题目内容

【题目】

My daughter Eyen is ten years old. She is in Grade Three in a primary school. She is a cute girl though(虽然) she has some strange ideas sometimes.

One day she asks me, “Mum, what is your favorite subject?” I think for a while and answer, “It is difficult to tell. I love singing, so music is my favorite. And I am good at English. My history teacher also says I am excellent. Well, I can say I don’t like science. But science is important for us, you know. So you must do well in it. What is your favorite subject , Eyen? Tell me something about your subjects, dear.”

“ I like Chinese. It is easy. I like English because my English teacher likes me very much. I can’t stand(忍受) Maths. It is serious(严肃的) and sad.”

“Do you mean your Maths teacher is serious and sad?”

“No, it is Maths, not the Maths teacher.”

“Why do you think so?”

“Because Maths has so many problems! Isn’t it sad all day?”

1The mother doesn’t like _________ though it is important.

A. musicB. MathsC. EnglishD. science

2The girl thinks _________ is serious and sad.

A. her Maths teacherB. MathsC. her Chinese teacherD. Chinese

3Why doesn’t the girl like Maths?

A. Because it is too easy .B. Because it is difficult to learn.

C. Because there are many problems in it.D. Because her teacher doesn’t like her.

4What does the underlined word “excellent” mean?

A. Very good.B. Very sad.C. Very bad.D. Very easy.

5According to the passage, which following is right?

A. Eyen is in Grade three in a middle school

B. The mother is good at English, history and Maths.

C. Eyen doesn’t like his Maths teacher at all.

D. Sometimes Eyen has some strange ideas, but she is a lovely girl

【答案】

1D

2B

3C

4A

5D

【解析】

本文是作者与女儿Eyen的对话,对话内容涉及了学校生活及各自的兴趣爱好。

1细节理解题。题干句意:The mother doesn’t like _________ though it is important.妈妈不喜欢______,虽然这很重要。选项A. music音乐。 B. Maths数学。 C. English 英语。 D. science科学。结合原文信息,依据文中妈妈说的Well, I can say I don t like science.

嗯,我可以说我不喜欢科学。可知,妈妈不喜欢科学,正确答案为:D

2细节理解题。题干句意:The girl thinks _________ is serious and sad.女孩认为_____是严肃和悲伤。选项A. her Maths teacher 她的数学老师。 B. Maths数学。 C. her Chinese teacher 她的语文老师。D. Chinese语文。结合原文信息,依据文中女孩说的话:I can t stand(忍受) Maths. It is serious(严肃的) and sad.我不能忍受数学,它是严肃的和悲伤的。可知,正确答案为:B

3细节理解题。题干句意:Why doesn’t the girl like Maths?这个女孩为什么不喜欢数学?选项A. Because it is too easy . 因为它太简单了。 B. Because it is difficult to learn.因为它很难学。C. Because there are many problems in it.因为它有太多的问题。 D. Because her teacher doesn’t like her.因为她的老师不喜欢她。结合原文信息,依据文中最后Because Maths has so many problems! Isn t it sad all day?因为数学有这么多的问题!难道不是整天都很悲伤吗?可知,正确答案为:C

4细节理解题。题干句意:What does the underlined word excellent mean?带下划线的“excellent”是什么意思?选项A. Very good.很好。 B. Very sad.很伤心。 C. Very bad. 很糟糕。 D. Very easy.很容易。结合原文信息,依据文中And I am good at English. My history teacher also says I am excellent.我擅长英语。我的历史老师也说我很优秀。可知,also表明后面说的跟前面说的感情色彩是一致的,正确答案为:A

5推理判断题。题干句意:According to the passage, which following is right

根据短文,下列哪个选项是正确的?选项A. Eyen is in Grade three in a middle schoolEyen在一所中学读三年级。B. The mother is good at English, history and Maths.母亲擅长英语、历史和数学。C. Eyen doesn’t like his Maths teacher at all.Eyen不喜欢他的数学老师。D. Sometimes Eyen has some strange ideas, but she is a lovely girl有时Eyen会有一些奇怪的想法,但她是一个可爱的女孩。结合原文信息,依据文中开头She is in Grade Three in a primary school. She is a cute girl though(虽然) she has some strange ideas sometimes.她在一所小学读三年级。她是一个可爱的女孩虽然(虽然)她有时有一些奇怪的想法。可知,正确答案为:D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Florida teen band The Garbage-Men is performing on the stage. The band has five members. They are Jack Berry Ollie Gray Harrison Paparatto Austin Siegel and Evan Tucker. The five teens are making music from waste. The Garbage-Men bands instruments are made from recycled things. The guitars are boxes. A horn(号) is made from pipes. The keyboard is formed from old bottles.

The band started about two years ago. Jack Berry who was in eighth grade at the time decided to make a playable home-made guitar after some trial-and-error(反复试验) he ended up building it from a cereal box a yardstick and toothpicks. After Jack showed his creation to his friend Ollie Gray Ollie had the idea to form a band using other home-made instruments as a way to improve recycling. We want to show people there is more to recycling than throwing things away in the bin. Jack 16 told TFK. You can actually reuse materials.

Last year the Garbage-Men played at local events including festivals farmers markets. Typically the teens set up on the street and performed popular songs from the 1960s including classic Beatles and crowd favorite Wipe Out. They talked about recycling and offered tips for how to improve the environment. While they were performing Jacks little brother Trent 11 gave out leaflets about recycling and helped sell the bands CDs and other musical products.

The band donated the money from sales to charity. They have raised more than $2500 for Heifer International. The organization gives farm animals seeds and agricultural training to people in poor countries to help end poverty and hunger. Its a good sustainable-development (持续发展的)charity Jack says By donating one animal you help the whole community.

The band all tenth graders tries to play a show every week. Theyve also played on a Florida radio station. The teens hope to take their shows on the road by touring in other states. Music is a really good way to get a good message across to people because its really close. Jack says. Their instruments may be rubbish but their message isnt.

【1】They are all members of the Garbage-Men band EXCEPT ________.

AOllie Gray BTrent Berry

C.Austin Siegel DJack Berry

2Which of the following is the correct order of what the teens have done?

The Garbage-Men played at local events.

Jack Berry made a playable home-made guitar.

The band donated the money from sales to charity.

Ollie decided to form a band using home-made instruments.

A③②④① B②①④③

C.③①②④ D②④①③

【3】Whats the best title for the passage?

AClassical music and rubbish

BA special band

CHome-made musical instruments

DA pioneer of country music

【4】The five teens formed the band with the purpose of ________.

Amaking musical instruments from rubbish

Bearning more money to helpsupport their own families

Casking more people to recycle daily rubbish around them

Dmaking their musical products known all around the world

【题目】

English book Animal Farm (1945) tells a story about farm animals. They are fed up with (受够了) Mr Jones, the farmer. He treats them badly, so they decide to kick him off the farm and run the farm themselves.

One day an old pig called Old Major gathers the animals around him. He tells them that all animals should stand together. He says they should take over the farm. They say that all animals are equal.

After they get rid of (摆脱) Mr Jones, two pigs become the leaders of Animal Farm. One pig called Snowball is a great speaker. He has big ideas for Animal Farm. The other leader is a pig called Napoleon. Napoleon is a crafty (狡猾的) animal. He brings together supporters by offering them advantages.

Napoleon makes a war against Snowball and kicks him away from the farm. He turns Snowball into a big enemy. He says that Snowball is working with Farmer Jones and other farmers to do harm to Animal Farm.

But as it turns out it is Napoleon who is working with the enemies of the animals. He joins up with the old human enemies of the animals. But he tells the animals that he is working for them. At the same time the animals work hard. It seems that it is as bad to live under Napoleon as it was under Farmer Jones!

Why is the story so important?

Animal Farm is an excellent choice for learners of English because it’s very short. The language is also simple.

Like many famous stories Animal Farm is not just a book. It was played on the BBC radio in 1947. The big modern way of telling stories is in movies of course. Orwell’s book has become a film twice. Perhaps it won’t surprise you that the first one (1954) was a cartoon. In 1984 another film was made. This was a live-action (真人版的) film. The famous book has also been put on in the theater. In 1984 a play was made and it toured a number of British cities.

1Which is the right order of what happened in the story?

a. Napoleon turns snowball into a big enemy.

b. Animals are tired of Mr Jones.

c. Snowball becomes one of the leaders.

d. Napoleon kicks snowball off the farm.

e. Animals get rid of Mr Jones.

A. e a b c d B. a e b d c

C. b e c a d D. b e a c d

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A. George Orwell is the writer of the book Animal Farm.

B. All the learners of English should read this book.

C. The book became a film in 1947.

D. Snowball and Napoleon lead the farm in the end.

3What do you think of Napoleon according to the passage?

A. Friendly and kind. B. Polite and helpful.

C. Popular and honest D. Dishonest and unkind

4The purpose of the passage is ______________________.

A. to make an advertisement for a new book

B. to introduce us a famous novel

C. to show a world of animal

D. to attract us to watch a film

【题目】2016江苏泰州】任务型阅读阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词,每个空格只填一个单词。

Summer schools

Summer vacation means long days, sleeping in or enjoying the summer sun. It is quite true for students to enjoy a rest after a long and difficult year. But more and more parents fear their kids forgetting a lot of knowledge, so they send their children to summer schools. Because summer schools can help children go over the knowledge that they have learnt during the school year.

In summer schools, students probably study in a more relaxing situation and can come up with interesting topics for discussion with their teachers. Usually, the number of. students attending summer schools is smaller, so this gives them a good chance to connect with other students and teachers better. If a student has failed a course, summer schools may help him or her. Moreover, they are building their creativity(创造力) and imagination(想象力) as well as learning social skills.

On the other hand, summer schools bring children problems at the same time. It takes children the whole summer vacation to learn without playing That is too long, As a result, it may make them less interested in school during the coming year.

For many students ,taking summer classes can be a tiring experience. Teachers teach the subject too quickly, where only harms the whole education of students. Summer schools are usually expensive They usually offer only a few subjects. So many students have to take classes that they don’t like.

A summer school can be a good chance for students who need it, but it can be difficult for students who need a rest. So you can decide whether a summer school is suitable for your children.

Title

Summer schools

【1】

Summer schools help kids go over a lot of 2 that they have learnt.

Students in summer schools feel more relaxed in the situation.

They can think of interesting topics to3 with their teachers.

With the small number of students, summer schools give students a good 4 to connect with other students and teachers

Summer schools may be helpful for the students who has5 a course.

Summer schools help students build their creativity and imagination and learn social skills.

Disadvantages

Children spend the whole summer vacation 6____without playing.

Summer schools may make students less7 in school during the coming year.

Teaching too fast is harmful for the whole 8 of students.

Summer schools usually 9 too much money.

Some students-are made to take classes they dislike.

Conclusion

You can decide 【10 to send your children to summer schools or not.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网