题目内容
【题目】 At the beginning of this term, my PE teacher suggested to me that I should take part in the marathon(马拉松). I was very surprised because I was ____ a good runner. In order to encourage me, he said that if I took part in the race, I would get the highest mark for the term's PE class. Therefore, I decided to have a ____ because I had nothing to lose.
I prepared for the race very ____. I ran every day in the morning before school. And after school, I practiced running with many other runners on the sports ground. I even had the ____ diet for athletes. I heard that the special diet could ___ me to get good results.
When the day of the marathon arrived, I was very nervous. As usual, I got up in the morning, had my breakfast, and listened to some music. Then my father gave me a lift to the sports ground, for the marathon race was going to ___ there in an hour. All my family knew how important this race was for me and how much effort I had put into its preparation, ___ they wished me good luck.
My competitors looked like athletes. I was afraid that I would be ____. However, when I started to run, I thought only about the race. As I paid much attention to the ____ itself, I did not remember when I passed the other runners. Suddenly I realized that I had come first. I was very happy when I won the race. From the experience, I learn that success always comes out of ____ work.
【1】A. neverB. oftenC. everD. always
【2】A. coldB. tryC. meetingD. break
【3】A. angrilyB. shylyC. carefullyD. secretly
【4】A. braveB. honestC. humorousD. special
【5】A. helpB. teachC. expectD. order
【6】A. take downB. take placeC. take notesD. take care
【7】A. soB. thoughC. becauseD. why
【8】A. firstB. secondC. thirdD. last
【9】A. foodB. raceC. termD. class
【10】A. easyB. scaryC. hardD. polite
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【6】B
【7】A
【8】D
【9】B
【10】C
【解析】
文章大意:作者的体育老师鼓励他参加马拉松比赛。作者决定试一试,并且做了很多准备工作。最终作者取得了成功。作者由此明白了“成功来自努力”的道理。
【1】句意:我很惊讶,因为我从来都不是一个好的跑步者。A.从不;B.经常;C.曾经;D.总是。根据I was very surprised可知,此空应是从不的意思,此空故填never,故选A。
【2】句意:因此,我决定尝试一下,因为我没有什么可失去的A.冷的;B.尝试;C.会议;D.休息。根据have a try试试看,尝试一下。此空故填try,故选B。
【3】句意:我为比赛做了非常仔细的准备。A.愤怒地;B.害羞地;C仔细地;.小心地;D.秘密地。根据句意可知,此空是仔细地;.小心地意思,此空故填carefully,故选C。
【4】句意: 我甚至为运动员准备了特别的饮食。A.勇敢的;B.诚实的;C.幽默的;D.特别的。根据下句I heard that the special diet…可知,此空应是特别的意思,此空故填special,故选D。
【5】句意:我听说特殊的饮食可以帮助我取得好的效果。A.帮助;B.教;C.期望;D.命令。根据句意可知,此空是帮助的意思,此空故填help,故选A。
【6】句意:然后我父亲把我抬到运动场,因为马拉松比赛将在一小时后在那里举行。A.take down取下,记录;B.take place发生,举行;C.take notes记录; 作笔记;D.take care当心,小心。根据句意可知,此空是发生的意思, 此空故填 take place,此空故选B。
【7】句意:我的家人都知道这场比赛对我有多重要,也知道我为它做了多少准备,所以他们祝我好运。A.所以;B.虽然;C.因为;D.为什么。根据句意可知,此句是原因状语从句,此空是所以的意思,此空故填so,此空故选A。
【8】句意:我担心我会是最后一个。A.第一;B.第二;C.第三;D.最后。根据I was afraid可知,此空是最后的意思,此空故填last,故选D。
【9】句意:由于我非常关注比赛本身,我不记得什么时候我超过了其他赛跑者。A.食物;B.比赛;C.学期;D.等级。根据句意可知,此空是比赛的意思,此空故填race,故选B。
【10】句意:根据经验,我知道成功总是来自于努力的工作。A.容易的;B.可怕的 ;C. 困难的,努力的, 努力地;D.有礼貌的。根据短语hard work努力的,辛苦的工作,可知,此空故填hard,故选C。
完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,先易后难,注意辨析选项中的单词的意思和用法,并注意空前后的搭配;最后应再读一遍短文,检查答案。
【题目】书面表达
《青少年》杂志正举办以“My best friend”为题的英语征文活动。假如你是 Millie,请根据下表所提示的要点,用英语为该杂志写一篇短文,介绍你的好友Lucy。
基本情况 | 身髙1.62米,一所混合学校的九年级学生。 |
优秀品质 | 1、 和善礼貌,从不说人坏话。 2、从不插队,了解很多餐桌礼仪。 3、循环利用,减少污染。 4、倾听我们的问题,并提供帮助。 |
兴趣爱好 | 1、喜欢旅游。参观名胜,欣赏自然美景,了解各地文化。 2、坚持用英文记下日常生活的点点滴滴,并把鸟儿也写进了诗里。 3、对DIY很着迷,曾经…… |
个人愿望 | 1、梦想不带护照周游世界。 2、成为一名社会工作者,因为…… |
注意:
1. 必须包含所给要点,可以适当发挥;2. 词数100个左右,开头已经给出,不计入总词数;
3. 请勿出现真实校名及姓名。
My best friend
Lucy is one of my best friends. She is _____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
In ancient Egypt, women did not go out to work. They stayed and worked at home. Many Egyptian men were farmers. Some men were builders or fishermen. Other men worked as artists. Some other important people did not do any farming.
The weather in Egypt was very hot. Ancient Egyptians did not wear many clothes, Men, women and children often wore simple robes made of thin cloth. On their feet they wore light open shoes. People, including women, shaved(剃) hair from their heads to keep cool.
Children in ancient Egypt grew up to do the same jobs as their parents. Girls stayed at home with their mothers. They learned to look after the home Boys worked with their fathers. They learned to do the jobs their fathers did. They learned to look after the home Boys worked with their fathers. They learned to do the jobs their fathers did. They only went to school to learn to write if they wanted to become a scribe (抄写员).
Many of the games played by ancient Egyptians are similar to games we still play today, Children played racing and jumping games. They also played ball games and with wooden toys. Older children played a game like chess.
The kings of Egypt (the pharaohs) had enough power to master their country. The people thought that the pharaoh was a god. He owned everything. Everyone had to do what he told them to do. The pharaohs built huge tombs. When a pharaoh died, he was buried in the tomb. The tombs were often in the shape of pyramids. When a pharaoh was buried. he was surrounded by treasure and by things to help him in the next world, such as food, clothes, furniture and weapons.
Title | Life in 【1】 Egypt | |
Paragraph headings | Work | Women didn’t go out to work, and most of the men worked as farmers.【2】builders or fishermen. |
Clothes | They wore robes made of thin cloth and【3】open shoes. To keep【4】people had their hair cut with shaven heads. | |
Children | Girls stayed at home and【5】with their mothers while boy followed in their fathers' footsteps. Some had to【6】to write at school to become a scribe. | |
【7】 | Children played almost the【8】games as we do today. Most of the toys they played with were made of【9】 | |
Pharaohs | The kings were very【10】and rich in life. They were buried in huge tombs together with treasure and necessities. | |