阅读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子。

World famous physicist(物理学家) Stephen Hawking died peacefully at his home in Cambridge on March 14th, 2018.

Hawking was born in Oxford, England on January 8th, 1942. He went to school in a small city near London. As he himself admitted, he wasn’t very serious about studying. He did very little work, he was never top of his class. However, he still achieved good marks. After leaving school, Hawking first went to Oxford University to study physics. Then he went to Cambridge University to study cosmology(宇宙学).

At the age of 21, Hawking noticed something wrong with him. He had a bad illness that stopped him from moving and talking. He couldn’t communicate except by blinking(眨眼). He sat on a wheelchair with a computer by his side. To communicate with others, he moved two fingers to control the computer’s mouse. He chose his words from the screen, which were then spoken by a voice synthesizer(音响合成器). “I’ve had the disease for most of my life,” Hawking once said, “Yet it has not stopped me from being successful at my work.”

Although Hawking was a disabled man, he made great achievements. He received many awards and prizes for his work, including the Albert Einstein Award—the highest achievement in physics.

Hawking worked at Cambridge University as a professor. His story shows that nobody, however bad their situation is, should lose hope. "Life is not fair." he once said, "You just have to do the best you can in your own situation."

1.When did Stephen Hawking pass away?

A. On January 8th, 1942 B. On March 14th, 2018 C. On March 24th, 2018

2.During studying in a small city near London, we know that .

A. Stephen Hawking was the best student of his class

B. Stephen Hawking didn’t work hard at his lessons

C. Stephen Hawking began to study cosmology

3.What happened to Stephen Hawking when he was 21?

A. There was something wrong with his head

B. He couldn’t even blink to communicate except by moving fingers

C. He could neither talk nor move

4.How did Stephen Hawking communicate with others after the bad illness?

A. By mouth B. By body languages C. By a voice synthesizer

5.Why was Stephen Hawking so successful at his work?

A. Because he never hope in his own condition

B. Because life was not fair for him

C. Because he had a bad illness

1.B 2.B 3.C 4.C 5.A 【解析】试题本文是一篇人物小传,简要介绍了霍金身残志坚、取得诸多成就的传奇一生,启发人们身处逆境也不要放弃希望,要像霍金一样尽最大的努力去工作学习。 1.题意:史蒂芬·霍金什么时候去世的?考查细节理解题。根据第一句World famous physicist Stephen Hawking died peacefully ...

In America when people meet each other for the first time, they talk about things like weather, family, work, school, or sports. They ask questions like “Do you have any brothers or sisters?” “Where do you work?” “What school do you go to?” and “Do you like sports?” They also ask questions like “Where do you come from?” and “Where do you live?” These are polite questions, not personal questions.

But some things are personal or private, and questions about them are not polite. People don’t ask questions about a person’s salary (薪水). They don’t ask how much someone paid for something. It is OK to ask children how old they are, but it is not polite to ask older people about their age. It is also not polite to ask people questions about politics (政治) or religion (宗教) if you don’t know them very well. People don’t ask unmarried people “Why are you single?” and they don’t ask a married couple with no children “Why don’t you have any children?”

1.According to this article, when you meet Americans, it is OK to ask them about their .

A. average salary B. favorite sports

C. religious beliefs D. age

2.When you meet Americans for the first time, the question such as is NOT polite.

A. “Do you come from a big family?” B. “Do you like playing baseball?”

C. “How much did your shoes cost?” D. “Where do you come from?”

3.In America, it’s OK to discuss politics with .

A. married couples (已婚夫妇) B. children

C. older people D. good friends

4.In America it is OK to ask a how old he/she is.

A. child B. man C. woman D. doctor

1.B 2.C 3.D 4.A 【解析】试题这是一篇说明文,介绍了在美国人们第一次见面时,可以谈论的话题以及不礼貌的问题。 1.题意:根据这篇文章,当你遇到美国人时,问他们 的问题是可以的。考查细节理解题。根据But some things are personal or private, and questions about them are not polite...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网