题目内容

【题目】 Once upon a time, there was a businessman who owed(欠债) a lot of money to a noble(贵族). The noble said he would forget about the money if he could marry the businessman’s daughter. The businessman didn’t want his daughter to marry the noble, but he was too poor to pay back.

The noble said, ”I have an idea. I will put a black stone and a white stone into an empty bag.Your daughter has to pick one from the bag. If she picks the black one , she will become my wife and you won’t need to pay me back. If she picks the white one, she need’t marry me. When your daughter picks the white one, you need’t pay back, either.” The businessman and his daughter agreed.

The noble went to pick two small stones. As he picks them up , the girl noticed him pick two black stones and put then into the bag. He then asked the girl to pick one. The girl put her hand into the bag and chose a stone. Without looking at it, she threw it into a river.

She said, “Oh, silly! I didn’t see the color of the stone. But if you look at the other one, you will be able to tell which one I have picked. ”

1The businessman borrowed ___________from the noble.

A.some stonesB.some foodC.some bagsD.some money

2The businessman was too ___________ to pay back.

A.richB.poorC.youngD.old

3If the daughter picks the white stone, ____________.

A.she need’t marry the nobleB.the businessman has to pay back

C.she can put it into the bagD.she has to throw it into a river

4The girl noticed the noble picked ____________.

A.two white stonesB.two brown stones

C.two black stonesD.two grey stones

5In the end, the noble may be ___________.

A.happyB.disappointed

C.scaredD.calm

【答案】

1D

2B

3A

4C

5B

【解析】

文章大意:从前,一位商人欠了一位贵族很多钱。这位贵族提出了一个建议,商人的女儿聪明地帮助父亲免除了债务。

1细节理解题。根据there was a businessman who owed a lot of money to a noble有一个商人欠贵族一大笔钱,可知是钱。故选D

2细节理解题。根据but he was too poor to pay back,可知他太穷了,不能还钱,故选B

3细节理解题。根据If she picks the white one, she needn't marry me如果她选了白色的,她不需要嫁给我,可知不需要嫁给贵族,故选A

4细节理解题。根据 the girl noticed him pick two black stones and put then into the bag,可知女孩注意到他捡起两块黑色的石头,然后放进袋子里。故选C

5推理判断题。根据I didn't see the color of the stone. But if you look at the other one, you will be able to tell which one I have picked我没看到石头的颜色。但是如果你看看另一个,你就能知道我选了哪一个,结合上文,贵族拿了2个黑色的放入袋子里,可知剩下的那一个是黑色的,贵族应该会很失望。故选B

首先要通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合排除法逐一选出答案。如第5小题,分析文中的句子可知剩下那个是黑色的,推测贵族的心情应该是不会好,分析四个选项happy高兴disappointed失望;scared恐惧;calm镇定。排除ACD,故选B。最后再通读全文,核对答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever heard of e-waste(电子垃圾)? How do you deal with your MP4 players, mobile phones and when your computers, they’re broken or you want a new one?

Most people just throw them away. With the _____of electric industry, e-waste pollution has become a serious problem. According to the United Nations, in 2014, people around the world produced 41.8 million tons() of e-waste and only______ less than 20% of it. The US was ______waster in the world, producing 7.1 million tons. China came second, _____ 6 million tons.

It’s important to pay attention to e-waste. It can be______valuable or harmful, depending on what we do with it. E-waste is a valuable urban mine(城市矿藏). The value of the metals, like gold and silver is high and the metals can be reused._____ if people throw them away, the toxic(有毒的) chemicals can______the earth or air, and they will affect the environment and people’s health.

Now, Apple recycles people’s used products in China when they are buying new_____. The company will test and repair them and then sell them at lower prices.______e-waste, we can buy longer lasting electronic products. If you don’t want your electronics, find a new home for them. You can also take them to see______ companies can offer recycling programs.

1A.increaseB.agreementC.development

2A.recycledB.rebuiltC.replaced

3A.bigB.biggerC.the biggest

4A.atB.withC.as

5A.bothB.eitherC.neither

6A.soB.andC.but

7A.get intoB.get upC.get on

8A.themB.thoseC.ones

9A.To increaseB.To reduceC.To keep

10A.thatB.whereC.whether

【题目】 Jane Eyre written by Charlotte Bronte was published in 1847, but it is still hugely popular more than 170 years later.

However, Jane Eyre had a difficult early life. At that time it was difficult for women writers to be taken seriously. Jane, the main character, is a very independent(独立的)girl and woman. She does not keep to "her place" in the world.

In fact, Jane Eyre has become the main model for all modern romantic fiction. For a love story to be a love story, there has to be conflict(冲突)between the lovers. They have to be different to each other, so different that sparks(火花)fly. This is certainly the case with Jane Eyre and Mr Rochester.

Jane and Mr Rochester are from different social backgrounds. She is lowborn; he is highborn. He wants to control her, but she refuses to be controlled. In the novel this leads to furious(激烈的)scenes between the two, and all readers remember when Rochester asks Jane to run off. She says, "heart will not agree with it."

As a love story, there must be a coming together in the end in a romance. In Jane Eyre, Rochester is blinded in the fire that burns down his home, and so he is weaker than her. When she agrees to marry him, it is a kind of victory. This feature of the novel has been copied a thousand times by others.

Jane Eyre is a rebel(反抗者)in everything she does-as a poor servant, as a woman, as a lover. Why is the novel so popular? Quite simple, the world is full of people who can share the feelings of Jane Eyre.

1The underlined sentence in Paragraph 2 means________.

A.Jane isn't accepted by other people at that time

B.Jane fights for a woman's position in the world

C.Jane has to depend on men for a high position

D.Jane wants to win a victory over Rochester

2According to the passage, which of the following sentences is TRUE?

A.Jane agrees to run off with Mr. Rochester.

B.Mr. Rochester is blinded because of Jane Eyre.

C.Jane Eyre was a great success as soon as it was published.

D.The novel Jane Eyre is a model for all modern romantic fiction.

3Why is the novel Jane Eyre still popular now?

A.Because it has a good ending in a romance.

B.Because Charlotte Bronte was a woman writer.

C.Because there are some conflicts between the lovers.

D.Because the characters show real human feelings.

4What is the writer's main purpose in writing the article?

A.To introduce the writer Charlotte Bronte.B.To introduce a rebel Jane Eyre.

C.To introduce the book Jane Eyre.D.To introduce the writing methods.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网