题目内容
【题目】 Many people used to be shy. But they all have overcome(战胜) this problem successfully.
Lucy is a fourteen-year-old girl. Over the last 5 years or so, she has worked very hard at dealing with her shyness. She started by making conversations with “friends’ friends”. It did take a lot of effort(努力) but was useful. Now she can talk to almost everyone.
Peter is thirteen years old. He used to be shy, too. But he had to change since he took part in a baseball club two years ago. He has made many friends there.
Andy was also a shy girl in the past. But a year ago, she started working as a waitress at a restaurant on weekends. That’s really helpful. She has become more outgoing now.
【1】It took Lucy about five years to overcome her shyness.
【2】Lucy overcame her shyness by making conversations with “friends’ friends”.
【3】Peter is 12 years old now.
【4】Peter has many friends now.
【5】Andy started working at a market on weekends a year ago.
【答案】
【1】T
【2】T
【3】F
【4】T
【5】F
【解析】
很多人都曾经害羞过,这一性格特质有时会阻碍人们与外界的交往。所以很多人在意识到这个问题之后,开始有意识地克服这一心理障碍。
【1】题意:露西花了大约五年的时间克服了她的害羞。
细节理解题。根据原文第2段Over the last 5 years or so, she has worked very hard at dealing with her shyness ... Now she can talk to almost everyone可知,露西花了大约五年的时间克服了她的害羞。本小题说法正确,故应选T。
【2】题意:露西通过与“朋友的朋友”交谈来克服害羞。
细节理解题。根据原文第2段She started by making conversations with “friends’ friends”可知,露西通过与“朋友的朋友”交谈来克服害羞。本小题说法正确,故应选T。
【3】题意:彼得现在12岁了。
细节理解题。根据原文第3段Peter is thirteen years old可知,彼得13岁。本小题说法错误,故应选F。
【4】题意:彼得现在有许多朋友。
细节理解题。根据原文第3段He has made many friends there可知,彼得在棒球俱乐部交到了很多好朋友。本小题说法正确,故应选T。
【5】题意:一年前,安迪开始每周末在一个市场里工作。
细节理解题。根据原文第4段But a year ago, she started working as a waitress at a restaurant on weekends可知,安迪是每周末在一家餐厅当服务员。本小题说法错误,故应选F。
本小题难度不大,5个小题所表述内容均可直接在原文中找到对应句子。各小题基本是从文中截取一段信息,通过改写句子同义句或是替换部分信息来出题。所以学生需要从各小题表述内容出发,在文中找出相关句子,核对题目与原文这两边信息是否有出入,两边说法一致则应选T,两边说法不一致则应选F。
【题目】Let’s Explore (探究) The Nature!
Are you interested in animals and nature? Do you want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?
Here comes your chance! Youth Explore is prepared for you with a THREE-DAY summer program! You can take part in many activities and meet with many animals---giraffes, pandas, tigers, and so on! More information about the program in as follows:
Age: Students aged 8~16
Groups: There are 2 programs for you to choose from.
Each program needs at most 15 students.
Program A Dates: 12~14 July, 2016 Days: Tuesday to Thursday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m. | Program B Dates: 3~5 August, 2016 Days: Wednesday to Friday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m. |
Program cost: $230 for members; $250 for non-members
How to do: Simply come to our center to get an application form (申请表).
Send your completed form on or before 8th July, 2016(Friday).
Notes:
1 NO FREE lunches are provided because of personal food differences. You may either bring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants.
2 Both programs will start one day late if there is a warning of rainstorms.
【1】________ can join the three-day summer program.
A.A kid of 6B.A boy of 14C.A girl of 18D.A man of 26
【2】If there is a rainstorm on 12th July, program A will start on________ .
A.SundayB.MondayC.TuesdayD.Wednesday
【3】Two members and one non-member should pay ________for the program.
A.$710B.$690C.$480D.$750
【4】Free lunches aren’t provided because________.
A.the lunches cost too muchB.there are many restaurants
C.people have different tastesD.they may bring lunch-boxes
【5】What can we know from the passage?
A.Youth Explorer is the name of the program.
B.More than 15 students are in each program.
C.We can only see three kinds of animals in the program.
D.You need to hand in an application form for the program.