题目内容
【题目】Shanghai’s Maglev Train(磁悬浮列车) runs from Longyang to Pudong International Airport(国际机场). The whole trip takes about 8 minutes.
Tickets | Economy Class9(普通座) | VIP | |
Single Trip (单程) | 50yuan | 100yuan | |
Round Trip(往返) | 80yuan | 160yuan | |
Time | First Train | Longyang Road Station | 6:45 |
Airport Station | 7:02 | ||
Last Train | Longyang Road Station | 21:40 | |
Airport Station | 21:42 |
Children at or under 120 cm tall don’t need to buy tickets to take the train, but they cannot take the train by themselves. Children above 124 cm must buy a full-price ticket.
If you buy a round ticket, you can get on the train at Longyang Road Station or Pudong Airport Station, and get off at the other station. The return part of the ticket must be used on the same day.
【1】It takes about to travel from Longyang to Pudong International Airport by the Maglev Train.
A. five minutes B. six minutes
C. eight minutes D. nine minutes
【2】Mr. Lin wants to go to Pudong International Airport with his daughter who is 125cm tall. He should pay for the economy class ticket.
A. 50 yuan B.100 yuan C. 150 yuan D. 200 yuan
【3】Which of the following is true according to the passage?
A. Children at 120 cm tall need a ticket to take the train.
B. A boy who is 130 cm tall can take Shanghai Maglev Train by himself.
C. A passenger who buys a round trip ticket can take the train back at any time.
D. The first train from Airport Station to Longyang Road Station leaves at6:45.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了从龙阳到浦东国际机场乘坐磁悬浮列车的票价及时间。并且详细描述了购票注意事项。
【1】C细节理解题,根据文中语句“Shanghai’s Maglev Train(磁悬浮列车) runs from Longyang to Pudong International Airport(国际机场). The whole trip takes about 8 minutes.”理解可知。从龙阳到浦东国际机场乘坐磁悬浮列车大约8分钟的路程,故选C。
【2】B计算理解题,根据文中语句“Children at or under 120 cm tall don’t need to buy tickets to take the train, but they cannot take the train by themselves.”理解可知。林先生需要支付1个成人的票费50他的女儿身高超过124所以也是成人票,故2*50=100,选B。
【3】B推理判断题。根据Children at or under 120 cm tall don’t need to buy tickets to take the train, but they cannot take the train by themselves. Children above 124 cm must buy a full-price ticket可知身高是130厘米的孩子买成人票,所以可以单独乘坐列车,故选B。
【题目】选词或短语填空(每词或短语只能用一次)
take already important depend on as a result fair fall ill |
(1)Could you help me out the rubbish?
(2)The boy knows what mistakes he made, so you needn't blame(责备) him.
(3)It's very cold outside. Put on your coat when you go out, or you will .
(4)It's very not to allow those who are drunk to drive.
(5)The boy didn't anyone, but he learned English very well.
(6)Do you think it is to keep our clothes clean and tidy?
(7)In the past, many people worked hard all day. , some of them had poor bodies.