题目内容
【题目】We all know that food makes us grow every day, but sometimes it can make us happy when we feel bad. Studies show that food such as sea fish, bananas, pumpkins(南瓜) and chicken can help us be happy. How can they affect(影响) our feelings?
Studies show that people living by the sea look much happier than other people, because the fresh sea air helps them clear their minds and they eat a lot of sea fish. Bananas have much Vitamin B6. Having more bananas can help us make a quick decision, and become more confident(自信的). Eating pumpkins can also help people get into a good feeling because it’s rich in Vitamin B6 and iron(铁).
Are you in a bad mood(情结)? If you are, don’t sit alone. Go to eat such happy food with your friends. Maybe you’ll feel better.
【1】Food gives us energy and sometimes .
A、it can affect our feelings
B、it can make us feel sad
C、it can make us healthier
【2】Why do people living by the sea look happier?
A、Because they have fresh air and eat sea fish.
B、Because they can often swim in the sea.
C、Because they can often go boating.
【3】What food can make us more confident?
A、Sea fish. B、Chicken. C、Bananas.
【4】The underlined word “Vitamin” means “” in Chinese.
A、维生素 B、矿物质C、氯化钠
【5】Which of the following is TRUE?
A、Chicken is bad for us.
B、Vitamin B6 and iron can make us happier.
C、Clean air can help us
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文介绍了食物对我们情绪的影响,详细介绍了部分食品是如何影响我们的情绪的。
【1】A 细节理解题。.根据How can they affect (影响)our feelings?及下文描述可知食物有时可以影响我们的情绪。故选A。
【2】A细节理解题。根据because the fresh sea air helps them clear their minds and they eat a lot of sea fish. 可知选A
【3】C细节理解题。根据Having more bananas can help us make a quick decision, and become more confident(自信).可知选C。
【4】A词义猜测题。根据B6可知指的是维生素,故选A。
【5】B细节理解题。根据Eating pumpkins can also help people get into a good feeling because it’s rich in Vitamin B6 and iron(铁).可知选B。
【题目】 Mike is 15 years old and Rose is 13 years old. One day they went to see the doctor. Because they had bad colds and coughed terribly. After checking, the doctor gave them two bottles of medicine to take. There are the words on the mark of the bottles:
Attention: 1.Shake well before use. 2.Take three times daily after meals. 3.Dose(用量):adults(成人)and children over l5 2 teaspoonfuls children 8-14 1 teaspoonful children 3-7 1/2 teaspoonful 4.Not for children below the age of 3. 5.Store in a cold place. 6.Use before December.2011 |
【1】 Rose should take_______a day. Mike should take _______a day.
A. 1 teaspoonful; 2 teaspoonfuls
B. 2 teaspoonfuls; 1 teaspoonful
C. 3 teaspoonfuls; 6 teaspoonfuls
D. 4 teaspoonfuls; 2 teaspoonfuls
【2】The medicine should be kept in _________.
A. the sun B. any place C. hot water D. a fridge
【3】Rose should ________before she takes some.
A. shake the medicine well
B. eat nothing
C. not shake the medicine
D. drink something
【4】 People aged ________ can not take this medicine.
A. 2 B. 25 C. 13 D. 15
【5】 The medicine left should be __________ after December, 2011.
A. eaten in a month
B. thrown away
C. kept in a cold place
D. kept in a warm place