题目内容

9.We have twenty minutes'rest between classes.Look!Most of us are playing during thebreak time.Some students are on the playground.They are playing basketball.Oh!A boy is running with the ball.And another is trying to stop(阻止) him.They look so cool.And there are some girls watching the game.Some students are in the classroom.They are talking.A few of them are reading and doing homework.Look!A girl is looking at the birds in the tree in front of the classroom.She must be thinking of something interesting because she is smiling.What are the teachers doing?Some of them are working in the office.And some are talking with students.Everyone is doing his or her things.They are busy but happy.
 61.The students are playing basketballA.
A.on the playground      
B.in the classroom
C.in front of the tree      
D.in front of the classroom
62.D watching the game.
A.A girl   
B.Two boys    
C.The teachers   
D.Some girls
 63.The underlined (划线)word meansB in the passage.
A.破坏         
B.休息      
C.破裂      
D.摔断
 64.The teachers areD.
A.teaching lessons     
B.having a basketball game
C.looking at the birds     
D.working or talking with students
 65.The passage is mainly aboutA.
A.break time activities  
B.a basketball game  
C.students  
D.teachers.

分析 本文讲述了对学生们和老师们在课间20分钟所做的事情进行了详细的介绍.

解答 答案:61.A 细节理解题.根据第一行句子Some students are on the playground.They are playing basketball.一些学生在操场上,他们正在打篮球.可知学生们正在操场上打篮球.故选A.
62.D 细节理解题.根据第二行句子And there are some girls watching the game.有一些女孩在看比赛.可知是一些女孩.故选D.
63.B 词义猜测题.根据上文We have twenty minutes'rest between classes.Look!Most of us are playing during the breaktime.课间我们有二十分钟的休息时间.看,在…期间我们大多数人都在玩,可知结合选项,应还是在说休息时间,即课间我们有二十分钟的休息时间.看,在休息期间我们大多数人都在玩,break意为休息.故选B.
64.D 细节理解题.根据最后一行句子What are the teachers doing?Some of them are working in the office.And some are talking with students.老师在干什么?他们中的一些人在办公室工作,有的是与学生们聊天,可知老师们正在工作或与学生交谈.故选D.
65.A  主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一行句子We have twenty minutes'rest between classes.Look!Most of us are playing during the breaktime.课间我们有二十分钟的休息时间.看,在休息期间我们大多数人都在玩,可知文章主要说的是课间活动.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网