题目内容

【题目】 Both native English speakers and non-native speakers find the spelling of English is the most difficult. The English spelling system is not based on a phonetic (语音) link between sounds and letters, as is the spelling of Spanish and some other languages. Instead, English spelling is affected by the historical development of the language. Some words are pronounced in several different ways similarly, different combinations (结合)of letters can produce the same pronunciation.

The link between sound and spelling in English is not phonetically exact for two main reasons. First, spelling changes did not keep pace with changes in the sound system after the development of printing and of conventions (惯例)for spelling. For example, the k in knife and the gh in right come from the Middle English period (from about 1100 to about 1500) , when they were pronounced as separate sounds. Second, there are some spelling conventions that are based on other languages. For example, during the 16th century the "b" was put into the word doubt. This reflected the Latin word, dubitare, even though the "b” was not pronounced in English.

Two further influences contributed to the illogical system of spelling. When books began to be printed in England, the newly invented spelling system was undermined (逐渐削弱)because nearly all the early London printers were foreign. They were usually paid by the line and often put additional letters into words to earn more. They regularly also added extra letters to the last word of a line to make the whole text look neater. Many of their spelling errors eventually became accepted English spellings.

There have been many attempts (试图,尝试)to reform English spelling. The author and playwright George Bernard Shaw suggested a completely new alphabet, but this had very limited success. American English has developed some of its own spelling conventions, largely as a result of the work of spelling reformer Noah Webster. Webster attempted to get rid of some of the irregularities from the English spelling system and distance American English from British English. Nevertheless, the system as a whole remains particularly complex, and English is widely regarded as having the worst spelling of any language in the world.

1What is the most difficult for native English speakers and non-native speakers?

2Why isn't the link between sound and spelling in English phonetically exact?

3Did the printers often put additional letters into words to get more money?

4What did Noah Webster do to reform English spelling?

5What is the passage mainly about?

【答案】

1The spelling of English.

2Because spelling changes did not keep pace with changes in the sound system after the development of printing and of conventionsfor spelling. And there are some spelling conventions that are based on other languages.

3Yes.

4He attempted to get rid of some of the irregularities from the English spelling system and distance American English from British English.

5Spelling is the most difficult part of English language.

【解析】

这是一篇说明文,文章主要讲述英语拼写是最难的,主要的两个原因、影响因素以及对拼写的改进与尝试。

1

根据第一段“Both native English speakers and non-native speakers find the spelling of English is the most difficult”以英语为母语的人和不是以英语为母语的人都认为英语拼写是最难的。故答案为The spelling of English.

2

根据第二段“The link between sound and spelling in English is not phonetically exact for two main reasons. First, spelling changes did not keep pace with changes in the sound system after the development of printing and of conventionsfor spelling ”以及“Second, there are some spelling conventions that are based on other languages”可知主要有两个原因。故答案为Because spelling changes did not keep pace with changes in the sound system after the development of printing and of conventionsfor spelling. And there are some spelling conventions that are based on other languages.

3

根据第三段“They were usually paid by the line and often put additional letters into words to earn more”为了赚更多他们通常增加额外的字母在单词里。故答案为Yes.

4

根据最后一段“Webster attempted to get rid of some of the irregularities from the English spelling system and distance American English from British English”他去除英语拼写的一些不规则性,区分美式英语和英式英语。故答案为He attempted to get rid of some of the irregularities from the English spelling system and distance American English from British English.

5

根据第一段“the spelling of English is the most difficult” ,第二段“The link between sound and spelling in English is not phonetically exact for two main reasons” ,第三段“Two further influences contributed to the illogical system of spelling”,第四段“ There have been many attemptsto reform English spelling”可知文章主要讲述英语拼写是最难的,主要的两个原因、影响因素以及对拼写的改进与尝试。根据最后一句“Nevertheless, the system as a whole remains particularly complex, and English is widely regarded as having the worst spelling of any language in the world”可综合概括主旨大意是Spelling is the most difficult part of English language.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mary picked up a pencil and a piece of paper, saying, "Now, you want to earn money for the autumn camping trip, right? "Tom, her brother, nodded. He wasn't able to go last year Because he hadn’t earned enough money during the summer. This year he came up with a plan.

He made a necklace(项链) for his mother that everyone admired(羡慕). They were surprised to learn that Tom had made it for her. Why not make more necklaces and sell them?

“OK," said Mary, "The first thing you need to do is to work out how much you have now."

“I have $20. 00 in the bank, and $7. 25 in my room," explained Tom.

“That gives you a total of $27.25,” said Mary, “That is called your capital(资金). The next thing you need to know is how much it will cost you to make each necklace.”

“Well, the pet shop will give me all the feathers the birds lose. I'll have to buy the beads (小珠子) and string,” said Tom.

Mary wrote on the piece of paper:

CAPITAL $ 27. 25

EXPENSES Feathers no cost

String for 10 necklaces $ 2.50

Beads for 10 necklaces + $ 15.00

Total(总计) $17.50

“How much do you think you can sell such a necklace for?" asked Mary.

“Hmm, Tom looked thoughtful and said,” There’s a shop in town that sells almost the same kind of necklace for $7.50. If I charge(要价)$ 6. 00, people will think that's a bargain.”

“OK. If you sell each necklace for $6. 00, you'll make a good profit(利润) on each then,” said Mary.

“Wonderful! Tom cried, "If I sell 20 necklaces, I'll have enough from the profit for the camping trip and $10. 00 left over.”

1Which word best describes Mary?

A.Confident.B.GenerousC.HelpfulD.Outgoing

2The underlined word "bargain" in this story means “___________”.

A.something sold cheapB.something sold expensive

C.something made at homeD.something made by children

3How much would Tom have to spend on the camping trip?

A.$47.45B.$75C.$85D.$102.2

4How did Tom know how much he would have left over after paying for the camping trip?

A.He added the cost of the trip to the profit he would make on 20 necklaces.

B.He took the cost of the trip from the profit he would make on 20 necklaces.

C.He asked Mary for the answer.

D.He took the cost of each necklace from the amount of money he had to begin with

5What's the best title for this story?

A.How to make NecklacesB.How to sell Necklaces

C.How to make a PlanD.How to Earn Money for a Trip.

【题目】 Thinking about going camping? You might want to try one of these campsites!

Le Val de Cantobre,Aveyron(France)

France's number-one campsite is in the Grands Causses Regional Park. There's a swimming pool, a river and a pizza restaurant all on-site. The scenery around the park is beautiful and great for walking. A day here will cost you about 45.

Three Cliffs Bay, GowerWales)

The Three Cliffs Bay is in a beautiful part of the country, and it won't cost you much either: a tent(帐篷)is about 28 a day. There's a shop and some restaurants nearby. You can water-ski from the beach, or go walking along the Gower Way.

Playa Montroig Camping Resort, TarragonnaSpain)

This Spanish campsite is great for a family trip, with prices starting from about 20 a night. You'll be able to enjoy the beach by day, and learn about historic Tarragonna in the evenings. The site has restaurants and also offers lots of activities for adults and children.

Four Seasons Tented Camp, Golden Triangle(Thailand)

This must be one of the most expensive campsites in the world. Instead of tents, there are" canvas cabins"(帆布小屋). Plus, there's a nice restaurant, a spa and a pool. There are only 15 cabins so you'll have to book early. You can only reach the camp by river boat, but once there you can learn to ride an elephant. One night here will cost you about 50!

Have fun and we hope it doesn't rain!

1At Le Val de Cantobre, people can ______________________.

A.enjoy the beachB.live in canvas cabins

C.walk in a beautiful parkD.learn about historic Tarragonna

2How much does a tent at Three Cliffs Bay cost a day?

A.About 20.B.About 28.C.About 45.D.About 50.

3Which campsite can only be reached by river boat?

A.Three Cliffs Bay.B.Le Val de Cantobre.

C.Four Seasons Tented Camp.D.Playa Montroig Camping Resort.

【题目】 An old man lived in a village. He was one of the rudest people in the world. The whole village was _______ of him, he was always unhappy, he was always complaining and was always in a bad mood. When people tried to cheer him up, he would _______ turn them away.

The longer he lived, the unhappier he became. People _______ from him because his bad mood was contagious(传染性的). It was even unusual and impolite to feel _______ around him. By behaving like this, he made the rest of the villagers feel unhappy as well.

_______ one day--the day he turned 80 years old, in fact--unbelievable thing happened. The villagers said _______ themselves,” The old man is happy today. He hasn’t complained about anything, he is _______, and his face looks kind.” The whole village went to see the old man. One of the _______ asked the old man,“What happened to you?”

“Nothing special has happened. In fact,” The old man said, “For 80 years I’ve been _______ happiness, and it was no use. And then I decided to live without happiness and just enjoy ________. That’s why I’m happy now.”

1A.fullB.tiredC.proudD.afraid

2A.kindlyB.loudlyC.importantlyD.impatiently

3A.ran awayB.went awayC.stayed awayD.looked away

4A.happilyB.happyC.sadlyD.sad

5A.ButB.AndC.UnlessD.Though

6A.byB.againstC.amongD.through

7A.cryingB.smilingC.shoutingD.coughing

8A.villagersB.pioneersC.customersD.passengers

9A.looking upB.looking atC.looking outD.looking for

10A.lifeB.timeC.festivalsD.birthday

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

Have you ever read Alice’s Adventures in Wonderland? It was written by Lewis Carroll. He was an English writer, poet, scientist and photographer (摄影师). His real name was Charles Lutwidge Dodgson, and Lewis Carroll was his pen name. He was born in 1832 and died in 1898.

He was most famous for writing two children’s books about a young girl called Alice. They were titled Alice’s Adventures in Wonderland and Through the Looking Glass.

He also wrote two famous poems called The Hunting of the Snake and The Jabberwocky. What is important about these poems is that he made up many new words to use in them. He was an expert (专家) at “word play” and used words in many different ways which were quite new. And this has an everlasting (永恒的) influence on literary elites (文学精英) who are well educated about English. Many people still study his works and his life today.

Although they seem to have been written for children, Lewis Carroll’s books and poems have been enjoyed by people of all ages. If you have not read Alice’s Adventures in Wonderland, you should read it soon. No matter how old you are, you will find it exciting and enjoyable.

1Lewis Carroll was an English writer, __________, scientist and photographer.

2Lewis Carroll was most famous for writing __________ about a young girl called Alice.

3Lewis Carroll also wrote two famous poems called __________ and The Jabberwocky.

4Lewis Carroll was an expert at “word play” and he was good at __________ in many different ways.

5Lewis Carroll’s books and poems have been enjoyed by people __________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网