题目内容

                         A smart home in the future 

   What kind of house are you going to buy? Do you often forget to turn off your light when mmmm iHSiVi ?li you leave a room? Well,the house in the future can help you. We can visit this kind of house called Smart Home at the Museum of Science and Industry in Chicago Illinois.

   The Smart Home can greet you when you walk in the door. It can also turn on the lights, television and music player for you when you come into the room. And when you leave the  house,it can turn them off. It is called Smart Home because it makes your life easier.

   All the materials (材料) of the Smart Home is green. It is made of recyclable materials like used bottles. 

   On the top of the house there is a vegetable garden. The house can use the sun in different ways. For example,we can use the sunlight to warm the house in winter. We also use a solar sun oven (太阳能炉子) to cook food.

   Although it is expensive to build such a house,it is cheap to live in.

根据短文内容,选择最佳答案。

() 1. What does“recyclable” mean in Chinese according to the passage?

   A. 破旧的   B. 可循环利用的

   C. 绿色的   D. 高级的

() 2. Why is it called a Smart Home?

   A. Because it is beautiful.

   B. Because it makes life easier.

   C. Because there is a garden on the top.

   D. Because it uses the recyclable materials.

() 3. What's on the top of the house?

   A. A solar oven. B. A beautiful park.

   C. A vegetable garden. D. A used bottle.

() 4. How many ways are mentioned to use the sun power?

   A. Five. B. Four. C. One. D. Two.

1. B 2. B 3. C 4. D

阅读提示:未来的房子是什么样的呢?它将是一个智能的房子,它会在很多方面帮助我们。这种房子的建筑材料全部是由可循环利用的材料做成的。

1. B词义猜测题。根据句中的like used bottles可知,用过的瓶子 属于可循环利用的,所以该词含义为“可循环利用的”,因此答案 为B.

2. B细节理解题。由第二段最后一句可知,未来的房子可以使生 活更容易,因此答案为B.

3. C细节理解题。由第四段第一句可知,房顶上有个蔬菜园,因此 答案为C.

4. D推理判断题。由第四段未来的房子对太阳能的利用可知,提 到了取暖和做饭两方面,因此答案为D.

练习册系列答案
相关题目
(B)

In a small village in England about 150 years ago,a mail coach was standing on the street. Around the coach many people were talking to one another about it.

Mail coach did not come to that village so often in those days. People had to pay a lot of money to get a letter. The person who sent the letter did not have to pay. The person who got the letter had to pay the money.

“ Here's a letter for Miss Alice Brown ,” said the mailman. Everyone turned to a girl of about eighteen who was standing by the coach. “I'm Alice Brown ,” she said in a low voice. The mailman gave her the letter.

Alice looked at the envelope for a minute,and then handed it back to the mailman.

“I'm sorry I can't take it, ” she said. “I don't have enough money to pay the postage. ”

The people standing around were very sorry for the girl. They were silent for a while. Then a gentleman came up to the mailman and paid the money for Alice's letter.

When the gentleman gave her the letter,she said with a smile, “Oh,thank you very muchsir. This letter is from the young man Pm going to marry. His name is Tom. He went to London to look for work. He has to get enough money for our marriage. I've waited a long time for this letter, but now I don't need it. I don't have to open the envelope because there is nothing inside. ”

“Really?” the gentleman said in surprise. “ How do you know that?” “ He told me that he would put some signs on the envelope. Look,sir,this cross in the comer means that he is well,and this circle means he has found work. That's very good news. ”

The gentleman was Sir Rowland Hill. He did not forget Alice and her letter.

“ The postage to be paid by the receiver has to be changed”’ he said to himself. He thought and thought for many years. At last he had a good plan.

“The postage has to be much lower”’ he said. ‘‘What about a penny (便士) for a letter? And the person who sends the letter pays the postage. He has to buy a stamp and put it on the envelope. ”

“A good idea!” people said when they heard of his plan.

The Government decided to accept the plan. The first postage stamp was put out in 1840. It was called the “ Penny Black” . It had a picture of the Queen on it.

() 4. The first postage stamp was made .

   A. in England   B. in America   C. by Alice   D. in 1910

() 5. When the girl returned the letter to the mailman,   .

   A. the people around her felt sorry for her

   B. the people thought that the girl was too poor

   C. none of them wanted to pay the money for her

   D. the people were angry with the girl

() 6. Alice knew how Tom was getting from the signs on the envelope because .

   A. Tom had told her what the signs meant before leaving for London

   B. Alice was clever and could guess the meaning of the signs

   C. Alice had put the signs on the envelope herself

   D. Tom had put the signs as Alice had told him to

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网