题目内容

Charlie liked sports very much and he was good at table tennis.And he almost won all the table tennis matches in his school.If he won,he would feel good.If he didn’t win,he would feel bad.

At the second term,a new student,Billy,came to study in Charlie’s school.Billy was good at table tennis too.Soon there would be a match between Charlie and Billy.Billy worked hard to get ready for the match,but Charlie didn’t think much of it.When the match began,Billy didn’t look like a good player.There was always a smile on his face,while Charlie looked nervous all the time because he just wanted to win.Charlie thought it was more important to win the match than anything,but he didn’t win at last.

“You played very well,Charlie.I think we can play again sometime,”said Billy.But Charlie felt bad and he couldn’t fall asleep that night.

One day,Charlie saw Billy playing basketball again and again and he didn’t win.But the happy smile never left Billy’s face.

Whether he won the game or not,Billy enjoyed it.Charlie came to realize that enjoying a game was much more important than winning it.After that,he changed.

1.How did Charlie feel when he won a match?

A. Happy. B. Nervous. C. Tired. D. Bored.

2.Why did Charlie lose the table tennis match?

A. Because he was not good at table tennis.

B. Because he didn’t get ready for the match.

C. Because he was not happy that day.

D. Because he didn’t enjoy the match.

3.Which of the following is TRUE?

A. Charlie didn’t care about winning at first.

B. Billy won the table tennis match by good luck.

C. Billy was not very good at basketball.

D. Charlie and Billy became good friends at last.

4.What can we learn from the passage?

A. Do what we are good at. B. Enjoy what we are doing now.

C. We should always smile. D. Being happy is very important.

1.A 2.B 3.C 4.B 【解析】试题分析:这是一篇记叙文。查利很喜欢打乒乓球,在和新生比利的一场比赛中输掉了,他很不开心。后来看到打篮球的比利,常打常输却照样面带微笑时,他醒悟了,开始意识到享受比赛比赢得比赛要重要得多。 1.题意:查利赢得比赛时感觉如何?考查细节理解题。根据If he won, he would feel good.,可知感觉很好,故选A。 ...
练习册系列答案
相关题目

(浙江省台州市玉环县2017年中考模拟)Do you sleep well? If your answer is no, the following might help you.

Set a certain bedtime and rising time

A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks. Set a bedtime which is good and natural for you. Don’t 1.(改变)your bedtime and rising time on weekends.

Avoid exciting activities just before sleeping

Exciting activities get your thoughts running. At the 2.(相同的)time, if you make tomorrow’s plan or read an exciting 3.(故事) before turning off the light, it doesn’t give you 4.(足够的) time to relax before you try to sleep.

Keep the bedroom for sleeping only

It’s a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat, watch TV, read, talk on the phone, or discuss important matters with your family 5.(成员). Break that habit to get 6.(更好的) sleep.

Don’t go to bed too early

Your body usually lets you sleep 7.(仅仅) the number of hours it needs. You should decide how many 8.(小时) you must sleep in order not to experience daytime sleepiness.

Take a warm shower before your bedtime

A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45 –50 not only is a great relax when a day 9.(结束), but also raises your body temperature by 10.(几个) degrees. The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy.

1.change 2.same 3.story 4.enough 5.members 6.better 7.only 8.hours 9.ends 10.several 【解析】这篇短文主要介绍了五种有助于睡眠质量的方法。如:按时睡觉按时起床,避免睡前的兴奋的活动,卧室只供睡觉用,不要太早上床睡觉,临睡前洗个热水澡等。 1.句意:周...

Zadie climbs up into the loft and finds her old skateboard in the corner next to an old trunk .She takes it downstairs .“Dad”she says as she walks into the kitchen."Have you got any oil? Her father looks up from his newspaper“Why do you need it?”he asks. "I want to use my skate board again. "Then while her father is oiling her skateboard. Eric comes in"Hey.Zadie. I can take Scamp for a walk today. "he says. Zadie looks superised.Eric never takes Scamp out." You have to stay relaxed for the final. "he says. But Zadie has to practise her skateboard.“Thanks Eric, that's a really nice idea,But I can take Scamp for a walk really ”So with her hetmet,her body armour.her skateboard and Scamp.Zadie steps out into the rain.Scamp runs happily down the road, barking and wigging its tail. Then he stops and looks around, confused.Where's Zadie ?She always skates along in front of him. Scamp looks back and sees her on the skateboard. She isn't having an easy time. "This is terrible, " thinks Zadie, “it feels really weird using a skateboard again. But I have to be good on Saturday. I have to win. "She wipes the rain from her face, and tries to go fast. Zadie races along and turns at the corner. But the skateboard skids on the wet pavement.She loses her balance and...

1.Where is Zadie's old skateboard?

A. It's in the corner to an old trunk downstairs

B. It's in the old trunk downstairs.

C. lt's in the kitchen to an old trunk upstairs.

D. It's in the corner to an old trunk in the loft.

2.Why does Zadie step out into the rain?

A. she can take Scamp for a walk in the rain.

B. Scamp can run happily down the road in the rain.

C. She has to practise more in the rain because she wants to win.

D. She can stay relaxed for the final in the rain.

3.Which of the following is not true?

A. Her father is reading his newspaper when Zadie is looking for her skateboard.

B. She loses her balance and she will fall down.

C. Eric likes Scamp and often takes Scamp for a walk

D. Today Zadie skates behind Scamp because she isn't having an easy time.

1.D 2.C 3.C 【解析】试题分析:这是一篇小故事,讲述了Zadie为了赢得比赛而勤学苦练教他滑板的事,赞扬了他的执着精神。 1.题意:Zadie的旧滑板在哪里?考查细节理解题。根据开头Zadie climbs up into the loft and finds her old skateboard in the corner next to an old trun...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网