题目内容
3.Mr and Mrs Brown lived in a small town near London with their child.Usually,after his wifeand the child were asleep,Mr Brown came back home from work very late.Then he opened the
front door of this house with his key and came in very quiet.One night he came home at 1:30 am,but he lost his key in the office.So when he got to his house,he rang the bell.But nothing
happened.He rang it again.Again nothing happened.Then Mr Brown knocked at(敲)the bedroom window,he spoke to his wife and shouted,but she didn't wake up.At last,he stopped and
thought for a moment.Then he began to shout like his child,"Mother!Mother!I want to go to the toilet(厕所)!"He said very quietly but at once(立 刻) Mrs Brown woke up.Then he shouted
her at once,this time she heard.She opened the door for him.
61.The Browns lived in a small town near London.T
62.Mr Brown's wife and his child went to sleep after he came back from work.F
63.One night Mr Brown lost his key to the door,so he knocked at the front door and the
bedroom window.F
64.Mr Brown shouted"Mother!other!"like his child because he wanted his wife to wake up
and open the door for him.T
65.Mrs Brown woke up at once when she heard the bell rang.She opened the door for her husband.F.
分析 这篇文章主要讲了布朗一家人.布朗先生总是晚回家,当他回来时他的妻子和小孩都已经睡着了.他总是轻轻地开门进去.有一天晚上,他回家很迟,忘记带钥匙,他没办法叫醒妻子,就像小孩子一样轻声说,"妈妈,我想上厕所."结果,他妻子醒了.
解答 答案61.T 细节判断题.根据第一行句子Mr.and Mrs.Brown lived in a small town near London with their child.布朗夫妇和他们的小孩住在伦敦附近的一个小镇.可知布朗一家住在伦敦附近的一个小镇是正确的.故答案为T.
62.F 细节判断题.根据第二行句子Usually,after his wife and the child were asleep,Mr Brown came back home from work very late.有时候他工作很迟,回家很晚,他妻子和小孩都已经睡觉了.可知不是在他回来后睡的.故答案为F.
63.F 细节判断题.根据第四行句子he rang the bell.But nothing happened.He rang it again.Again nothing happened.Then Mr Brown knocked at(敲)the bedroom window,他按响了门铃,但什么也没发生,他又按了一次,接着什么也没有发生,然后布朗先生敲了敲卧室的窗户,可知布朗先生是按门铃和敲卧室窗户,不是敲前门.故答案为F.
64.T 推理判断题.根据第五行句子Then he began to shout like his child,"Mother!Mother!I want to go to the toilet(厕所)!"He said very quietly but at once(立 刻) Mrs Brown woke up.Then he shouted her at once,this time she heard.She opened the door for him.然后他开始像小孩一样说"妈妈,我想上厕所."他说得很轻,但是布朗夫人立刻醒了.然后他跟她说,她为他把门打开.可知他像小孩一样叫她妈妈是为了叫醒她.故答案为T.
65.F 细节判断题.根据第三行句子he rang the bell.Nothing happened.他按门铃,但没动静.可知布朗夫人没有一听到门铃声就醒,命题是错误的.故答案为F.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | special anything | B. | anything special | ||
| C. | something special |
-50pounds ________,it eats a lot for a meal.( )
| A. | weight; at most | B. | weigh; at least | ||
| C. | weigh; mostly | D. | weight; at least |