题目内容

【题目】【2012年湖北黄冈】Going on holidays is best choice for the Europeans to relax themselves, especially in the UK. However, much has changed during the past decades(几十年).

One of the most traditional British holidays was the “seaside holiday”. Families got on a train or into a car and traveled to seaside towns nearby to sunbathe on the beach, buy ice-creams and eat fish and chips and so on.

In the late 1970s, more and more British people started traveling to other countries in Europe for their summer holidays (July-August) because the weather wasn’t very good, even in summer. The “package holiday” was particularly popular with most families.

In the 1980s and 1990s, young people in the UK became wealthier, so many of them traveled to countries all over the world for their holidays.

These years, especially after the world financial crisis(金融危机), most British people can not afford to spend their holidays abroad. They again begin to choose to stay in their own home and go on a few day trips rather than spending money on hotels. They call this sort of vacation a “staycation”.

任务:请阅读上面短文,根据短文内容完成下面表格中的有关信息。

Time

Kind of holiday

Reason

Before the late 1970s

【1】________

It was a tradition.

In the late 1970s

Package holiday

2______

3__________

Overseas holiday

Young people became wealthier.

These years

4________

The world financial crisis.

【答案】

【1】Seaside holiday

【2】The weather wasn’t very good, even in summer.

【3】In the 1980s and 1990s

【4】Staycation

【解析】

试题分析:短文属于说明文。介绍了几十年来英国人度假形式的变化情况。

【1】从第二段第一句“One of the most traditional British holidays was the “seaside holiday””可知。

【2】从第三段第一句“…because the weather wasn’t very good”可知。

【3】从第四段第一句“In the 1980s and 1990s,…”可知。

【4】从第五段最后一句“They call this sort of vacation a “staycation”.”可知。

练习册系列答案
相关题目

【题目】You may know that more people drink coffee than tea around the world. And that, after oil, it is the second biggest traded commodity(商品). You may also know that the drink comes from beans which are first roasted and then ground(研磨). But what else do you know about this popular drink?

It is said that the story of coffee started with an Ethiopian goatherd(牧羊人)named Kaldi. One day Kaldi was surprised to see that his goats were behaving very strangely. Instead of grazing(吃草)quietly, they were jumping around, almost dancing. He also noticed some red “cherries” from a plant that the goats were eating. He tried some himself and was surprised by the feeling of extreme happiness and excitement. He felt like dancing too!

But it wasn’t used as a drink at first. It was used as food. The coffee berries, mixed with animal fat, were used by monks to stay awake during long hours of prayer. From Ethiopia, coffee was later cultivated(培育)in Yemen and the first hot drink was developed there around AD 1000. Three centuries later Muslims were keen coffee drinkers and as Islam spread, so did coffee. Coffee houses appeared in Cairo and Mecca.

For hundreds of years the plants were protected safely. But some beans were smuggled(偷运)out of Arabia and taken to India. In the 17th century, coffee was soon grown in a new continent. From India to Indonesia, a century later the beans were once again smuggled to Brazil. Brazil is now the largest coffee producer in the world.

It was the caffeine(咖啡因)that made the goats dance and kept the monks awake. Although it is found in other soft drinks and tea, coffee has the most caffeine. In the short term(短期), a couple of cups of coffee can prevent fatigue and delay sleep. But several cups a day, every day, can cause anxiety and restlessness.

The【1】 _______of coffee

Discovery

Kaldi found that his goats had strange2_______ after they ate some red cherries.

Kaldi himself tried some, and he became very happy and excited.

At first

Coffee was used as food instead of a drink.

In AD1000

Coffee was cultivated in Yemen and the first hot drink was3______.

In AD1300

Coffee4_______ appeared in Cairo and Mecca.

In the 17th century

Coffee was soon grown in a new continent, from India to Indonesia.

Now

Coffee has become a5_____drink, but too much coffee may cause anxiety and restlessness.

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

Do you go to school by bus? It is very important for you to know how to be safe when taking a bus, no matter whether you like it or not.

First, don’t run to the bus stop, but walk. While you are at the bus stop, you should wait in a safe place. Do not run or play while waiting. And never get into a car with a stranger.

Second, don’t talk in a loud voice when you are on the bus, so the driver will not be disturbed (打扰). If you need to talk with the bus driver, you’d better wait until the bus stop. Never throw things on the bus or out of the windows. Never play near the emergency exit(紧急出口). When there is a fire, the most important thing is to break the window with a hammer(铁锤) or any sharp (锋利) things and then jump out.

Third, when you are getting off the bus, make sure you walk (not run) three more steps away from the door. This is the best place to be around a bus. Stay away from the bus wheels and watch out for moving cars!

Last, if you leave something on the bus, never return to the bus to get it. The driver may not see you come back and he may begin moving the bus. Also, if you drop something near the bus, tell the driver before you try to pick it up, so he will know where you are.

【1】 to be safe when taking a bus?

Before getting on a bus

2 to the bus stop.

Wait in a safe place.

Never get into a car with a 3 .

On the bus

Don’t talk 4 .

Don’t throw 5 on the bus or out of the windows.

6 the window when there is a fire.

7 getting off the bus

Walk three more 8 away from the door.

Don’t 9 back to the bus to get the things that you leave.

Tell the bus driver before you 【10 to pick up the things near the bus.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网