题目内容

【题目】 Many people used to be shy. But they all have overcome(战胜) this problem successfully.

Lucy is a fourteen-year-old girl. Over the last 5 years or so, she has worked very hard at dealing with her shyness. She started by making conversations with “friends’ friends”. It did take a lot of effort(努力) but was useful. Now she can talk to almost everyone.

Peter is thirteen years old. He used to be shy, too. But he had to change since he took part in a baseball club two years ago. He has made many friends there.

Andy was also a shy girl in the past. But a year ago, she started working as a waitress at a restaurant on weekends. That’s really helpful. She has become more outgoing now.

1It took Lucy about five years to overcome her shyness.

2Lucy overcame her shyness by making conversations with “friends’ friends”.

3Peter is 12 years old now.

4Peter has many friends now.

5Andy started working at a market on weekends a year ago.

【答案】

1T

2T

3F

4T

5F

【解析】

很多人都曾经害羞过,这一性格特质有时会阻碍人们与外界的交往。所以很多人在意识到这个问题之后,开始有意识地克服这一心理障碍。

1题意:露西花了大约五年的时间克服了她的害羞。

细节理解题。根据原文第2Over the last 5 years or so, she has worked very hard at dealing with her shyness ... Now she can talk to almost everyone可知,露西花了大约五年的时间克服了她的害羞。本小题说法正确,故应选T

2题意:露西通过与“朋友的朋友”交谈来克服害羞。

细节理解题。根据原文第2She started by making conversations with “friends’ friends”可知,露西通过与“朋友的朋友”交谈来克服害羞。本小题说法正确,故应选T

3题意:彼得现在12岁了。

细节理解题。根据原文第3Peter is thirteen years old可知,彼得13岁。本小题说法错误,故应选F

4题意:彼得现在有许多朋友。

细节理解题。根据原文第3He has made many friends there可知,彼得在棒球俱乐部交到了很多好朋友。本小题说法正确,故应选T

5题意:一年前,安迪开始每周末在一个市场里工作。

细节理解题。根据原文第4But a year ago, she started working as a waitress at a restaurant on weekends可知,安迪是每周末在一家餐厅当服务员。本小题说法错误,故应选F

本小题难度不大,5个小题所表述内容均可直接在原文中找到对应句子。各小题基本是从文中截取一段信息,通过改写句子同义句或是替换部分信息来出题。所以学生需要从各小题表述内容出发,在文中找出相关句子,核对题目与原文这两边信息是否有出入,两边说法一致则应选T,两边说法不一致则应选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】Let’s Explore (探究) The Nature!

Are you interested in animals and nature? Do you want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?

Here comes your chance! Youth Explore is prepared for you with a THREE-DAY summer program! You can take part in many activities and meet with many animals---giraffes, pandas, tigers, and so on! More information about the program in as follows:

Age: Students aged 8~16

Groups: There are 2 programs for you to choose from.

Each program needs at most 15 students.

Program A

Dates: 12~14 July, 2016 Days: Tuesday to Thursday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m.

Program B

Dates: 3~5 August, 2016 Days: Wednesday to Friday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m.

Program cost: $230 for members; $250 for non-members

How to do: Simply come to our center to get an application form (申请表).

Send your completed form on or before 8th July, 2016(Friday).

Notes:

1 NO FREE lunches are provided because of personal food differences. You may either bring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants.

2 Both programs will start one day late if there is a warning of rainstorms.

1________ can join the three-day summer program.

A.A kid of 6B.A boy of 14C.A girl of 18D.A man of 26

2If there is a rainstorm on 12th July, program A will start on________ .

A.SundayB.MondayC.TuesdayD.Wednesday

3Two members and one non-member should pay ________for the program.

A.$710B.$690C.$480D.$750

4Free lunches aren’t provided because________.

A.the lunches cost too muchB.there are many restaurants

C.people have different tastesD.they may bring lunch-boxes

5What can we know from the passage?

A.Youth Explorer is the name of the program.

B.More than 15 students are in each program.

C.We can only see three kinds of animals in the program.

D.You need to hand in an application form for the program.

【题目】 How has technology made your life easier? When you go to a shopping mall, you can enjoy free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. 1 The idea of a smart city was first suggested by tech company IBM in 2010.2There are many examples in our lives, such as 5G networks and the “internet of things”, they are used to improve urban planning, save money and resources (资源), and make our lives more convenient.

Cities like Boston, Amsterdam and Copenhagen are already using smart technology to improve public services 3In Amsterdam, traffic is monitored(监测)and adjusted according to real-time data gathered from sensors around the city. There are fewer traffic jams.

Smart cities will allow us to save resources. By using sensors and 5G networks to check the usage of water, gas and electricity, city managers can figure out how to use these resources more efficiently. For example, water and gas pipes (管道) could remind repair workers when there is a leak (泄漏).4

Of course, it will take time to build the smart cities of the future. But since we’ve already seen successful examples, it won’t be long until more cities join in. 5

A.In the US cities of Boston, smart trash bins can sense how full they are and tell workers when they need to be cleaned.

B.In fact, all of these things can be seen as the first building blocks of a smart city.

C.Tech Republic estimates(估计)that by 2050, about 60 percent of people worldwide will live in smart cities.

D.Air pollution could be more closely monitored, too.

E.A smart city is a city that uses digital (电子的) technology.

【题目】 Last year, I worked in a middle school near my mother’s house, and I stayed with her for a month. During that time, I helped her do some housework and buy some food.

After the first week, I noticed that the food was eaten up very quickly. Then I began keeping an eye on my mum. To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper bag and go out with it at about nine every morning. And finally, I decided to follow her. I saw her taking the food to the street children. She would also spend a lot of time talking and playing with them.

One day, I talked to a neighbor and found out that my mum was well-known in the area. The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother. Then it hit me why wouldn’t she want to tell me about it? Was she worried that I would stop buying food if I found out?

When my mum got home, I gave her a big hug(拥抱). I told her she didn’t need to keep it a secret from me. And she told me something about the children. Some of them lived with an old lady in a small house. Others slept on the street. For years, she was helping the poor street children by giving them food. After she told me everything, I was so moved by how selfless(无私的) she was. She helped others in need. As her son, I was so proud of my mum.

I continued to buy food for my mum after that. But I always added one more bag for her other children.

1After the first week, the writer noticed that _________.

A.the food was put into a big boxB.his mum followed the children

C.the food was eaten up quicklyD.his mum stopped buying food

2The street children thought of the writer’s mum as their _________.

A.old grandmaB.own mother

C.new neighborD.dear teacher

3Who did the writer’s mother bring the food to?

A.The neighborsB.The street childrenC.Her sonD.Herself

4How did the writer feel about his mum after she told him everything?

A.He was proud of her.B.He was confident in her.

C.He was angry with her.D.He was worried about her.

5The writer added one more bag of food to _________.

A.make friends with the childrenB.get a hug from his mother

C.become well-known in the areaD.help the poor street children

【题目】There is a novel named White Deer Plain which was made into a drama. It has been on in Xi'an since February, 2017. Do you know who is the writer of the novel? Chen Zhongshi was born in August 1942 in Xi'an. He started writing prose(散文)in 1965.In 1979, he___a member of the Chinese Writers Association( ) and then served as the association's vice chairman between 2001 and 2006 . In 1992,he completed White Deer Plain, a _based on the history of his hometown, Bailuyuan in Shaanxi.

With the novel's publication in 1993, Chen got famous____overnight. In1998, he won the Mao Dun Literature Prize, the most prestigious( ) prize in China. Because of the___honor in Chinese literature, people greatly respected him. Since the novel was___, it has set a record as a literary work, with about 2million copies sold in China, according to People's Literature Publishing House. The novel has been translated ___French, Japanese, Korean, and Vietnamese.

" ______this novel can inspire the interest of readers and help them to gain a real sense of the history and background, I will feel totally satisfied." Chen said.

Chen Zhongshi died___cancer on April 29, 2016 in Xi'an, Shaanxi province. His___included White Deer Plain which was also listed in a must-read selection by China's Ministry of Education for university students.

Now, you must understand the real reason why we feel____of being Xi'an citizens(公民).

1A. began B. became C. got D. turned

2A. novel B. poem C. drama D. document

3A. hardly B. lately C. almost D. already

4A. lowest B. newest C. largest D. highest

5A. sold B. finished C. needed D. published

6A. to B. as C. into D. with

7A. Before B. If C. Whether D. Though

8A. of B. for C. about D. by

9A. interests B. prizes C. experiences D. works

10A. pride B. proud C. surprised D. surprise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网