题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的A、B、C、D、E五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Li Wen is a normal 15-year-old boy who works hard in school and gets good grades.It is hard to believe that he used to be a “problem child” .Li Wen lives in the Sichuan countryside.As a small child, he seldom caused any problems.
. His parents moved to the city to look for jobs.He had to live with his grandparents.Li Wen began to cause problems for himself and his family.He was no longer interested in studying. and he failed his examinations.
Finally, his parents made a decision to send him to a boarding school.There were so many rules, and he used to keep breaking them.One day,he told his teacher he wanted to leave the school. and she advised his parents to talk with their son in person.So his parents took a 24-hour train ride and a five-hour bus ride to go back to their hometown. .To Li Wen's surprise, their conversation changed his life.Now Li Wen has really changed .He has been working hard and is now one of the best students in his class.“It's very important for parents to be there for their children,” Li Wen says.
A. However, things began to changed a few years ago
B. His teacher was worried about him
C. His parents were proud of him
D. They had a long talk
E. Sometimes he was abent from classes
【答案】C;A;E;B;D
【解析】
(1)细节理解题 根据这句话Li Wen lives in the Sichuan countryside.As a small child, he seldom caused any problems.知李文很少给父母惹麻烦。可推测父母为他感到骄傲。故选C。
(2)细节理解题 转折连词,起到承上启下的作用,引出他是怎么变成问题少年的。故选A.
(3)细节理解题 上句是不再对学习感兴趣,下句是考试不及格,中间又有并列连词,应该是并列关系的句子。可推断应是有时逃学。故选E。
(4)细节理解题 根据这句话One day, he told his teacher he wanted to leave the school知,他告诉老师要退学,老师应该是担心他,才建议他的父母和他谈谈话。故选B。
(5)细节理解题 所以父母回来后,应该是有一场谈话。故选D。