题目内容
12.The designer of the Apple Computer,Steve Jobs,was not quite successful in his early years.(26)D,and from time to time he got into trouble with either his schoolmates or his teachers.(27)A,which few people saw the value of.Things remained the same when he went up to college and he dropped out halfway.(28)C.He worked there for only a few months and then he set out to tour India.He hoped that the trip would give him more ideas and give him a change in life for the better.(29)E,he began to live on a farm in California.And then,in 1975,Steve Jobs set about making a new type of computer.Along with his friend Stephen Wozniak,he designed the Apple Computer in his bedroom and built it in his garage(车库).(30)B because it reminded him of a happy summer he once on an orchard(果园) in Oregon.
His Apple Computer was so successful that Steve Jobs soon became worldwide famous.But unluckily,he died of illness in 2011.
Fill in the correct orders according to the meaning of the passage
A.But he was full of new ideas,
B.He gave the name"Apple"
C.Steve Jobs worked first as a video game designer at Atari.
D.He was not among the best students at school
E.After he returned from Idia.
分析 短文讲了对苹果电脑的设计师史蒂夫•乔布斯,早年是相当成功的.讲了他是怎样创建并且命名为苹果的,以及他的去世时间等.
解答 答案:26.D 细节推理题.根据下文and from time to time he got into trouble with either his schoolmates or his teachers.他不时地和他的同学或老师制造麻烦.可知结合选项,应说他不是学校里最好的学生之一.故选D.
27.A 细节推理题.根据下文which few people saw the value of.Things remained the same when he went up to college and he dropped out halfway.很少有人看到大学的价值.当他上大学时,事情仍然是一样的,他中途退学了.可知结合选项,应说但他充满了新的想法,故选A.
28.C 细节推理题.根据下文He worked there for only a few months and then he set out to tour India.He hoped that the trip would give him more ideas and give him a change in life for the better.他在那里工作了几个月,然后出发去印度旅行,他希望这次旅行能给他更多的想法,给他一个更好的生活.可知说的是他的工作,结合选项,应说史蒂夫•乔布斯第一次作为一个视频游戏设计师在雅达利工作.故选C.
29.E 细节推理题.根据下文he began to live on a farm in California.他开始生活在加州的一个农场.可知他后来后在这,结合选项,应说他从印度回来.故选E.
30.B 细节推理题.根据上下文he designed the Apple Computer in his bedroom and built it in his garage(车库).(30)because it reminded him of a happy summer he once on an orchard(果园) in Oregon.他在卧室里设计了苹果电脑,并把它建在自己的车库里(30)____因为这使他想起了他曾经在俄勒冈的果园度过的一个快乐的夏天.可知结合选项,应说他给的名字叫"苹果".故选B.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
| made for food smart also |
Today there are only about 3,000elephants (over100,000before) We must save the trees and not buy things(90)made of ivory(象牙).
| A. | any | B. | where | C. | anywhere |