题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的A、B、C、D、E五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Li Wen is a normal 15-year-old boy who works hard in school and gets good grades.It is hard to believe that he used to be a “problem child” .Li Wen lives in the Sichuan countryside.As a small child, he seldom caused any problems.
. His parents moved to the city to look for jobs.He had to live with his grandparents.Li Wen began to cause problems for himself and his family.He was no longer interested in studying. and he failed his examinations.
Finally, his parents made a decision to send him to a boarding school.There were so many rules, and he used to keep breaking them.One day,he told his teacher he wanted to leave the school. and she advised his parents to talk with their son in person.So his parents took a 24-hour train ride and a five-hour bus ride to go back to their hometown. .To Li Wen's surprise, their conversation changed his life.Now Li Wen has really changed .He has been working hard and is now one of the best students in his class.“It's very important for parents to be there for their children,” Li Wen says.
A. However, things began to changed a few years ago
B. His teacher was worried about him
C. His parents were proud of him
D. They had a long talk
E. Sometimes he was abent from classes

【答案】C;A;E;B;D
【解析】

(1)细节理解题 根据这句话Li Wen lives in the Sichuan countryside.As a small child, he seldom caused any problems.知李文很少给父母惹麻烦。可推测父母为他感到骄傲。故选C。

(2)细节理解题 转折连词,起到承上启下的作用,引出他是怎么变成问题少年的。故选A.

(3)细节理解题 上句是不再对学习感兴趣,下句是考试不及格,中间又有并列连词,应该是并列关系的句子。可推断应是有时逃学。故选E。

(4)细节理解题 根据这句话One day, he told his teacher he wanted to leave the school知,他告诉老师要退学,老师应该是担心他,才建议他的父母和他谈谈话。故选B。

(5)细节理解题 所以父母回来后,应该是有一场谈话。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many children spend a lot of time watching or playing with electronic media –from televisions to video games, computers and other devices(设备).

So, it is natural that parents should wonder about the time children spend looking at a TV or computer screen. Americans say “screen time” when they talk about any time children spend in front of an electronic device.

Perhaps parents can stop worrying so much about screen time, at least for older boys and girls. In October 2016, the American Academy of Pediatrics (AAP) listed several suggestions for parents and child care workers. Here are some of the suggestions.

Avoid(避免) digital media use in children younger than 18 to 24 months.

For children aged 18-24 months, avoid letting the child watch media alone. And avoid using media as a way to comfort your child.

For children two to five years of age, allow one-hour screen time on “high-quality(质量)programming” a day and watch it with your child.

For children aged 6 and older, don’t spend too much time using media. Also, make sure that screen time does not take the place of healthy sleep, exercising, doing homework and other activities.

Make sure to have media-free time together as a family, such as dinner or driving. Also make some areas of the home media-free. Turn off you child’s electronic devices an hour before bedtime.

1What is “screen time” according to Americans?

A.A kind of timing system(系统).

B.A survey on electronic media

C.Any time children spend in front of electronic media.

D.Any electronic device children like to play with

2What did AAP do in 2016?

A.They gave some practical suggestions.

B.They told parents how to make their children’s screen time less.

C.They trained many child care workers.

D.They raised much money to stop children using electronic devices.

3How do parents deal with the screen time for children two to five years of age?

A.Choose proper programs and watch with them.B.Play with them for at least one hour.

C.Avoid letting them watch TV.D.Don’t worry about them.

4How does AAP show too much screen time?

A.An hour or more every day.B.Using too many electronic devices.

C.Screen time takes the place of other activitiesD.Using electronic media to comfort the children.

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。
In a small house outside London lives an old man. People often see him look his flowers in his garden all the time.
One day, a young painter (go) by the old man's house. He looked at the nice garden and the special room, picturing how happy he would be if he lived in such a (beauty) place. Suddenly he found the old gardener (terrible) blind. Shocked, he walked to the old man and asked, “Why are you taking care of the flowers every day which you can't see in fact?” The old man smiled, “I can tell you four reasons. First, I was gardener when I was young and I really love this job. Second, although I can't see these flowers, I can touch them. Third, I can smell the sweetness of them. As to the last, it's you.”
“Me? But you don't know me.” answered the painter, still puzzled.
“Yeah, it's true that I don't know you. I know flowers are gifts which everyone loves. And the beauty of my garden will get many people into a good mood.” answered the old man.
The words of the gardener warm me with (please). He looked after the flowers (make) others enjoy the warm sunshine in spring. He can't see the beautiful flowers he planted, just like Beethoven, who can't hear his wonderful music .
The old man is alone but not lonely. All of his flowers are his friends and neighbors. They (grow) in his heart. I believe that he can hear the voice of them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网