题目内容
【题目】配对阅读。以下左栏是几位青少年遇到的困难,右栏是Mr.Know给出的建议。请根据人物的情况进行配对,为他们找到解决问题的合适方式,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。
【1】 I’m going to take one of the most important exams in my life. I am so stressed out because my scores will decide my whole future, my job and life. The biggest problem now is how I can prepare for the exam efficiently and effectively. 【2】 Wang Ting is going to study in an American senior high school. It’s a good chance for her to know western culture and make more friends from America. She wonders what she should do to get used to the life there. 【3】 Jenny is an excellent middle school student. She studies very hard. She wants to be a doctor in the future, but her parents want her to be a teacher. 【4】 I heard that I had to choose courses after I enter senior high school. That makes me really worried. How can I make a good choice? 【5】 Sometimes I feel life is so boring without anything interesting. There’s endless homework to do. I don’t think study is the only thing that students should do. | A. Teenagers should learn to make early decisions about careers (职业) and life. First of all, ask yourself what you really like and want to be. Then choose the subjects that will help you achieve your dreams. B. I agree with you. Life should be colorful. You should learn to manage your time and balance your study and hobbies. Try to spare some time to do activities you are interested in. C. There will be a lecture on history on Sunday morning. Some famous history teachers and experts will give some interesting and useful speeches on history. They will also provide some learning methods on history. D. As a senior high school student, living in another country isn’t easy. First, you should be good at the local language. Second, you should get on well with your new classmates. Last, you should be able to take good care of yourself. E. It’s good that you’ve already set your goal in life. Now you just need to get your parents support. Tell them how you think and why you want to choose that job in the future. If they still don’t agree with you, talk to your relatives or friends. Together you will be able to persuade them. F. Everything you are learning decides your future. Take action instead of worrying! Do exercise for thirty minutes every day. It helps you stay active and makes you feel relaxed. Also you should make a plan and stick to it strictly. G. It’s important for everyone to keep healthy. Firstly, you should eat more fruit and vegetable and eat less meat. And then you should spend one to two hours a day on regular exercise. Try to walk instead of riding a bike. |
【答案】
【1】F
【2】D
【3】E
【4】A
【5】B
【解析】
本题主要是为有困难的青少年找到解决的方法。
【1】根据“The biggest problem now is how I can prepare for the exam efficiently and effectively.”可知第一位青少年最大的问题是不知怎样高效且有效的准备考试,而F选项中“Do exercise for thirty minutes every day. It helps you stay active and makes you feel relaxed. Also you should make a plan and stick to it strictly.”介绍了应该劳逸结合并制定计划,且坚持,恰好解决这位青少年的问题。故选F。
【2】根据“She wonders what she should do to get used to the life there.”可知王婷担心的问题是如何适应高中生活,而D选项“As a senior high school student, living in another country isn’t easy.”可知本段分条介绍了如何适应高中生活。故选D。
【3】根据“She wants to be a doctor in the future, but her parents want her to be a teacher.”可知Jenny的难题是她将来想成为一名医生,但她的父母希望她成为老师。E选项中“Now you just need to get your parents support. Tell them how you think and why you want to choose that job in the future.”建议Jenny应该告诉父母自己的想法,希望能得到他们的支持,此选项正是解决办法。故选E。
【4】根据“How can I make a good choice?”可知第四位青少年想知道如何能做一个好的选择。根据A选项开头“Teenagers should learn to make early decisions about careers (职业) and life.”可知此段介绍了青少年如何学习做关于生活和职业的选择。故选A。
【5】根据“I don’t think study is the only thing that students should do.”可知第五位青少年认为无止境的作业不应该是学生唯一做的事,B选项中“I agree with you.”表示同意青少年的说法,并且在之后介绍了生活应该是多姿多彩的。故选B。