题目内容
3.Australia has an unusual kangaroo-although he is a pet,he lives like a man.He is dressed in clothes,likes watching TV and drinking,also eats bread,plays football and does some exercise.[His name is Bi Muer.Months ago,a 50-year-old woman,Julia Bradley adopted (收养) him.He now lives a happy life.Every morning,he can enjoy delicious bread and later watch TV with his"mom".In the afternoon,he can go to the garden and play football and in the evening,he can drink while watching TV.
In the beginning,Muer was only 20cm tall,but now,he can easily jump over a one-meter fence.
36.The kangaroo likesA.
A.watching TV and drinking
B.seeing a movie
C.playing basketball
37.Who adopted the kangaroo?B
A.Bi Muer.
B.Julia Bradly.
C.Bill Smith.
38.What can the kangaroo do every morning?C
A.Drink.
B.Go to the garden.
C.Enjoy delicious bread and watch TV.
39.How tall was the kangaroo in the beginning?B
A.10cm.
B.20cm.
C.30cm.
40.The passage is mainly aboutA
A.An unusual kangaroo
B.An Australia woman
C.A kangaroo's hobbies.
分析 本文讲述澳大利亚一只不同寻常的袋鼠--Bi Muer 和一个50岁老妇人的故事.
解答 答案:36.A 细节理解题.根据第一段句子"He is dressed in clothes,likes watching TV and drinking,"他穿着衣服,喜欢看电视和喝酒.可知袋鼠喜欢看电视和喝酒.故选A.
37.B 细节理解题.根据第二段第一行句子"Julia Bradley adopted (收养) him"可知Julia Bradly收养了它.故选B.
38.C 细节理解题.根据第二段第一行句子Every morning,he can enjoy delicious bread and later watch TV with his"mom".每天早上,他都能享受到美味的面包和然后看电视与他的"妈妈".可知每天早上都能享受美味的面包和看电视.故选C.
39.B 细节理解题.根据最后一段句子"In the beginning,Muer was only 20cm tall".可知在开始的时候,只有20厘米高.故选B.
40.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子 Australia has an unusual kangaroo-although he is a pet,he lives like a man.澳大利亚有一只不寻常的袋鼠,虽然它是一个宠物,它像一个人一样生活,可知本文讲述了"一个不同寻常的袋鼠的故事."故选A.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
练习册系列答案
相关题目
5.-What a heavy haze!The air pollution is terrible now.
-It _________ worse unless we _________ action to protect the environment.( )
-It _________ worse unless we _________ action to protect the environment.( )
| A. | is; will take | B. | will be; will take | ||
| C. | will be; take | D. | won't be; take |
18.-Could I speak to Mr.Smith,please?
-_________.He's gone to the post office.( )
-_________.He's gone to the post office.( )
| A. | Certainly you can. | B. | I'm afraid not. | ||
| C. | I'm not sure. | D. | D |
12.The young man felt complete out of place _____ all the successful people.( )
| A. | .during | B. | .between | C. | ,among | D. | .against |