题目内容
【题目】【2014北京】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项
Santa Can Come before Christmas
![]()
It was last June. I entered a supermarket to pick some vegetables, when a young man asked me, “Can you tell me where the counter (柜台) is? ”
“Well, the milk is in the lower right corner,” I replied.
Picking up my things, I finally came to the milk counter where I met the same man almost 10 bottles of milk.
I asked, “Do you need a basket or a trolley”
![]()
“Sure,thank you.” he answered.
I was he was still picking more bottles and after a few minutes his trolley had 24 bottles of milk.
I laughed and asked, “Why so many bottles?”
He smiled and said, “These are for my street dogs. Today, I want to be a Santa them.”
I said, “Well, it’s too for you to be a Santa. It is still June and Christmas comes in December.”
He at me and walked a few steps, as if he wanted to say something but he left the counter without saying anything.
, we met again at the bread counter.
“So these bread and cakes are also for the street dogs, Mr. Santa.”
He smiled and said, “Yes, these are also for the dogs and I love to be Mr. Santa in the month of June, Santa is a representation (象征) of surprises and . Santa comes in December as we him around Christmas. But
He left and I was happy that I had met him. It was right to understand that Santa can come before Christmas. We just need to realize that he is around us by happiness and unconditional love.
【1】A. vegetable B. milk C. bread D. fish
【2】A.putting B. choosing C. holding D. bringing
【3】A. sad B. excited C. angry D. surprised
【4】A. for B. on C. of D. by
【5】A. easy B. early C. helpful D. important
【6】A.pointed B. laughed C. shouted D. turned
【7】A. Luckily B. Suddenly C. Hopefully D. Naturally
【8】A. love B. success C. friendship D. honor
【9】A. call B. show C. expect D. invite
【10】A. lost B. frozen C. forgotten D. hidden
【11】A. camera B. umbrella C. apple D. box
【12】A. storing B. facing C. spreading D. increasing
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】B
【6】D
【7】B
【8】A
【9】C
【10】D
【11】B
【12】C
【解析】
试题分析:这篇短文中作者主要描述了自己去年在超市的一次经历。他遇到一个买很多牛奶的人,就主动提供了帮助。在对话中得知这些牛奶买给街上的流浪狗的,这个人并笑言要做它们的圣诞老人,作者对此很感到奇怪。幸运的是,不久他们又在面包柜台那里碰面了,在接下来的对话中作者才真正懂了这个人的意思。也由此告诉我们,其实圣诞老人无时不刻不在我们身边,他通过散播幸福和无私的爱来围绕在我们身边。我们每个人都遇到过,也做过这样的圣诞老人。
【1】B考查语境理解及名词辨析。Vegetable蔬菜;milk牛奶;bread面包;fish鱼。联系下文:“Well, the milk is in the lower right comer”I replied.描述,可知此处指的是牛奶柜台,故选B。
【2】C考查语境理解及动词辨析。Put放;choose选择;hold持有;bring带来。联系后一句描述,可知这个人拿着几乎有10瓶牛奶。故选C。
【3】D考查语境理解及形容词辨析。Sad伤心的;excited兴奋的;angry愤怒的;surprised吃惊的,惊讶的。联系下文,可知我对他继续挑拣更多的牛奶感到吃惊。故选D。
【4】A考查语境理解及介词辨析。For为了,对于;on在上面,关于;of关于,……的;by到……为止,通过某种方式。句意:今天我想为它们做一次圣诞老人。结合语境它们是前文动作的对象,故选A。
【5】B考查语境理解及形容词辨析。Easy容易的;early早的;helpful有帮助的;important重要的。联系后一句描述,可知此处指的是,你当圣诞老人,现在还太早。故选B。
【6】D考查语境理解及动词辨析。Point指;laugh笑,大笑;shout喊;turn转弯,转变。联系后半句,可知他转向我,并且向前走了几步。故选D.
【7】B考查语境理解及副词辨析。Luckily幸运的是;suddenly突然地;hopefully有希望地;naturally自然地。通读全文可知作者认为遇到这个人是件幸运的事。故句意为:幸运的是,我们在面包柜台有碰面了。故选A。
【8】A考查语境理解及名词辨析。Love爱;success成功;friendship友谊;honor荣誉。联系本段下文描述,可知这个人认为圣诞老人是惊喜和爱的象征。故选A。
【9】C考查语境理解及动词辨析。Call呼叫,召集;show展示,表演;expect盼望;invite邀请。结合语境可知此处指的是,我们在圣诞节期间盼望圣诞老人到来。故选C。
【10】D考查语境理解及形容词辨析。Lost失去的,迷惑的;frozen冻结的,冷酷的;forgotten忘记的,遗忘的;hidden隐藏的。结合语境可知此处指的是一个圣诞老人藏在你的身体里面。故选D。
【11】B 考查语境理解及名词辨析。Camera照相机;umbrella雨伞;apple苹果;box箱子。联系后半句who is caught in the rain.可知此处指的是为某人提供雨伞。故选B。
【12】C考查语境理解及动词辨析。Storing储存,保管;facing面对;spreading散播;increasing增长。联系前文描述,可知此处指的是,圣诞老人通过散播幸福和无条件的爱,而无时不刻不围绕在我们身边。
【题目】请仔细阅读1-5题中应用文及相关信息,从A-F中按照要求匹配信息,其中一项为多余项.
A. |
| Photography Club --- We are looking for artistically inclined students to join our new club. We plan to meet every Tuesday and Thursday evening after school from 6 to 8 pm. Each member must have their own equipment. | |
B. |
| Hiking Society --- Members meet every Saturday to discuss their hiking trips and twice a month, we arrange trips to different parts of the province for members to go on breathtaking scenic mountain walks. Get to understand our local geography, keep fit and have fun. | |
C. |
| Film Club --- The club is perfect for students who love artistic movies. Every Tuesday and Friday evening we hold a seminar in which a great new movie or a classic film is discussed and reviewed. | |
D. |
| Dancing Club --- We are the largest club in the university with over 400 members. Members are invited to dancing practice every Monday evening from 7 pm to 10 pm and we hold dance parties with students from other universities once a month. Perfect way to keep fit and meet new friends. | |
E. |
| English Society --- A new group organized by the University English Dept. gives all students on campus a chance to practice and improve their English. We plan to have regular foreign guests come to our weekly meetings every Wednesday evening at 7:30 and we show English language movies that can help you both practice your English and be entertained as well. | |
F. |
| Book Club --- Members meet each week to discuss and recommend books to each other. Meetings are lunch times on Fridays. Membership is free. All members qualify for a 20% discount on all books purchased from the Xinhua Book Store. | |
【1】Cherry wants to join a club that will keep her fit and active but because she has a part-time job every workday evening, she is only available to take part on the weekends.
【2】David is a new student at the university, whose major is English literature. He is a little shy so she is hoping to join a club that can help him get to know new people and build his confidence.
【3】Bonnie is majoring in drama and wants to be a scriptwriter when she graduates. She is interested in discovering new stories that she may one day be able to turn into movies. As her home is far from the university, she is only free during the day to take part.
【4】Betty is studying film making and one day hopes to become a director. But she thinks her ability to create beautiful visual images is not strong enough, so she has recently purchased a camera to help her practice.
【5】Jack is a first year geography student who would like to learn more about the geography of the local area. He is also worried about passing the English test that all students must take at the end of their first year of study. He has to return to his home to help his parents every weekend, so he is only free during weekdays.
【题目】阅读下面短文,根据所读内容,在文章后1-10小题的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填1个单词。
Weekends are short. They are only two days out of a seven-day week. To make your weekends look longer, you need to plan it better. Here are some ideas.
★Get up at your usual time. The biggest mistake(错误) is to think that the weekend is a good chance(机会) for getting up late. So getting up early can make you feel the weekends are longer.
★Finish homework as quickly as possible. Nobody wants to do homework, but we have to do it. The earlier you do it at the weekend, the better you will feel. You can do homework from 7:00 a.m. to 9:00 a.m.on Saturday morning. After doing your homework, you can plan your weekends well.
★Go out to enjoy weekends. Weekends feel longer if you get out and enjoy them. Think about what you like to do. Plan a sports activity, for example, playing football in the park. You can also plan to go to a museum or a zoo.
![]()
How to spend your short 【1】 ? | |
Some 【2】 | ★ To make you feel weekends are 【3】 , you should get up at your 【4】 time though(虽然) weekend is a good chance to 【5】 up late. |
★ The earlier you do it at the weekend, | |
★ 【8】 a sports activity, for example, playing football in the 【9】 . You can plan to go to a museum too. It’s also a 【10】 idea to plan to go to a zoo. If so, you will feel weekends are longer. | |