题目内容
6.It was a beautiful Saturday morning,a perfect morning for playing or swimming.However,Tom had to finish the work.Aunt Polly gave him.As Tom started to paint Aunt Polly's very long fence,along came Ben Rogers with a juicy apple in his hand.Tom was silent.He focused on his painting like an artist.
"Looks like a lot of work,Tom."
Tom turned suddenly."Oh,it's you,Ben!I didn't notice."
"I'm going swimming.Don't you wish you could come instead of doing work?"
"What do you call work?"asked Tom.
"Isn't that work?"
Tom kept painting and answered carelessly,"Well,maybe it is,and may be it isn't.All I know is it isn't work for me."
"Oh come on.You can't mean you like it?"
Tom continued painting."Like it?Well,I don't see why not.Does a boy get a chance to paint a fence every day?"
That put the thing in a new light.Ben stopped eating his apple.Tom swept his brush carefully back and forth,added a touch of paint here and there,and stopped to take a look at it all.Ben watched every move and became more and more interested until he finally said,"Tom,why don't you let me paint a little?"
Tom considered Ben's offer."Well,no,I can't let you,Ben.You see,Aunt Polly's very proud of this fence.I think there isn't one boy in a thousand,maybe two thousand,that can do it the way it's got to be done."
"Oh come on.Let me try.I'd let you,if I were painting,Tom."
"Ben,I'd like to,honestly,but Aunt Polly,well…"
"I'll be careful.Just let me try.I'll give you some of my apple."
"Well,no,Ben.I'm afraid…"
"I'll give you all of it!"
Tom slowly gave Ben the paintbrush.Ben took the brush eagerly and started to paint.On his face was a look of regret but in his heart,he was satisfied.
47.Why did Tom focus on his painting like an artist?D
A.He was strict in his work
B.He enjoyed the work very much
C.He had to finish the work by himself
D.He tried to make the work quite interesting
48.What did Tom's words mean in the underlined part?B
A.Tom didn't want Ben to do the work
B.Nobody but Tom could do the work well
C.Any boy would be very proud to do the work
D.Aunt Polly didn't want her fence to be painted badly
49.Which of the following is True?D
A.Ben was Tom's best friend
B.Tom felt sorry for fooling Ben
C.Aunt Polly regarded Tom as her own son
D.Ben thought Tom was doing hard work at first
50.What do you think of Tom?A
A.Smart B.Lazy C.Honest D.Hard-working.
分析 文章大意:这是一篇记叙文.主要介绍今天天气很好,应该是玩或游泳的好日子,但是波莉姨妈却让汤姆刷她的篱笆墙.一会儿,本过来了,想找汤姆去游泳,但是汤姆要工作,去不是.于是假装刷篱笆墙是很有趣的工作,并对本说没有几个人能刷好篱笆墙,结构本上当了.他甚至用自己的苹果换刷篱笆墙的机会.汤姆看起来有点对不起本,但是内心还是很满意的.
解答 47.答案:D.细节理解题.根据第十三行Ben watched every move and became more and more interested until he finally said,"Tom,why don't you let me paint a little?"本看着每一个动作,变得越来越感兴趣,直到他最后说:"汤姆,你为什么不让我画一点?".可知,汤姆集中注意力刷篱笆是因为试着让刷篱笆这个工作很有趣.这样才能骗本帮他刷.选D.
48.答案:B.句意猜测题.根据划线部分意思"好吧,不,我不能让你,本,你看,波莉姨妈为这栅栏感到骄傲,我认为一千个人或两千个人中,没有一个,把它按它应该被做的方式去做".可知,意思是只有汤姆能做好这个工作.选B.
49.答案:D.推理判断题.根据第四行Looks like a lot of work,Tom.看起来像很多工作,汤姆.第六行"I'm going swimming.Don't you wish you could come instead of doing work?""我要去游泳.你不希望你能来而不是做工作吗?可知,最开始本觉得汤姆在认真工作,因此D选项是正确的,选D.
50.答案:A.细节理解题.A聪明的.B懒惰的.C诚实的.D努力工作的.根据最后一句On his face was a look of regret but in his heart,he was satisfied.他脸上带着抱歉的神色,心里却很满意.及汤姆假装刷篱笆很有趣,欺骗本,说没有人能刷好篱笆墙,结果本上当了,帮汤姆刷篱笆.可知,汤姆应该是很聪明的.选A.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
-It's 8870813.( )
| A. | What | B. | What's | C. | Who's | D. | Where's |
---________.( )
| A. | I'd like to | B. | No,I can't | ||
| C. | Yes,I'm not glad |
| A. | pulls | B. | pulled | C. | was pulled | D. | will be |
mirror of disease.The oral (口腔)exam is not only for the health of teeth,but the
whole body.
(57)F.Studies have shown that many diseases have something to do with less or no exercise.Try to do it for 30minutes a day,5days or more a week.
(58)C.When you are eating,notice how your body feels.When your stomach feels
comfortably full,stop eating.Eating too much makes you feel uncomfortable.If you
do it too often,it can make you unhealthy and fat.
(59)B.Everyone knows that water is important.Besides that,kids need plenty of calcium(钙)
to grow strong bones,and milk has a lot of it.Every day you should drink at least three cups of milk,when you are 9years old or older.
(60)A.We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy,but many of us
only eat our favorite foods.Remember that we can only get the nutrition (营养) we
need by eating different kinds of foods,especially fruit and vegetables.
Choose the best topic from A to F according to the meaning of the passage.
| A.Eat a variety of foods | B.Drink water and milk most often |
| C.Listen to your body | D.Only eat your favorite food |
| E.Oral health | F.Exercise for life |
| A. | grade | B. | in | C. | Class | D. | is |