题目内容
【题目】 Andrew was smart when he was young. He liked doing things in a way that he thought to be clever. But sometimes he made wrong decisions.
One day, his father gave him ten dollars and asked him to buy some goldfish(金鱼).When he got to the market, he found that the killifish(鳍鱼)looked like goldfish and that they were much cheaper. So he bought some killifish and kept the rest of the money for himself.
When he got home, his father realized what Andrew did at once. He put the fish in the tank without saying anything at first. The next day he said to his son, "Andrew, do you know what you bought yesterday? Are they goldfish?” Andrew didn't know what to say. His father continued, "I'm glad that you know how to save money. I also know you are good at watching things around you. But it's not right to be dishonest." From then on, Andrew's father often asked him to do some chores, like buying daily things and helping his uncle in the store.
Several years later, Andrew became a successful businessman. When talking about the key to success, he said, "Thanks to my father, I got to know myself well and developed in a right way."
【1】How much money did Andrew spend on the fish?
A.Just ten dollars.B.Less than ten dollars.
C.More than ten dollars.D.More than five dollars.
【2】Why did Andrew thank his father?
A.Because his father taught him how to grow better.
B.Because his father taught him how to look after himself.
C.Because his father told him the importance of helping others.
D.Because his father helped him find a good job.
【3】What might the underlined word "dishonest" mean in Chinese?
A.不谦虚的B.不主动的C.不诚实的D.不聪明的
【4】Which of the following is the RIGHT order according to the passage?
①Andrew's father saw the killifish.
②Andrew became a successful businessman.
③Andrew got ten dollars from his father.
④Andrew helped his uncle in the store.
A.①③④②B.③④①②C.④①②③D.③①④②
【5】What do you think of Andrew's father?
A.He is a successful businessman.B.He is a dishonest man.
C.He is lazy, and he often asked Andrew to do some chores.D.He is a successful father.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】
Andrew小时候是一个机灵的孩子,但偶尔会耍些小聪明,他的爸爸教育他要诚实,最后Andrew成为了一名成功的商人。
【1】细节理解题。根据短文第二段 “One day, his father gave him ten dollars and asked him to buy some goldfish(金鱼)…he found that the killifish(鳍鱼)looked like goldfish and that they were much cheaper.”可知,Andrew的爸爸给了他10美元,他买的鳍鱼比金鱼更便宜,所以10美元没有花完。故选B。
【2】推理判断题。A“因为他的爸爸教他怎样成长得更好”;B“因为他的爸爸教他怎样照顾自己”;C“因为他的爸爸告诉他帮助别人的重要性”;D“因为他的爸爸帮助他找到了一个好工作”。根据文意 “he said, "Thanks to my father, I got to know myself well and developed in a right way."”可知,Andrew感谢爸爸对他的教育,让他了解了自己,走上了正路,最后成功了。故选A。
【3】词义猜测题。根据文意 “One day, his father gave him ten dollars and asked him to buy some goldfish(金鱼).When he got to the market, he found that the killifish(鳍鱼)looked like goldfish and that they were much cheaper. So he bought some killifish”可知,Andrew的爸爸让他去买金鱼,但是他买的是鳍鱼,Andrew是不诚实的。dishonest是honest的反义词,“不诚实的”,故选C。
【4】细节理解题。根据文意可知,文章先讲述了Andrew拿着爸爸给的10美元钱去买金鱼,结果买回来鳍鱼;后来Andrew经常去商店帮助叔叔,最后成为了一名成功的商人。故选D。
【5】推理判断题。根据第三段 “The next day he said to his son, "Andrew, do you know what you bought yesterday? Are they goldfish?” Andrew didn't know what to say. His father continued, "I'm glad that you know how to save money. I also know you are good at watching things around you. But it's not right to be dishonest."”可知,Andrew的父亲知道了Andrew做了什么,但是他没有斥责他,而是先肯定了Andrew的优点,然后告诉他不诚实是不对的。从这里我们可以看到,Andrew的爸爸很懂得如何教育他的孩子,是一个成功的父亲。故选D。