周末在哪里度过的。Rosie周末在伦敦度假。Sophia在星期六在颐和园,Steve在巴黎,Jack去了苏格兰度假,Kate在悉尼参加一个音乐会。

【1】A细节理解题。根据I was in the Summer Palace in Beijing on Saturday. 可知Sophia在星期六在颐和园,故选A。

【2】C细节理解题。根据It was cloudy the whole weekend in Paris.可知当Steve在巴黎时,天气是多云,故选C。

【3】D细节理解题。根据 It took me five hours to get back home.可知Jack回家花费了五个小时,故选D。

【4】B细节理解题。根据On Saturday I was in Sydney for a concert.可知Kate在悉尼是为了参加一个音乐会。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

It’s always said that reading is good for teenagers. Have you ever really thought why that’s true? Here are some good points of reading.

Improving language skills.

Reading can help you study grammar, vocabulary and so on. It’s very helpful for you to build up the knowledge of the language. Besides, the more you read, the more quickly you’ll find the information you want in the books.

Providing fun and relaxation.

Reading books takes you to a new world where you can forget tiredness and fear. You can give a new ending to the story, or even imagine you’re the main character of the story. That will give you much relaxation and improve your imagination.

Improving computer skills.

Reading through the computer is becoming more and more popular. You can find any kind of information on the Internet. Surfing the Internet can help you develop computer skills that you’ll need at school and in the future life.

Knowing the outside world.

Books can tell you about people from other parts of the world. Through books, you can learn what happened in the past and what is happening around the world.

Increasing social skills.

Books are good teachers, so reading good books can teach you how to be successful and how to deal with bad situations. It’s easier for you to find your ways.

Title: 【1】 of Reading

Improving language skills.

● Helping you learn 2 , vocabulary and so on.

● Helping you build up the 3 of the language.

Providing 4

and relaxation.

●Taking you to a new world where you can forget tiredness and fear.

●Making you feel 5 and imaginative.

Improving computer skills.

●Finding any kind of information on the Internet helps you to 6 necessary computer skills.

Knowing

the outside world.

●Helping you learn about 7 and the current(现在的)world.

●Increasing your knowledge.

8】social skills.

●Teaching you how to 9 and how to deal with problems.

● Making you 【10 up with ways to solve problems easily.

【题目】

We spend hours, days and years of our lives in school. Imagine(想象) you could design(设计) your dream school, what would it be like? What would you be doing? We wanted to find out what teenagers around the world thought. Here is what they said:

Richard from the USA: My dream school would have a big swimming pool and two soccer fields. It would also have a cinema, a gym and a shopping centre. My school has none of these, and I think there should be more pleasant things for students to do while they are studying.

Sonia from Italy: I’d like a room where we can relax and play computer games. I’d also like to have a music room. I think there should be a place for everyone to go and relax after class.

Wu from Beijing: I think it would be great to have another day off (休息日) every week, besides the weekend. If that day was a Friday or a Monday, we would have a long weekend every week. What fun! I also think school should start later, at about 10 o’clock, and finish earlier.

Hannah from Australia: In my dream school, I think the teachers should give us more freedom(自由) and choice about how we study and what we study. I also think it’s not necessary for us to wear school uniforms every day. I really don’t like wearing it.

1There would be_______ in Richard’s dream school.

A.a big swimming pool and a music room

B.a room to relax and play computer games

C.a big swimming pool, two soccer fields, a cinema, a gym, and a shopping centre

2How many days off does Wu want to have in a week?

A.2.B.3.C.4.

3Which country is NOT mentioned(提到) in the passage?

A.Italy.B.Japan.C.Australia.

4From the passage, we know that_________.

A.Sonia from Italy would like a room where she can relax and play computer games

B.Richard from the USA thinks his dream school should start at 10 o’clock

C.Hannah from Australia likes wearing a school uniform every day

5Which is the best title (标题) for the passage?

A.Schools in the past.B.Schools today.C.Dream schools.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网