题目内容
【题目】Last year Mike left school. He came to Paris to find a _______. He went to one company after_______company. But no one wanted him. Then he had little money. He had to go back to his small town. So he came to the________He felt very sad and ________It was very late at night and the station was full of ________. They were waiting to buy tickets of the last train He bought the________ticket,so he was very happy.
At that time,_______woman with a crying baby walked to him. She asked him to________her the ticket. He gave her the ticket. He thought they needed it more than he did. After the train left,he sat on the bench and didn’t know________to go. Just then an old man came and said, “Young man,I saw what you did to help the woman. I have a big company. I need a good young man like you. Would you like to_______for me?”
【1】A. school B. worker C. hospital D. job
【2】A. another B. other C. any D. else
【3】A. hotel B. station C. restaurant D. company
【4】A. happy B. tired C. pleased D. glad
【5】A. animals B. doctors C. people D. teachers
【6】A. second B. last C. first D. third
【7】A. a B. an C. the D. /
【8】A. lend B. buy C. sell D. return
【9】A. what B. where C. when D. which
【10】A. work B. study C. play D. learn
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】B
【5】C
【6】B
【7】A
【8】C
【9】B
【10】A
【解析】试题分析:这是一篇故事类阅读。描述了Mike出外找工作做但没有找到,在不得不回家的路上帮助了一位妇人和她的孩子,却意外地从那位夫人那儿得到了一份工作。
【1】D从后文分析Mike去巴黎的目的是去找工作。工作用job。故选D。
【2】A one after another一个到另一个。此处描述Mike找工作的过程。故选A。
【3】B根据后面的叙述可知Mike没有找到工作又剩下很少的钱,他不得不回家,于是就去了火车站。车站是station。故选B。
【4】B根据上文可知此时Mike既悲伤又劳累。劳累的是tired。故选B。
【5】C句意:现在天很晚了,火车站人满为患。人是people。故选C。
【6】B根据后文可知Mike买了当天的最后一张车票。最后的用last。故选B。
【7】A句意:正在此时,一位带着啼哭的婴儿的妇女走过来。woman以辅音音素开头,表示“一”时用不定冠词a。 故选A。
【8】C从全文可知此处是那位带孩子的妇女是请求Mike把他的票卖给她。卖是sell。故选C。
【9】B句意:他坐在车站的长凳上不知去哪儿。go后面接去某地,哪儿用where.。故选B。
【10】A句意:你愿意为我工作吗?从文中可知老人看到了Mike的善行,想邀请他加入他的公司。工作用work。故选A。
点晴:此类记叙文形式的完形填空题,或写人或记事,兼有少许议论的句子。通常线索清晰、结构完整、趣味性较强并具有一定的教育意义。要注意研读首尾句,并能根据上下文语境来确定最佳选项;更要善于从语法、词汇、逻辑和常识角度去寻找答案。最后要阅读全文,核对答案。
【题目】NOTICE (Monday)
DIRECTIONS ● Each student will be on a team of three classmates. ● The team’s task is to work together on a storybook project. ● Each team will choose a favourite storybook. ● One student will be picked to dress the storybook covers. ● The other two students will dress like characters in the storybook. ______ ● Cut two large pieces of cardboard(硬纸板). They will be used as the front and back covers of the storybook. ● Paint one side of each cardboard yellow or blue. ● Paint the name of the storybook black and it should be in huge and clear letters. ● Make small holes in the top of each piece of cardboard. Use rope to tie the front and the back covers together. ATTENTION ● Bring the clothes and the storybook covers before eight o’clock on Friday morning. ● Get dressed before classes start. |
【1】There will be ____ student(s) on one team.
A. one B. two C. three D. four
【2】Which of the following can be put in ___ ?
A. HOW TO READ A GOOD STORYBOOK
B. HOW TO MAKE THE STORYBOOK COVERS.
C. HOW TO PAINT THE STORYBOOK COVERS.
D. HOW TO CHOOSE A FAVOURITE STORYBOOK.
【3】The name of the storybook should be painted ____.
A. blue B. white C. yellow D. black
【4】When will be storybook project be examined?
A. On Monday morning. B. On Thursday evening.
C. On Friday morning D. On Sunday afternoon
【5】Where can you most probably find the notice?
A. In the classroom
B. In the school dining room.C. In the teachers’ office.
D. In the school playground.