题目内容

【题目】Good evening, ladies and gentlemen. Welcome to the nine o’clock Mystery North American. Black bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually run away if they see or hear people. Because of this , it can be difficult for scientists to learn about these animals.

In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, take blood to test for diseases, remove a tooth and take it to the lab to find out its age. From these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce.

83 But in Minnesota(明尼苏达州), USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers’ voices and they are not afraid of the research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.

In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. 84 But the research methods and the kinds of information that researchers are able to collect are quite different.

1How many ways are mentioned in the passage?

__________________________________________________________________

2Why do people study black bears?

___________________________________________________________________

3将短文中划线的句子译成汉语。

__________________________________________________________________

4将短文中划线的句子译成汉语。

__________________________________________________________________

5请给短文拟一个适当的英文标题。

__________________________________________________________________

【答案】

12./Two.

2To make sure there is a healthy population of black bears.

3但是,在美国明尼苏达州,研究人员研究的(黑)熊是完全清醒的。

4但是,研究的方法和研究人员能够收集到的信息是完全不同的。

5Studying of black bear

【解析】

短文大意:本文是一篇演讲稿,演讲者介绍了针对黑熊的研究情况,对黑熊的健康给予关注。

1题意:文章中提到了多少种方法?考查细节理解题。根据In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep.But in Minnesota(明尼苏达州), USA, researchers study bears that are completely awake. 可知共提到两种方法故填2./Two。

2题意:人们为什么研究黑熊?考查细节理解题。根据In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. 可知研究黑熊是为了确保黑熊的数量健康增长。故填To make sure there is a healthy population of black bears.

3But但是,表转折;in Minnesota, USA,在美国的明尼苏达州;researchers研究者;study bears研究黑熊;that are completely awake是定语从句,修饰先行词bears,意思是“完全清醒的黑熊”。根据句意结构,故填:但是,在美国明尼苏达州,研究人员研究的(黑)熊是完全清醒的。

4the research methods研究方法;that researchers are able to collect是定语从句,修饰先行词information,意思是“研究人员能够收集到的信息”;are quite different完全不同的根据句意结构,故填:但是,研究的方法和研究人员能够收集到的信息是完全不同的。

5题意:考查标题归纳题。根据文章内容可知,主要介绍的是针对黑熊的研究情况,因此最好的题目是“黑熊的研究”。故填Studying of black bear。

练习册系列答案
相关题目

【题目】What would you do if you were too shy? Here are some tips which can help you to get over shyness.

Get into the habit of smiling — it’s to your own advantage. When you smile at people, some will return it.

Read and learn about different and interesting topics like events, music, the environment and weather. Then you can start suitable conversations with others. When you do this, you’re no longer shy about your ability (能力) to keep the conversation going on.

Feel good about yourself. Positive(积极的) thinking is a good enhancer (强化剂) of personality. Shyness is caused by such negative(消极的) thoughts that others are far better than you. Stop such thoughts and believe in yourself. Look at yourself in the mirror (镜子) every morning and say to yourself, “I’m a beautiful creation of God!”

Improve your appearance. Being shy can also be a result of not so being confident in front of people. Putting on clean and tidy clothes from top to bottom can help improve your confidence.

Ask for the help of a professional image (形象)

enhancer. There are also certain books which help you develop your image and do with shyness. You can turn to these things to get guidance. Enhancing your image is one good way of getting over your shyness. It can build up your self-confidence in front of anyone.

1The topic of the passage is ___________.

A. Tips to get over shyness. B. Improve your appearance

C. Why are some people so shy D. Always smile

2If you want to keep the conversation with someone else going on, you should .

A. smile at him B. be friendly to him

C. have a suitable topic D. feel good about yourself

3What does the writer think can cause shyness?

A. Negative thinking. B. Positive thoughts.

C. Believing in yourself. D. Looking at yourself in the mirror.

4What can help someone improve his confidence according to the passage?

A. Talking to himself. B. Reading more books.

C. Speaking in public often. D. Dressing nicely and neatly.

5What does the last paragraph mainly talk about?

A. Someone’s appearance is very important.

B. Some people can help you develop your image.

C. Developing your image can help you get over shyness.

D. You should be self-confident in front of anyone.

【题目】When I was a child, my mother used to make food for dinner. One night, she had to make food _____ a long and hard day at work.

Soon my mother placed the food on the table –a plate of eggs and several pieces of burned toast (烤糊的面包). I said _____. I just waited to see what my father would do. To my______, he didn’t say anything, either. He just ate the toast, smiled at my mother, and asked me ________ my day was at school. I don’t remember what I told him that night. I _______ remember that he ate all the toast.

When I ________ from the table, I heard my mother said sorry to my father for the burned toast. And I never forget what my father said, “Dear, I ______ burned toast.”

Later that night, I went to kiss my father and asked him if he really liked the burned toast. He held me_____ his arms and said, “Son, your mother has a hard day today and she’s really ______ .Besides, a little burned toast never hurts anyone!”

That’s the end of the story. However, it makes you think: In our ______ life, there’re no perfect things or people. If we choose to accept(接受) other people’s faults(缺点),the world will be a better place to live in.

1A. before B. until C. after D. while

2A. something B. everything C. anything D. nothing

3A. surprise B. joy C. sadness D. excitement

4A. what B. how C. when D. why

5A. easily B. hardly C. exactly D. quietly

6A. sat down B. got up C. lay down D. ran away

7A. make B. cook C. hate D. love

8A. in B. on C. off D. under

9A. worried B. relaxed C. tired D. surprised

10A. quiet B. daily C. happy D. hard

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网