题目内容
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。C![]()
We humans produce a lot of waste every day.We pour it onto the environment.This waste often gives off gases and dusts into the air.Often.it is harmful both to nature and to our human life.
Do you know one of the main causes of the large amount of dangerous waste? It is people who do not realize how big a problem it is.Because it can be simply removed and sent to a landfill(废渣填埋场).The problem is often believed to end there.In addition,industries are not willing to find ways to deal with the dangerous waste.They think it will cost money.Many industries and governments build simple landfills to store waste.They often just pour waste chemicals into nearby bodies of water.Often,the chemicals used for industrial production cause dangerous forms of waste.The amount of these chemicals has increased greatly in the past.It is often difficult and expensive to get rid of them.It is also hard to store them in a safe way.
Every year, major health problems result from dangerous waste.Sadly, often only after someone has died or become seriously ill,and then the governments will take measures to reduce the levels of harmful waste.
Some governments have realized how serious the dangerous waste problem is.They are now trying to solve this problem.They are also trying to limit the amount of waste industries.
Not only governments but ordinary people must work together to solve the problem.We can choose not to buy those products which produce dangerous waste.Many scientists think waste can be reduced at least one third by using technologies and methods.
(1)What do people think of the waste problem according to the passage?
A.They no longer produce harmful waste in their daily life.
B.They are not clear about where to put the dangerous waste.
C.They do not know how serious the dangerous waste problem is.
D.They are not really very sure about where harmful waste ends.
(2)What troubles industries most in dealing with the dangerous waste problem?
A.How to get government support.
B.How to increase their production.
C.How to store harmful waste.
D.How to cut down their costs.
(3)What can we know from the passage?
A.The polluting industries are not allowed to sell their products.
B.Present technologies have solved the harmful waste problem.
C.Everyone should obey the government rules for the problem.
D.To solve the problem needs all the society to try their best.
(4)Which of the following could be the best title for the passage?
A.Measures of Reducing Dangerous Waste.
B.Danger of Harmful Waste to Humans.
C.Dangerous Waste and Water Pollution.
D.How to Protect Our Environmental.
【答案】
(1)C
(2)D
(3)D
(4)B
【解析】文章大意:文章主要讲述了废物对人类的危害以及我们每个人应该采取的措施。
(1)细节理解题。根据第二段原句Do you know one of the main causes of the large amount of dangerous waste? It is people who do not realize how big a problem it is.可知人类还没有意识到危险废物的问题多么严重,故选C。
(2)细节理解题。根据第二段原句In addition,industries are not willing to find ways to deal with the dangerous waste.They think it will cost money.可知,工业不愿意找到处理危险废物的方法,他们认为会花钱,因此他们想要降低成本,故选D。
(3)细节理解题。根据原句Not only governments but ordinary people must work together to solve the problem.可知不仅政府而且普通人必须共同协作来解决这个问题。故选D。
(4)主题归纳题。通读全文,可知文章主要讲述了废物对人类的危害以及我们每个人应该采取的措施,故选B。
【题目】请阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。每个空格只填一个单词。
What is a hurricane?
You may already know that hurricanes are storms that can cause devastating (毁灭性的) waves, wind, and rain. They happen during “Hurricane Season,” which is from June 1st until November 30th in the Atlantic Ocean and from May 15th until November 30th in the Pacific Ocean.![]()
Types of Hurricanes
There are five types of hurricanes, which are based on wind speeds. The categories help people know how much damage a hurricane may cause because the greater the wind speed, the more dangerous the storm. For example, a Category 5 hurricane has winds over 155 miles per hour, which are strong enough to destroy the buildings along the shorelines completely.
Hurricane Dangers
When a hurricane happens together with heavy rainfall, there can be a devastating flood. The centre of a hurricane is called the eye. While most of a hurricane has dangerously strong winds, the eye is actually a calm area in the storm. When the eye of a hurricane passes over land, people might think that it's over, but before long the wind and rain increase again as the second part of the hurricane moves through.
Hurricane Safety Tips
There is no way to stop a hurricane or make it change direction, so if you ever find yourself in the path of a hurricane, be sure to remember the following safety tips.
Be sure you have a radio, batteries, fresh drinking water, and enough food.
Tell neighbours, friends, and family members your emergency plans. Tell them where you'll go if you need to leave your home.
If you live near the ocean, leave your home and travel to a safe place. You could stay with a friend or a family member, in a hotel/motel, or in an emergency shelter area.
Stay inside during the storm. You could be seriously injured if you go outside.
Hurricanes | |
Characteristics | ☆Hurricanes happen during “Hurricane Season”, about 6 months in the Atlantic Ocean and 6.5 months in the Pacific Ocean. |
Categories | ☆Hurricanes have been into five categories by scientists, based on wind speeds. |
☆A hurricane which comes together with heavy rainfall, may to a terrible flood. | |
Safety Tips | ☆It's to stop a hurricane or change its direction. |