题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。B
Mr. King was the owner of a large company. One day, he went into his office early in the morning to get ready to go to the airport and set out for a city.
He was leaving his office when Bill, a night watchman, came in. Bill just came off work (下班). After saying "Good morning" to Mr. King, Bill told the owner about his bad dream. Last night he dreamed Mr. King's plane crashed after it took off. Mr. King was surprised to hear this. He decided to go by land.
Bill's dream came true. That morning the plane really crashed just after it had taken off. Later Mr. King returned to his office and heard the accident. To express his thanks, Mr. King gave Bill 5,000 dollars with a letter. Mr. King told Bill that a man like him should be sent away. Bill was surprised and asked, "Why?" Mr. King said, "Go home and read the letter, and you'll know why."
Bill went home and opened the letter in a hurry. After he read it, he became very sad. In the letter there was only one sentence. But it was enough to tell the reason. Can you guess why?
(1)The night watchman _______________.
A.worked very hard
B.had a terrible dream
C.saw a plane crash
D.wasn't kind to Mr. King
(2)Mr. King _________________.
A.was lucky not to be on the plane
B.still traveled by air
C.was wrong to travel by land
D.died in the accident
(3)When Bill opened the letter, he knew _______________.
A.he was lucky to get the money
B.why Mr. King wanted him to go
C.he had 5,000 dollars
D.his dream was really bad
(4)The sentence in the letter could be "________________".
A.I don't want you to work here because you have to saved me
B.I don't want to see you again because you had the bad dream
C.A night watchman should keep awake the whole night
D.Thanks a lot for telling me your dream
【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)C
【解析】短文大意:本文主要说的是比尔给他老板讲述他做的一个噩梦。他昨晚梦见金先生的飞机起飞后坠毁。王先生很惊讶听到这个,决定从陆地走。那天早上,飞机真的在起飞后不久就坠毁了。后来王先生为了表达他的感谢,王先生给了比尔5000美元和一封信。
(1)细节理解题。根据这句 Bill told the owner about his bad dream. 故选B。
(2)细节理解题。根据这句He decided to go by land. 他决定由陆地去。故选A。
(3)细节理解题。根据这句After he read it, he became very sad. In the letter there was only one sentence. But it was enough to tell the reason.在他读完之后,他很伤心。在信里只有一句话。但是它足够告诉理由。故选B。
(4)推理判断题。从短文内容可知,比尔是个值夜班的人。所以他晚上不能睡觉的。故选C。
【题目】阅读理解
Miss White is in Beijing on vacation. Here is her hotel card. Have a look at it and answer the questions.
Welcome to Garden Hotel | ||||
Garden Hotel | Happy Street | Phone | ||
Park | ||||
(1)Where is Miss White?
A.in Dalian
B.in Beijing
C.in Shenzhen
D.in Shanghai
(2)Why does she go there?
A.To have a vacation.
B.To learn English.
C.To visit her friends.
D.To work.
(3)Where is the hotel?
A.Near the bank.
B.On Happy Street.
C.Across from the park.
D.Behind the bank.
(4)Miss White can take ________ to the hotel.
①Bus No.3 ②Bus No.395 ③ Bus No.39 ④ Bus No.103
A.①②③
B.②③④
C.①③④
D.①④③
(5)What can't we know about the hotel from the card?
A.The address of the hotel.
B.The telephone number of the hotel.
C.The web (网络) address of the hotel.
D.The money about living in the hotel.