题目内容
【题目】The story goes that some time ago, a man punished (惩罚) his 3-year-old daughter for wasting a roll (卷) of gold paper. The family was not rich and he became angry when the child tried to decorate (装饰) a box to put under the Christmas tree. However, the little girl brought the gift to her father the next morning and said, “This is for you, Daddy.”
The man felt sorry for what he had done the day before, but felt angry again when he found out the box was empty. He shouted at her, “Don’t you know, when you give someone a present, there should be something inside?” The little girl looked up at him with tears in her eyes and cried, “Oh, Daddy, it’s not empty at all. I blew kisses into the box. They’re all for you, Daddy.”
The father was shocked. He put his arms around his little girl and said sorry again and again.
Only a short time later, an accident took the life of the child. It is also told that her father kept that gold box by his bed for many years and, whenever he felt unhappy, he would take out an imaginary kiss and remember the love of the child who had put it there.
【1】The father punished his daughter because she ______.
A. wasted time decorating a box
B. put the box under a Christmas tree
C. decorated a Christmas tree
D. wasted some gold paper
【2】What was the girl’s Christmas gift for her father?
A. A gold box. B. A Christmas tree.
C.
【3】What did the girl do the next morning when her father shouted at her?
A. She cried. B. She went away.
C. She kissed her father. D. She said sorry to her father.
【4】Which of the following is true according to the passage?
A. Their family was rich.
B. The girl lost her life in an accident.
C. The father didn’t love his daughter.
D. The girl’s mother died early.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】A
【4】B
【解析】
试题分析:从前,一个男人惩罚了他3岁的女儿,因为使用了家里昂贵的金纸。圣诞前夕,他看到孩子用金纸装饰鞋盒放在圣诞树下。第二天早上小女孩把盒子拿给爸爸,告诉他这是给他的礼物,男人打开盒子时为自己之前的行为感到抱歉,但打开后发现里面什么也没有,又生气地责怪小女孩了。女孩哭着说里面不是空的,有她的爱和吻。没过多久,女孩因为一场事故离开了人世,她的爸爸一直把这个盒子放在床边。
【1】D细节理解题。根据 Once upon a time, a man punished his 3-year-old daughter for using up the family' s expensive gold wrapping (包装 ) paper.从前,一个男人惩罚了他3岁的女儿,因为使用了家里昂贵的金纸,可知选D。
【2】A细节理解题。根据文中描述可知小女孩给爸爸的礼物是一个金色的盒子,故选。
【3】A细节理解题。根据文中信息The little girl looked up at him with tears in her eyes and cried, “Oh, Daddy, it’s not empty at all. I blew kisses into the box. They’re all for you, Daddy.”可知此题应选A。
【4】B细节理解题。根据文中信息Only a short time later, an accident took the life of the child. 可知答案B是正确的。
【题目】选用所给单词的适当形式填空 (每次限用一次)
shelf, visit, twelve, friend, he, good |
(1)Jim is very happy today, because today is his birthday.
(2)—Whose bags are these.
—They're those
(3)He is the student in our class..
(4)There are many books on these .
(5)My neighbours are very to us.
(6)—Who teaches English.
—Miss White does