题目内容

【题目】My parents quarreled (吵架) a lot, and I was really worried about it. I didn’t know who I should talk with about how I was feeling. So I asked Mom to allow me to stay the night at my best friend’s house. Though I knew I wouldn’t tell her about my parents’ situation, I was looking forward to getting out of the house. I was packing up my things when suddenly the power (电) went out in the neighborhood. Mom came to tell me that I should stay with my grandpa until the power came back on.

I was really disappointed(失望的) because I felt that we did not have much to talk about. But I knew he would be frightened alone in the dark. I went to his room and told him that I’d stay with him until the power was restored(恢复). He was quite happy and said.

“Great chance.”

“What is?” I asked.

“To talk, you and I,” he said. “To hold a one-to-one little meeting about what we’re going to do with your mom and dad, and what we’re going to do with ourselves and the situation we are in now.”

“But we can’t do anything about it, Grandpa,” I said, surprised that here was someone with whom I could share my feelings and someone who was in the same “boat” as I was.

And that is how the most amazing friendship between my grandfather and me started. Sitting there in the dark, we talked about our feelings and fears of life from how fast things change to how they sometimes don’t change fast enough. That night, because the power went out, I found a new friend, with whom I could safely talk about all my fears and pains, whatever they may be.

Suddenly, the lights all came back on. “Well,” he said, “I guess that means you’ll want to go now. I really like our talk. I hope the power will go out every few nights!”

【1】Why was Grandpa happy to see the writer?

A. Because he felt quite lonely.

B. Because he could discuss the problem with him.

C. Because he was afraid of darkness.

D. Because he had not seen him for a long time.

【2】In which order(顺序) did the story happen?

a. The lights came back on.

b. The writer went to his grandpa’s room and stayed with him.

c. The power in the neighbourhood suddenly went out.

d. The writer worried about the parents’ disagreement and wanted to leave his home.

e. The writer had a talk with his grandpa and started the most amazing friendship between them.

A. d-b-e-c-a B. a-b-e-c-d

C. c-d-b-e-a D. d-c-b-e-a

【3】What can be inferred(推断) from the story?

A. The lights would go out again.

B. The writer wanted to leave very much.

C. They would have more chats.

D. It would no longer be dark.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文作者主要讲述了自己因为偶然间和爷爷作伴,由此建立起了和爷爷深厚的友谊的故事.

【1】B细节理解题。根据下文“To talk, you and I,” he said. “To hold a one-to-one little meeting about what we’re going to do with your mom and dad, and what we’re going to do with ourselves and the situation we are in now.”描述,可知爷爷因为有了和我一起讨论问题的机会而感到高兴。故选B。

【2】D主旨大意题.阅读短文可知,本文中先是讲述了作者担心父母的分歧,因此想离家.然后突然停电了,作者去爷爷的和爷爷作伴,作者和爷爷进行了交谈,开始了这段祖孙之间的友谊,他们一直谈话到来电故选D。

【3】C细节理解题。根据短文倒数第二段I found a new friend, with whom I could safely talk about all my fears and pains, whatever they may be.描述,可知这对祖孙之间通过交谈,建立起了一种深厚的友谊,可见他们将来聊天的次数会很多。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
C
  “Travelling by subway (地铁) is much faster. It not only takes me a few minutes to get to my office, but also I don't worry about traffic jam.” a passenger says. A lot of people like taking the subway. It is a kind of popular way and more convenient in our daily life. It has three advantages (优点). First, it's fast. The subway can run about 80 kilometres in an hour. It's much faster than riding a bike or taking a bus. Second, it's accurate. It can help you get somewhere on time. Don't worry about the weather. It can arrive on time even if it is raining or snowing. During rush hour (交通高峰期), there is a subway every five minutes. You can't wait too long. Finally, it is comfortable. It is very comfortable for passengers to take the subway. You can find place to sit or stand here and there. They don't feel cold in winter or hot in summer because of the air-conditioners (空调). It can carry many people. I think most of people all like it. You will have a good time to take the subway.
(1)A passenger thinks travelling is much faster in the passage.
A.by bus
B.by subway
C.by bike
D.on foot
(2)What's the meaning of “accurate” ?
A.准确的
B.遥远的
C.快速的
D.安全的
(3)How often does the subway come during rush hour?
A.Once a day.
B.Five times a day.
C.Once every four minutes.
D.Once every five minutes.
(4)Which of the following is NOT true about the subway?
A.It's a popular way in our daily life.
B.It can run about 80 kilometres in an hour.
C.It can't arrive on time when it is raining or snowing.
D.It's very comfortable to take the subway.
(5)What is the best title of the passage?
A.Subway Is a Good Way.
B.A Passenger on the Subway.
C.The Time of Subway.
D.Subway Is Faster.

【题目】Mr. Clarke works in New York and he brought his family to China last summer. They visited many places of interest and had a good time here. Before they left for New York, the Clarkes climbed the Great Wall. It was the greatest project over two thousand years ago. They took a lot of photos there and then they had a picnic under a big tree. Suddenly it began to rain and they hurried to the car. And when they returned to the hotel, they couldn’t find the bag in which their expensive camera was. They were all sorry for it. They could buy another camera but had no time to go to the Great Wall again. They could not miss the plane!

That evening they didn’t have supper. Mr. Clarke hoped to make them happy, so he said, “Well, let me tell you a story. An old man lived in a sixty-floor building. One day he fell down from it when he was cleaning the window. But he didn’t hurt himself.”

“It was a miracle!” called out his children, “Why?”

“Because he lived on the first floor!”

They all began to laugh while two policemen with a bag came in. They said a Chinese boy found it under a big tree and he asked them to find out who lost it.

“It’s really a miracle!” the Clarkes said happily.

【1】 Where did the Clarkes enjoy themselves before they left for New York?

A. In London. B. In Beijing.

C. In Shanghai. D. In Hong Kong.

2Where did the Clarkes left their bag?

A. They left their bag on the Great Wall.

B. They left their bag in the car.

C. They left their bag under a big tree.

D. They left their bag in the plane.

3Why didn’t they have anything that evening?

A. Because they were sorry for losing the camera.

B. Because they were not hungry.

C. Because they had no time to have supper.

D. Because they had nothing to eat.

4What did Mr. Clarke tell a story to his family for?

A. His children asked him to do so.

B. He wanted to make his family happy.

C. He wanted to tell them a miracle.

D. He liked telling stories.

5Who found the bag?

A. Two policemen. B. A Chinese boy.

C. A Chinese girl. D. An American boy.

【题目】阅读下文,从所给的四个选项中选出一个最佳答案。
C
American schools begin in September after a long summer holiday. There are two terms (学期) in a school year; the first term is from September to January, and the second is from February to June. Most American children begin to go to school when they are five years old. Most children are seventeen or eighteen years old when they finish high school.
High school students take five or six subjects each term. They usually go to different classrooms every day, and they have lots of homework for every subject. After school, they do many interesting things.
After high school, many students go to college. They usually have to pay a lot of money. So many college students work after class to get money for their studies.
(1)In America, summer holidays begin in _________.
A.September
B.July
C.May
D.February
(2)When a boy is six years old, he _________.
A.has to stay at home
B.can go to high school
C.is old enough to go to school
D.goes to work
(3)American high school students ________ after school.
A.have lessons
B.go to work
C.help the old
D.do lots of interesting things
(4)In order to (为了) ________, many American college students work after class.
A.help their parents
B.get money for their studies
C.help others
D.learn some useful things
(5)Which of the following is true?
A.American students usually only have a two-month holiday every year.
B.American students have four terms in a year.
C.A 16-year-old child usually has five or six subjects each term at school.
D.High school students go to the same classroom each term.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网