题目内容
【题目】When Hailey was 35 years old, she entered college. Every night, she had to walk ___ three blocks to have classes after work.
One night, the storm came. The wind was so strong that she couldn’t hold her ___. The heavy rain beat on her continuously and she was wet. ___ she still moved forward against the wind with difficulty. Even worse, the mobile phone went dead. She couldn’t get in touch with other classmates. So she didn’t know ___ the classes would be canceled tonight. She hesitated(犹豫) for a moment and kept ___. At last, she got to the college. The ___ was very dark. An old teacher on duty told her that ___ came to have classes except her. What he said let ___ up. Having noticed that she was wet and cold, the old man invited her to his office for a break and made a cup of coffee for her. He said, “You’ll achieve your dream in the future. The heavy rain is like a sieve(筛子). Those who stick to their dreams can ___ all the difficulties.” She drank the warm coffee and thought about his words. She came to understand: She wasn’t the cleverest among the students, but she was the most determined(决心的). After the heavy rain, she became more ____. She worked harder and finally became a successful writer.
She thanked the old teacher because he taught her a lot and encouraged her to try her best in the face of difficulties.
【1】A. behind B. through C. under
【2】A. umbrella B. videos C. newspapers
【3】A. So B. Because C. But
【4】A. where B. whether C. why
【5】A. moving B. thinking C. crying
【6】A. bedroom B. office C. classroom
【7】A. anybody B. nobody C. somebody
【8】A. her B. she C. herself
【9】A. overcome B. face C. understand
【10】A. important B. confident C. careful
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】B
【5】A
【6】C
【7】B
【8】A
【9】A
【10】B
【解析】本文是一篇记叙文。主要叙述了在一个狂风暴雨的晚上,海莉不顾艰难坚持去上课却被值班的老教师告之课已被取消,值班老师看到海莉又冷又湿,邀请海莉进办公室休息并给了海莉莫大的鼓励,这使得自认为资质平平的海莉最终通过不懈努力成为一位著名的作家的故事。
【1】句意:每晚,她必须穿过三个街区去上课,在工作完之后。behind在......后面;through穿过;under在......下面。根据语境可知是横穿街区。故选B。
【2】句意:风太大了她不能拿住她的雨伞。umbrella雨伞;videos录像;newspapers报纸。根据上下文可知,下雨天风太大她不能拿住自己的雨伞。故选A。
【3】句意:但是她仍然迎着风困难地前行。So因为,表示因果;Because因为,引导原因状语从句;But但是,表转折。根据上句雨落在她身上她全身都湿了,可知此处表转折关系。故选C。
【4】句意:所以她不知道是否课程今晚将要被取消。where哪里;whether是否;why为什么。根据句意可知此处表示她不知道课程是否被取消了。故选B。
【5】句意:她犹豫了一会,继续走。moving移动,走;thinking思考;crying哭。犹豫了一会之后的决定是继续走,最终,到了大学。故选A。
【6】句意:教室非常黑。bedroom卧室;office办公室;classroom教室。 根据上下文可知,她要去上课,所以此处应该表示教室非常黑。故选C。
【7】句意:一个值班的老教师告诉她,没有人来上课除了她。anybody任何人;nobody没有人;somebody某些人教室是黑的,又看到“except her”(除了她),可知除了她没有人来上课。故选B。
【8】句意:他说的话使她放松。her形容词性物主代词/宾格;she主格;herself反身代词。let sb. up使某人放松,sb. 为宾格。故选A。
【9】句意:坚持梦想的人可以克服所有困难。 overcome克服;face面对;understand 理解。坚持梦想的人是克服所有困难的,故选A。
【10】句意:大雨之后,她变得更自信了。important重要的;confident自信的;careful仔细的。根据上下文可知,此处指她变得更自信了。故选B。
【题目】There are many things you can do to keep friendship strong forever.
Trust is very important in keeping any relationship strong and long lasting. If you trust the person whom you have a good relationship with and the other person also trust you in the same way, then you two have a good relationship.
You can remember important date of your friends such as their birthdays and wish them or give gifts to them on the special days. Many people say that money is the most important thing to consider, but remember friendship is not about money. You can find something small and inexpensive for their gifts or send online cards.
A friend should also always help others even when it is not very convenient. So have a helping hand ready at all times.
Sometimes distance makes relationships even closer. So, if you are far from your friends, there are many ways you can remain in contact. You can use email, chat programs, and you can also write a blog and share your daily life activities with your friends.
If there is anything that makes you happy, share it with your friends. Listen to their thoughts as well. If they have achieved something noticeable, congratulate them and celebrate with them.
I have seen good friendships and then there is unhealthy competition between two friends. Though this may not happen in many cases, it is better to keep this idea in mind since it may happen to you.
As far as I have seen and experienced, it will be better not to either lend to or borrow money from your good friend. Of course, we have to do this with friends. But, attention should be paid so that your friendship may not end.
How to Keep Your Friendship Stronger
Tips | Details |
Something should be done | Don't 【1】 your good friend so that he or she will treat you as well. |
Give your【2】, small gifts or send online greetings to your friends on their birthdays. Don’t connect friendship with money. Try to send good friends small and inexpensive gifts. | |
Be ready to give a hand to your friends as much as possible. | |
Use【3】 technology to contact your friends far away. | |
Share the 【4】 with your friends. Congratulate your friends on their achievements and celebrate them together. | |
【5】 competing with each other in an unhealthy way. | |
Something should not be done | Don’t lend or borrow any money from your good friend, otherwise it may end the friendship. |
【题目】
66. Alice likes travelling, but she doesn’t have enough money. If there is one way the traveler can save money, it would be fine for her. 67. Paul was a student from Korea. He is poor in English, so he wants to find a website for help. He doesn’t mind paying. 68. Peter is going to travel abroad by air during this summer vacation. He hopes to get cheap plane tickets and hotel rooms. Which website would draw his attention? 69. Mary had a baby last month. She is young and doesn’t know how to care for her baby. Which website would help her? 70. Lisa likes go shopping. She always feels tired after shopping around. She wants to find a website on which she can buy kinds of things she likes. | A. The site provides hundreds of English reading materials in different levels. Whether you are a low beginner or a high beginner, you can find something for you here. You don’t need to pay. Just sign up! B. The site offers you a web school to study English. The classes are small--- no more than 10 students. Native teachers are always here to help you. We have daytime classes, evening classes and weekend classes. Just go to our website and see which you’d like to order(订购). C. It is the most popular travel websites in the UK. It offers oversea travelers information about British sights, traffic, culture, and so on. D. This site tells you how to teach and look after the babies. Also many mothers in the site forum (论坛) talks about their feeling and give their advice. E. This is a well-known safe online shopping website. You don’t need to go out to walk from one shop to another. Just click your mouse and pay, and sellers will send the things you bought to you in a few days. F. Our website can get large discounts (折扣) on plane tickets and hotel rooms. You can save up to 70%. We negotiate (商议) discounts with our partners, and then let you know. G. Our website offers you a way of travelling through network. Travelers contact people online who are willing to host them online. It only cost you little money. |
【1】_____
【2】_____
【3】_____
【4】_____
【5】_____