题目内容

【题目】B

The day was like any other day in his life. Tom walked past the shop on the street corner. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there. Looking down, he felt sorry for himself. He really wanted to have them for his birthday.

He sadly walked away and thought how to tell his mother about it. He knew she would give him anything he liked if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and his mother would notice it. So he went to the park and sat on the grass. Then he saw a boy in a wheel chair.He noticed that the boy moved the wheel with his hands. Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet. He looked at his own feet. “It’s much better to be without shoes than without feet,” he thought. There was no reason(理由)for him to feel so sorry and sad. He walked away and smiled, thinking he was happier.

1What did Tom want to buy?

A.A pair of shoes.B.Feet.C.Something to eat .

2Why did Tom felt sorry after seeing the pair of shoes?

A.Because he didn’t like it.

B.Because it was too old.

C.Because he had little money.

3Where did Tom see the boy?

A.In the school.B.In the park.C.On the street corner.

4What might be the Chinese meaning of the phrase“a wheel chair”?

A.摇椅B.躺椅C.轮椅

5What did Tom learn from his experience at last?

A.Cherish(珍惜)what you have.

B.Shoes are not important.

C.Feet are as important as shoes.

【答案】

1A

2C

3B

4C

5A

【解析】

文章大意:文章主要介绍了Tom看上了双鞋,但是没有钱买,自己很伤心难过。但是因为爱自己的妈妈不想让妈妈为自己担心,就去了公园,在公园里见到了个没有脚的男孩,他顿时明白了应该珍惜你所拥有的这样一个故事。

1细节理解题。根据文章第一段第二、三行“he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there”“他很高兴看到他非常想要的那双鞋还在那儿”可知,Tom想要买一双鞋,故选A

2细节理解题。根据文章第二段第一、二行“He sadly walked ……very well she had little money”“他伤心地走开了,想怎么把这事告诉他母亲。他知道如果可以的话,她会给他任何他喜欢的东西。但他也很清楚她没有多少钱”可知,因为他没有钱所以看到那双鞋感到难过,故选C

3细节理解题。根据文章第二段第三、四行“So he went to the park and sat on the grass. Then he saw a boy”“于是他去了公园,坐在草地上。然后他看到一个男孩”可知,Tom在公园里看到了一个男孩,故选B

4词句猜测题。根据第二段第四、五行“He noticed that the boy moved the wheel with his hands. Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet”“他注意到那个男孩用手移动着轮子。汤姆仔细地看着他,惊讶地发现那男孩没有脚”,可推知a wheel chair是轮椅的意思,故选C

5细节理解题。根据文章最后倒数第一、二行“There was no reason(理由)for him to feel so sorry and sad. He walked away and smiled, thinking he was happier”“他没有理由感到如此难过和悲伤。他走开了,微笑着,认为自己更快乐了”可知,Tom从他的经历知道他要珍惜自己拥有的,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Andrew Holleman, a 12-year-old boy, loved playing in the open land near his home. The land was wet and forested, and made a home for birds, other animals and many different plants.
It made the perfect place for him to study and get to know the nature. He had seen some red-tail hawks, red foxes, wood turtles and other animals. He also found special native flowers.
Suddenly it was announced that the “empty” land would be improved by a lot of houses on it. The plants would be removed, the animals would run away and most would probably die. Then the wet soil would be covered with extra grounds.
When he heard about the news, he was not happy. He was very worried that the land ans water would be polluted.
Andrew wrote down clearly all the research he had down about the area, and how the houses would affect the local environment. He sent letters to members of local government and television reporters. He also called on his neighbors to oppose the building of the houses.
Although he was only 12 years old, he had the courage and wisdom of a person much older. Andrew' s teachers described him as gentle, shy and active. His classmates also admired how much he knew about local animals and plants,and the environment.Each day after school, Andrew went door-to-door, to ask the people to sign, who did not want the houses to be built. In only one month, he got the signatures of 250 people.
In the end, the land remained a safe place for birds, animals and plants that belonged there.
Andrew won many prizes for his brave and great work to stop the houses being built, and thus help save the environment.
(1)The passage is mainly about _______.
A.250 people who signed to help Andrew.
B.a brave boy who cared for the environment.
C.the open land that suited animals and plants
D.the research of improving the environment.
(2)The underlined word “oppose” in the passage probably means _______.
A.support
B.dislike
C.disagree
D.prefer
(3)Andrew was very worried because ________.
A.the animals would be killed
B.new houses would be built on the open land
C.not all the neighbors were going to sign
D.was praised by his teachers and classmates
(4)According to the passage, Andrew __________.
A.was good at going door-to door
B.got in no touch with the reporters
C.usually acted like a person much older
D.was praised by his teachers and classmates
(5)We can infer that _______.
A.the land would remain as it used to be
B.the open land would be built into a park
C.the neighbors would have to move away
D.Andrew would soon work for the government

【题目】阅读下面的短文,将划线部分的句子泽成汉语或英语。
Reading is a very important skill. 阅读也是一种提高你的英语的好方法。However, to make sure what you read isn't too difficult, it's important to know what makes texts difficult and how you can improve your understanding of them. Here are some suggestions.
①Understand the purpose of your reading. The way you read depends on the purpose of your reading. The kind of reading you do in class or for your homework is different from how you read a novel for pleasure in the summer holidays.
② Find background information. Find something out about the topic you are going to read.
The more background information you have, the easier it'll be to understand the text.
③Increase your vocabulary(词汇). The more vocabulary you have, the easier your reading will be.
④ Use your dictionary correctly. A common mistake is to read everything very slowly and carefully, looking up each unknown word. Sometimes this is necessary, for example, when reading exam questions. However, it takes a long time and can be very boring; it can even make understanding more difficult!
If you've followed the above advice and still can't understand a text, then it's simply too hard for you. Stop reading and ask someone to help you. 没有人想要放弃。However, you'll just be wasting your time if you continue to work at a text that's beyond you.
(1)阅读也是一种提高你的英语的好方法。
(2)The way you read depends on the purpose of your reading.
(3)he more vocabulary you have, the easier your reading will be.
(4)A common mistake is to read everything very slowly and carefully,
(5)没有人想要放弃。

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网