题目内容
【题目】
Chinese Cuisine(烹饪) in the World | |
Emma Chen
| She is a restaurant owner in Cape Town, South Africa. She has two restaurants-Red Chamber and Pron. Both of them are very popular with customers. She believes that food is not only a business, but also means passing down of culture and customs. Her cuisine comes from Shandong Province in Northern China. |
Gianni Catani
| As an Italian, he has become an expert in Chinese Hunan cuisine. It is very hard for a foreigner to enter the Chinese world at first. Luckily, he was finally accepted and welcomed by a Chinese master cook. So he spent eight years with him in learning the secrets of Hunan cuisine. Now his restaurant is one of the best places to eat Chinese food in Rome, Italy. |
Eugene Moy
| He owns a restaurant in San Gabriel Valley in America, which has become a foodie Mecca(美食圣地) for the world's top Chinese food. He believes Chinese food is the power to teach people Chinese culture. "Who knew where Chengdu or Chongqing was before? Going and checking out food is a lot of fun. It is also an activity of telling ourselves and the public about Chinese culture." |
【1】Who has two restaurants?
A.Emma Chen.B.Gianni Catani.
C.Eugene Moy.D.Red Chamber.
【2】Gianni Catani has become an expert in ______ .
A.Shandong cuisineB.Hunan cuisine
C.Sichuan cuisineD.Guangdong cuisine
【3】Eugene Moy believes Chinese food is ______ .
A.passing down of customs
B.very popular with customers
C.very hard for foreigners to cook
D.the power to teach people Chinese culture
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【解析】
本文通过3个人物Emma Chen、Gianni Catani、Eugene Moy在不同的三个地方,却都将不同菜系的中国菜做到很受欢迎,把中国菜肴的技巧推广到世界各地。
【1】细节理解题。根据第一个表格“She is a restaurant owner in Cape Town, South Africa. She has two restaurants-Red Chamber and Pron”可知,Emma Chen在南非有2家餐馆,故选A。
【2】细节理解题。根据第二个表格“As an Italian, he has become an expert in Chinese Hunan”可知,Gianni Catani是一名湖南菜的专家,故选B。
【3】细节理解题。根据第三个表格“He believes Chinese food is the power to teach people Chinese culture”可知Eugene Moy认为中国菜是传播中国文化的力量,故选D。
阅读理解题主要考查学生的阅读能力及理解运用能力,先通读文章了解文章大意,然后带着问题精准的将答案落实到某一段落、语句;理解概括题考查对文章主题的理解和把握,需充分理解文章,结合备选选项得出正确答案。
例如第1小题,审题之后,根据第一个表格“She is a restaurant owner in Cape Town, South Africa. She has two restaurants-Red Chamber and Pron”可知,Emma Chen在南非有2家餐馆,故选A。
【题目】
The way to see water's temperature Here's how to tell whether a glass contains(容纳)hot water or cold water-without ever touching it! | ||
You'll need 2 drinking glasses that are exactly alike
Ice cubes(块)
Adult helper Bathtub(浴缸)or shower Pencil and paper
| 1.Fill one glass with cold tap water and cool it with ice cubes. Don't use a lot of ice; just cool it a little.
2.Fill the other glass with very hot water.
3.Pour both glasses out into the tub at the same tirme and speed. Repeat this process(过程)a fewtimes,and watch closely each time.
4.Ask your helper to fill the glasses again and not tell you which is which. When you see the water splash in the tub.guess which one is the hot water. 5. Repeat several times. Keep score on your paper. You should be able to guess correctly more than half the time. | |
| ||
Cold water is more dense(稠密的)than hot water.so a cup of cold water is just a little bit heavier than a cup of hot water. |
When you pour hot water onto a hard surface,it splashes(溅起)around more than the cold water because it's less dense. SOURCE:TNS | |
【1】Where can you find such a picture? ______
A.A news reportB.A story book
C.A comicD.A science poster
【2】What can we learn from the picture? ______
A.You can do it without others' help.
B.At least two different drinking glasses are needed.
C.Cold water seems much heavier than hot water.
D.You don't have to touch the water to find it's cold or hot.
【3】What is the way to see temperature according to the picture? ______
A.By watching.B.By weighing.C.By feeling.D.By guessing.